Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

13 januari 2020

Drempel investeringsbedrag KIA omhoog

Heeft u als ondernemer een investering op de planning staan? U heeft in beginsel recht op de investeringsaftrek voor kleinschalige investeringen. Er gelden een aantal voorwaarden, zoals het minimuminvesteringsbedrag. Het bedrag is in 2020 vastgelegd op € 2.401.

Minimum- en maximuminvesteringsbedrag

Genoemd bedrag is € 100 hoger dan in 2019. Kleinere investeringen komen dus minder snel voor de extra aftrek in aanmerking. Het maximuminvesteringsbedrag is voor 2020 bepaald op € 323.544. Boven dit bedrag krijgt u dus geen KIA meer.

Ondergrens van € 450

De KIA krijgt u bovendien alleen voor investeringsgoederen waarop u moet afschrijven. Dit betekent dat het bedrijfsmiddel minstens € 450 moet kosten. Investeert u in 2020 in totaal dus minstens voor € 2.401 aan bedrijfsmiddelen die ieder minstens € 450 kosten, dan heeft u recht op de KIA.

Uitzonderingen

Overigens krijgt u niet op alle investeringsgoederen de KIA. Zo zijn bijvoorbeeld personenauto's in beginsel uitgesloten.

Minimuminvesteringsbedrag MIA en EIA ongewijzigd
Het minimale investeringsbedrag voor de milieu- en voor de energie-investeringsaftrek (MIA/EIA) blijft in 2020 wel ongewijzigd en bedraagt ook dan € 2.500.

Wilt u meer weten over de KIA? Neem dan gerust contact met ons op.

Rapportages en dashboarding

Financiële rapportages geven inzicht in jouw financiële situatie en vormen de basis voor strategische beslissingen.

25 tips voor je bedrijfsfinanciering

Met hun bancaire achtergrond, opleiding tot financieringsspecialist en ervaring geven onze financieringsspecialisten Jos de Lange en William van Haaster je 25 tips op gebied van bedrijfsfinancieringen.

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.