Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE

Volg hier de laatste actualiteiten en ontwikkelingen. Heb je vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Wetsvoorstel box 3: naar een concreter stelsel vanaf 2027
Het voorstel voor het nieuwe box 3-stelsel, gebaseerd op werkelijk rendement vanaf 2027, is verder gespecificeerd. De belasting van onroerende zaken in dit nieuwe stelsel is nu ook vastgelegd. Dit voorstel is ter advisering voorgelegd aan de Raad van State.
Lees verder
arrow right
Update: Box 3-heffing tot 2022 en vanaf 2023
Op 6 juni 2024 oordeelde de Hoge Raad dat nader rechtsherstel geboden moet worden als het werkelijke rendement van het box 3-vermogen lager is dan het forfaitaire rendement. Op 14 juni 2024 heeft de Hoge Raad een nieuwe aanwijzing gegeven over de berekening van het werkelijke rendement van een box 3-woning.
Lees verder
arrow right
Opstarttijd als werktijd: zaak bij gerechtshof Den Haag
Tijdens werktijd werkt de werknemer op instructie van de werkgever. Het dagelijkse opstarten en inloggen was het onderwerp van een zaak bij het gerechtshof Den Haag over de vraag of deze tijd als werktijd moet worden gezien.
Lees verder
arrow right
Schulden belastinguitstel nog €9,6 miljard
Tijdens de coronacrisis konden ondernemers uitstel van betaling aanvragen voor hun belastingschulden. Meer dan 400.000 ondernemers maakten gebruik van deze mogelijkheid, en vroegen gezamenlijk om uitstel voor een bedrag van € 19,6 miljard. Volgens staatssecretaris Van Rij stond er eind april 2024 nog € 9,6 miljard van dit bedrag open.
Lees verder
arrow right
Vraag nu subsidie Omschakeling Plasticverwerkers aan
Vanaf 18 juni 2024 kunnen bedrijven die polymeren plastic halffabricaten en eindproducten produceren subsidie aanvragen voor productietesten gericht op het gebruik van gerecycled en biogebaseerd plastic. Voor het jaar 2024 is een budget van € 6 miljoen beschikbaar gesteld, met een totaal budget van € 49 miljoen tot 2030.
Lees verder
arrow right
WW-rechten bij tussentijds opzegbeding
Heeft een werknemer recht op een WW-uitkering als hij een beëindigingsovereenkomst met zijn werkgever sluit, waarin pas wordt opgenomen dat de arbeidsovereenkomst tussentijds kan worden beëindigd? Het UWV meende van niet, maar de Centrale Raad van Beroep dacht daar anders over.
Lees verder
arrow right
Verschillende BTW-tarieven voor sauna- en wellnessdiensten
Veel sauna’s bieden niet alleen de mogelijkheid om een saunabad te nemen, maar ook andere diensten zoals hammam- en rassoulrituelen. Voor sauna’s geldt een btw-tarief van 9%, maar dit tarief is niet van toepassing op de genoemde hammam- en rassoulrituelen. Deze zijn belast tegen het reguliere tarief van 21%, volgens het gerechtshof in Amsterdam.
Lees verder
arrow right
Voedingssupplementen aftrekken: wanneer mag het?
Zorgkosten kunnen onder bepaalde voorwaarden van je inkomen worden afgetrokken. Maar hoe zit het met voedingssupplementen? Vallen die ook onder zorgkosten, en zo ja, welke voorwaarden gelden er dan? De Belastingdienst heeft hierover recentelijk een standpunt ingenomen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten in de praktijk.
Lees verder
arrow right
Vraag nu de subsidie praktijkleren 2024 aan
Van 3 juni tot en met 17 september 2024 om 17.00 uur kun je opnieuw subsidie praktijkleren aanvragen. Deze subsidie biedt een tegemoetkoming in de gemaakte loon- of begeleidingskosten voor een leerling, student, promovendus of technologische ontwerper in opleiding (toio).
Lees verder
arrow right
Fiscale impact van een niet-ontvankelijk echtscheidingsverzoek
Als echtgenoten willen scheiden, moeten ze hiervoor een verzoek indienen bij de rechtbank. Na het indienen van een echtscheidingsverzoek eindigt het fiscaal partnerschap wanneer de echtgenoten niet langer op hetzelfde woonadres staan ingeschreven. Maar wat gebeurt er als het echtscheidingsverzoek niet-ontvankelijk wordt verklaard? Welke gevolgen heeft dit voor het fiscale partnerschap?
Lees verder
arrow right
Privékilometers en bedrijfsauto's: hoeveel is toegestaan?
Indien een ondernemer of werknemer een bestelauto strikt voor zakelijke doeleinden gebruikt, kan de bijtelling worden vermeden zonder het bijhouden van een kilometeradministratie. Maar wat als die persoon gedurende het jaar de beschikking krijgt over een personenauto of een bestelauto die niet uitsluitend zakelijk wordt gebruikt, en de oorspronkelijke uitsluitend zakelijk gebruikte bestelauto inruilt? Hoeveel kilometers voor privégebruik zijn dan toegestaan?
Lees verder
arrow right
Wijzigingen in WW-premies vanaf 2025: Minder snel een hogere premie
Eerder was al aangekondigd dat vanaf 1 januari 2025 de grens voor de beoordeling van een lage of hoge WW-premie zal worden verlaagd. In mei 2024 is dit besluit officieel gepubliceerd in het Staatsblad.
Lees verder
arrow right
Btw-vrijstelling voor valpreventie door fysiotherapeuten?
Ouderen lopen een verhoogd risico op vallen door zichtproblemen, medicatie of andere oorzaken. Er is onderzocht of trainingen die gericht zijn op valpreventie in aanmerking komen voor de btw-vrijstelling voor medische diensten. Een Kennisgroep van de Belastingdienst heeft deze vraag ontkennend beantwoord.
Lees verder
arrow right
Verplichte digitale aangifte dividendbelasting vanaf 1 juli 2024
Vanaf 1 juli 2024 moeten bedrijven de aangifte en opgave dividendbelasting verplicht digitaal indienen. Dividenduitkeringen tot en met 2023 konden nog op papier worden ingediend, maar vanaf 1 juli 2024 is dit niet meer mogelijk voor uitkeringen vanaf 2024.
Lees verder
arrow right
Fiscale regelgeving van een deelauto
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft in een brief aan de Tweede Kamer duidelijkheid gegeven over de fiscale positie van deelauto’s. In de brief wordt ook aangegeven hoe deelauto’s fiscaal gestimuleerd kunnen worden.
Lees verder
arrow right
Subsidie groepshulpen stimuleert doorgroeien
Vanaf dit jaar kunnen kinderopvangorganisaties subsidie aanvragen voor praktijk(leer)plaatsen van groepshulpen. Deze subsidie compenseert een deel van de loonkosten van groepshulpen. Het doel is om meer groepshulpen aan te nemen en hen de mogelijkheid te bieden om door te groeien binnen de kinderopvang.
Lees verder
arrow right

MIS HET LAATSTE NIEUWS NIET

Wil je het laatste nieuws en belangrijke tips niet missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?