Financieringen

FINANCIERING VIA DE BANK: MAXIMALISEER JE SLAGINGSKANS

Het financieringslandschap is flink gewijzigd. De tijd dat de relatiebeheerder van jouw bank uitgebreid de tijd voor je nam ligt achter ons. Ook nemen ze geen genoegen meer met fysieke jaarcijfers, begrotingen, taxaties en aanvullende informatie voor de financieringsaanvraag. Vrijwel alles gaat nu digitaal. Heb je een financiering nodig voor het opzetten of uitbreiden van een bedrijf of wil je een bedrijf overnemen? De financieringsspecialisten van Omnyacc helpen je om de financieringsaanvraag precies volgens de eisen van de bank aan te leveren. Zo maak je niet alleen de grootste kans om snel krediet te krijgen, maar dit levert je ook een lagere rente op.

Financieringsspecialist en assistent-accountant

William van Haaster

“Een bankfinanciering is nog steeds de meest voorkomende financieringsvorm, omdat banken het krediet het goedkoopst kunnen aanbieden.”

STOPLICHTMODEL: BEPERKTE ROL RELATIEBEHEERDER

De beoordeling van de aanvraag wordt aan de hand van een stoplichtmodel door de computer gedaan, waarbij de tussenkomst van de relatiebeheerder steeds minimaler wordt. Kort gezegd houdt dit model in dat de financieringsaanvraag online wordt ingediend, er enkele vragen worden beantwoord en er daarna groen of rood licht wordt gegeven. Maatwerk tref je nog wel aan, maar meestal bij de grotere aanvragen en aanvragen met een hoger risicoprofiel. Het is echter wel van belang, ongeacht hoe groot de financieringsbehoefte ook is, dat de meest passende financieringsstructuur en of aanbieder wordt gekozen.


VERHOOGDE SLAGINGSKANS FINANCIERING

Een financieringsaanvraag blijft maatwerk. Hoe maak je als ondernemer nu het meeste kans op een bankfinanciering?


Beoordeling financieringsaanvraag met vierpijlermodel

Om de kans op succes zo groot mogelijk te maken is het goed om te weten waar de bank naar kijkt. De bank beoordeelt de financieringsaanvraag aan de hand van het vierpijlermodel:

 1. Ondernemer/onderneming: wat is zijn ervaring in de branche en hoe ziet zijn netwerk eruit?
 2. Rentabiliteit/winstgevendheid: wordt er genoeg verdiend om de kosten te dragen?
 3. Solvabiliteit/vermogen: kunnen financiële tegenvallers worden opgevangen?
 4. Zekerheid: hoe is de situatie rondom debiteuren, voorraden, inventaris, pand en of een borgstelling door bijvoorbeeld de overheid?


Opstellen volgens de standaarden van de bank

De standaarden van de bank voor een financieringsaanvraag is voor ons dagelijkse koek. William van Haaster, assistent accountant en financieringsspecialist: “Als geen ander weten wij wat de banken voor criteria hanteren en waaraan een financieringsaanvraag moet voldoen om de kans van slagen te vergroten.” Zelf de aanvraag doen kan zeker, we leggen het je graag uit. We raden het alleen niet aan en bewijzen graag wat het jou oplevert als je het via ons regelt.

Voordeel van de accountant richting de bank

Stellen wij de jaarrekening voor je op? Dan is dit al gelijk volgens de standaard van de bank (SBR). Ook de prognoses zijn meteen in het juiste bankformat. Op het moment van de financieringsaanvraag sturen wij dit digitaal naar de bank toe. Zo dalen de behandelingskosten. Aangezien wij goede contacten bij alle grote banken hebben, heb je direct voordeel. 

Vennoot en accountant

Gerard de Graaf

“Het geeft gewicht als wij deze cijfers ondersteunen. Ze zijn immers bekend met ons en onze kwaliteit. Daardoor hebben banken direct vertrouwen in de aangeleverde cijfers. Dit zorgt voor een betere rating en resulteert in een lagere rente voor jou!”

Bekijk al onze specialisten >

Vooraf slagingskansen inschatten en bijsturen

Op basis van het klantbeeld kunnen onze financieringsspecialisten een analyse en een inschatting maken van jouw slagingskansen. Natuurlijk weten wij welke risicoanalyses de banken hanteren. Daarnaast houden we rekening met jouw persoonlijke wensen en beoordelen of de gekozen financieringsstructuur bij je past. Op basis hiervan maken we de toelichting bij de aanvraag compleet. Dit verhoogt de kansen op een bancaire geldlening.

Let op!

Wij dienen alleen aanvragen in waar wij 100% achter staan. Als accountant en financieringsspecialisten hebben wij ook de rol om je te behoeden voor misstappen. Jouw klankbord: eerlijk en realistisch.

JOUW BEDRIJFSFINANCIERING VIA DE BANK? MET OMNYACC WEL!

Onze adviseurs zijn volledig opgeleid om de beste financieringsconstructie voor je te regelen. Bedrijfsfinanciering is een specialiteit geworden! Heb je een financiering nodig en doe je dat het liefst via de bank en tegen de laagste kosten? Bij Omnyacc krijg je een team:

 • van financieringsadviseurs die al velen financieringen hebben begeleid
 • dat een succesratio heeft van bijna 100%
 • dat continu bijleert om jou van het beste advies te voorzien
 • dat altijd op maat werkt en kritisch durft te zijn voor het beste resultaat
 • gebruik maakt van de speciale financieringstool Capsearch met alle voordelen van dien
 • snel kan schakelen naar alternatieve financieringsvormen indien nodig
 • van specialisten dat onderdeel is van Omnyacc met uitgebreide financiële, fiscale en bedrijfseconomische kennis
LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?