Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE

Volg hier de laatste actualiteiten en ontwikkelingen. Heb je vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Lagere WW-premie vanaf 2025
Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige grens voor een lage WW-premie bij een werknemer waar meer dan 30% wordt verloond, verlaagd van 35 uur per week naar 30 uur per week. Dit bevordert de interne wendbaarheid en draagt bij aan een lastenverlaging voor bedrijven.
Lees verder
arrow right
Huurtoeslag: Extra reparatie koopkracht
Dit jaar wordt de eigen bijdrage voor huurtoeslag opnieuw verlaagd, ditmaal met meer dan € 36 per jaar. Sinds 1 januari 2024 was de eigen bijdrage al met meer dan € 30 verlaagd.
Lees verder
arrow right
€1,45 miljard extra voor uitkoopregelingen veehouders
Het budget voor veehouders die de uitkoopregelingen Lbv en Lbv-plus willen gebruiken, wordt verhoogd. De aanvraagperiode voor Lbv-plus is verlengd tot 20 december 2024.
Lees verder
arrow right
Aanpassingen in de kavelruilvrijstelling
Het kabinet streeft ernaar het onbedoelde gebruik van de huidige kavelruilvrijstelling te beperken en plant dit te doen door middel van een wetsvoorstel. Dit voorstel zal binnenkort worden voorgelegd voor reacties via een internetconsultatie, waarbij belanghebbenden de kans krijgen om te reageren.
Lees verder
arrow right
Elektrische auto's vrijstelling verlengd tot 2026
De afbouw van de vrijstelling op motorrijtuigenbelasting voor volledig elektrische auto's wordt pas van kracht in 2026, niet in 2025 zoals oorspronkelijk gepland. Echter, bestuurders van plug-in hybride auto's zullen vanaf volgend jaar wel een hogere motorrijtuigenbelasting moeten betalen. Dit is gemeld door RTL Nieuws.
Lees verder
arrow right
Annulering extra verhoging minimumloon van 1,2%
Ondanks de goedkeuring van de Tweede Kamer op 19 maart 2024 voor een extra 1,2% verhoging van het minimumloon vanaf 1 juli 2024, ontbrak het aan een meerderheid in de Eerste Kamer. Hierdoor wordt de extra verhoging geannuleerd.
Lees verder
arrow right
Nieuwe zonnepanelen viewer RVO
Op RVO.nl is een viewer beschikbaar om te controleren of gebouwen en parkeerplaatsen geschikt zijn voor zonnepanelen. Ook kunnen eventuele belemmeringen worden geïdentificeerd, om vervolgens naar oplossingen te zoeken.
Lees verder
arrow right
Agro: Energiebesparende investeringen: profiteer van EIA
Ben je van plan om met je bedrijf te investeren in maatregelen die leiden tot energiebesparing, verminderde CO2-uitstoot, of wil je investeren in duurzame energie? Dan kun je gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) regeling. Door deze regeling kun je 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst, wat resulteert in een verlaging van de fiscale winst.
Lees verder
arrow right
Wat als de belastinginspecteur niet reageert op bezwaar?
Indien je het niet eens bent met de belastinginspecteur, kun je bezwaar maken tegen zijn beslissing. Je zaak wordt herzien en je hoort dan of je bezwaar wordt aanvaard. Maar wat als de inspecteur niet reageert op je bezwaar?
Lees verder
arrow right
Planbatenheffing: bevordering van woningbouw
Een meerderheid in de Tweede Kamer staat positief tegenover het implementeren van een zogenaamde planbatenheffing. De redenering hierachter is dat dit de woningbouw zal stimuleren.
Lees verder
arrow right
Agro: Subsidieregeling jonge landbouwers vanaf dit jaar € 80.000? 
Het Nationaal Strategisch Plan (GLB-NSP) 2023-2027 biedt ondersteuning voor jonge landbouwers door middel van vestigingssteun. Dit initiatief is gericht op het helpen van jonge boeren bij het starten of overnemen van een landbouwbedrijf en omvat een eenmalige uitkering.
Lees verder
arrow right
Belastingdienst verduidelijkt aftrek hypotheekrente bij tijdelijke verhuur
De aftrek van hypotheekrente op je eigen woning is onderhevig aan strenge voorwaarden. Vanwege talrijke wijzigingen in de loop der jaren zijn deze voorwaarden ook buitengewoon ingewikkeld geworden. Onlangs heeft de Belastingdienst verduidelijking gegeven over de aftrek van hypotheekrente van een aflossingsvrije lening in het geval dat iemand de eigen woning tijdelijk verhuurt en na die periode weer zelf gaat bewonen.
Lees verder
arrow right
Belastingdienst en verlof: impact op reiskostenvergoedingen
Onder bepaalde voorwaarden kan een onbelaste vergoeding worden verstrekt voor reiskosten naar het werk en kosten voor thuiswerken. Het is onder andere belangrijk of er 'in de regel' naar het werk gereisd wordt of thuis wordt gewerkt. Wanneer heeft ouderschapsverlof na geboorteverlof invloed op de mogelijkheid om deze vergoedingen door te blijven betalen?
Lees verder
arrow right
Is bijtelling mogelijk zonder dat de werkgever de auto bezit?
Indien iemand een auto van de zaak ter beschikking heeft, wordt hij of zij geconfronteerd met de bekende bijtelling. Het is niet noodzakelijk dat de ter beschikking gestelde auto eigendom is van de werkgever. Deze uitspraak is gedaan door de rechtbank Noord-Holland.
Lees verder
arrow right
Impact van langere rentevaste periode
Wanneer je een hypotheek afsluit, blijft de rente meestal gedurende een bepaalde periode vast. Na afloop daarvan kun je de rente opnieuw vastzetten tegen het actuele tarief. Wat gebeurt er als je dan kiest voor een langere rentevaste periode dan de resterende looptijd die je eerder had?
Lees verder
arrow right
Verhoging aftrek verblijfkosten eigen rijders
Ondernemers in de transportsector die zelf meerdaagse internationale ritten maken, hebben de mogelijkheid om een vast bedrag aan verblijfskosten af te trekken van de winst. Voor het jaar 2024 is dit bedrag, net als vorig jaar, aanzienlijk verhoogd. De stijging komt neer op € 3,00 per dag, waardoor het bedrag nu € 48,00 per dag bedraagt in plaats van € 45,00 per dag.
Lees verder
arrow right

MIS HET LAATSTE NIEUWS NIET

Wil je het laatste nieuws en belangrijke tips niet missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?