Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE

Volg hier de laatste actualiteiten en ontwikkelingen. Heb je vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Tot 1 oktober extra uitstel loonaangifte

10-08-2020

Organisaties die eerder uitstel hebben aangevraagd voor het indienen van de loonaangifte tot 1 augustus, krijgen extra uitstel tot 1 oktober 2020. Dit meldt het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO).

Scholieren- en studentenregeling voor jouw vakantiekrachten!

07-08-2020

Maak jij in de vakantietijd weer gebruik van vakantiekrachten? Pas dan de scholieren- en studentenregeling toe. De vakantiekracht betaalt dan weinig tot geen belasting, waardoor het brutosalaris zo goed als gelijk is aan het nettosalaris.

Bezwaar maken tegen afgewezen NOW- of Tozo-aanvraag

06-08-2020

Ben je het niet eens met jouw afgewezen NOW- of Tozo-aanvraag? Maak dan tijdig bezwaar tegen de afwijzing. Maar hoe doe je dit? 

Wat is de ondergrens van een navorderingsaanslag?

05-08-2020

Navorderingsaanslag? De Belastingdienst legt pas vanaf een bepaald bedrag een navorderingsaanslag op. Waarom? Dit om irritatie bij belastingplichtigen te voorkomen. Onlangs is de ondergrens duidelijk geworden van de navorderingsaanslag bekend geworden.

Werknemer ontslaan? Eerst verbetertraject aanbieden

04-08-2020

Een medewerker ontslaan vanwege niet goed functioneren kan niet zomaar. Je moet eerst een verbetertraject aanbieden en met de desbetreffende medewerker aan de slag om zijn of haar functioneren te verbeteren.

Overstappen naar een bv

03-08-2020

Denk je eraan om over te stappen naar een bv? De bv rechtsvorm is in het mkb erg populair. Dit onder andere vanwege fiscale motieven. In dit artikel gaan we in op de fiscale motieven. Ook bekijken we de voor- en nadelen er zijn bij een overstap naar een bv. Welke aspecten er nog meer bij komen kijken? Je leest het hieronder.

Beschikking LIV en LKV controleren

31-07-2020

Kwam jij als werkgever in 2019 in aanmerking voor het lage-inkomensvoordeel (LIV) of loonkostenvoordeel (LKV) voor één of meerdere werknemers? Je ontvangt dan uiterlijk 31 juli van dit jaar een beschikking. In de beschikking staat hoeveel LIV of LKV je ontvangt. Check de beschikking goed op eventuele fouten. Hoe doe je dit?

Corona: amateursportorganisaties krijgen subsidie

30-07-2020

Amateursportorganisaties kunnen vanwege de coronacrisis een financiële tegemoetkoming aanvragen van maximaal € 3.500,-. De subsidie kun je aanvragen vanaf 1 september tot en met 4 oktober. 

Welke verplichtingen heeft een webshop?

29-07-2020

Heb jij een online webshop? Of ben je door de coronacrisis meer online gaan ondernemen? Houd rekening met de verplichtingen die verbonden zijn aan een webshop en dan met name de rechten van de consument.

Verenigingen en Stichtingen 2020

28-07-2020

Ben jij een bestuurder van een vereniging of stichting? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de actualiteiten. Tijdig inspelen op veranderingen kan in je voordeel werken.

Nieuwe meetmethode BPM?

27-07-2020

Er gaat overleg plaatsvinden tussen het kabinet en de autobranche over een nieuwe meetmethode voor de BPM.

Verruiming vrijstelling BPM en MRB door corona

23-07-2020

Wanneer moet je BPM betalen? Een inwoner van Nederland moet BPM betalen als in een auto met buitenlands kenteken gereden wordt. Er kan echter voor kort gebruik een vrijstelling worden aangevraagd. Dit kan maximaal één keer per 12 maanden. Vanwege de coronacrisis is deze vrijstelling tot 1 oktober twee keer mogelijk. Dit meldt de Belastingdienst.

Transitievergoeding? Aftrek scholingskosten verruimd

22-07-2020

Moet jij je werknemer transitievergoeding betalen? Vanaf 1 juli 2020 kun je scholingskosten in mindering brengen op de transitievergoeding. De voorwaarde is wel dat de werknemers de verworven kennis gebruikt om een andere functie bij dezelfde werkgever uit te oefenen.

Vanaf 27 september inschrijven UBO-register verplicht

21-07-2020

Ondernemingen zijn vanaf 27 september verplicht om eigenaren of personen die zeggenschap hebben in te schrijven in het UBO-register. 

Teveel loon betaald bij ziekte, wat mag je doen?

20-07-2020

Wat mag je doen als je een werknemer bij ziekte teveel loon hebt betaald? Mag je dit corrigeren? De rechter heeft onlangs beslist dat dit niet mag in een procedure bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Ondernemen in een keten 2020

16-07-2020

Wanneer je (een deel van) aangenomen werk uitbesteedt aan een ander bedrijf dan wordt je aangemerkt als aannemer. Je kunt dan aansprakelijk zijn voor niet-betaalde loonheffing van jouw onderaannemers. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je jouw zaken goed hebt geregeld. Beperk je ketenaansprakelijkheid!

MIS HET LAATSTE NIEUWS NIET

Wil je het laatste nieuws en belangrijke tips niet missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg jij Omnyacc al?

Linkedin Facebook

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 220 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?