Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE

Volg hier de laatste actualiteiten en ontwikkelingen. Heb je vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Geen uitzondering: betaalrekeningen vallen onder box 3
De staatssecretaris reageert op vragen uit de Tweede Kamer en geeft aan dat hij geen voorstander is van het uitzonderen van betaalrekeningen van het forfaitaire rendement in box 3, ondanks het feit dat er op betaalrekeningen geen rente wordt ontvangen.
Lees verder
arrow right
WOZ-waarde 2024: gemiddelde stijging van 2,8%
Dit jaar zal de gemiddelde stijging van de WOZ-waarde 2,8% bedragen. Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen gemeentes. Bij het vaststellen van de WOZ-beschikkingen voor 2024 hanteren gemeentes de peildatum van 1 januari 2023. Dit impliceert dat prijswijzigingen die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden nog niet zijn opgenomen in de cijfers.
Lees verder
arrow right
Zwangerschapsuitkering zelfstandige
Ben je zelfstandig ondernemer en zwanger? Dan heb je recht op een ZEZ-uitkering. Deze uitkering is belast als loon en valt niet in de winst.
Lees verder
arrow right
Nieuwe regels voor incassodienstverleners
Vanaf 1 april 2024 komen er nieuwe regels voor incassodienstverleners. Het beroep wordt vanaf dan gereguleerd en de dienstverleners moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen en zich registreren.
Lees verder
arrow right
Voorlopige stop op afbouw salderingsregeling zonnepanelen
Het wetsvoorstel om vanaf 2025 de salderingsregeling voor zonnepanelen geleidelijk af te schaffen, heeft geen goedkeuring gekregen van de Eerste Kamer. Hierdoor lijkt de voorgestelde afbouw van de salderingsregeling voorlopig niet te worden doorgevoerd.
Lees verder
arrow right
Oude portaal zakelijke aangiften Belastingdienst sluit
Maak je nog gebruik van het oude portaal van de Belastingdienst voor jouw aangiften zakelijke belastingen? Dit portaal sluit 1 juli 2024. Zorg daarom dat je vóór 1 juli 2024 toegang krijgt tot Mijn Belastingdienst Zakelijk.
Lees verder
arrow right
Wanneer 10,4% overdrachtsbelasting?
Je bent het hoge tarief aan overdrachtsbelasting verschuldigd als iemand een woning koopt, welke vervolgens gesloopt wordt en er op dezelfde plaats een nieuwe woning gebouwd wordt.
Lees verder
arrow right
Anti-witwasregels aangescherpt
De anti-witwasregels worden verder aangescherpt. Hier zijn het Europees parlement en de EU-landen het eens geworden. De regels gaan voor meer bedrijven en organisaties gelden. Ook het aantal ongebruikelijke transacties wordt uitgebreid.
Lees verder
arrow right
Aangifte schenkbelasting over 2023
Heb je in 2023 een schenking gekregen? Dan moet je in principe vóór 1 maart 2024 jouw aangifte schenkbelasting 2023 indienen.
Lees verder
arrow right
Aangeven 80%-eindheffing werkkostenregeling
Heb je als werkgever de vrije ruimte van de werkkostenregeling in 2023 overschreden? Dan dien je in 2024 80% belasting te betalen via de eindheffing. Dit moet in het tweede loontijdvak van 2024 uiterlijk worden aangegeven en betaald.
Lees verder
arrow right
Alles-in-één theatertickets: lage BTW-tarief ook bij pauzedrankje
Theaterexploitanten bieden soms all-in tickets aan, inclusief toegang tot het theater, gebruik van de garderobe en een drankje in de pauze. Net als het Hof Den Bosch, is ook het gerechtshof Amsterdam van mening dat het lage btw-tarief van toepassing is op dergelijke tickets, zelfs als er een alcoholhoudend drankje wordt genuttigd.
Lees verder
arrow right
Advies AG: Rechtsherstel en werkelijk rendement in box 3
De Advocaat-generaal (AG) Pauwels heeft de Hoge Raad geadviseerd over de interpretatie van het concept 'werkelijk behaald rendement'. Daarnaast heeft hij ook zijn advies gegeven over de relevantie van dit begrip na de implementatie van de Wet rechtsherstel box 3.
Lees verder
arrow right
Juridische kwesties: werkgeversaansprakelijkheid bij ontbreken verkeersongevallenverzekering
Een werkgever werd verantwoordelijk gehouden voor de schade van een maaltijdbezorger, ontstaan door een verkeersongeval met zijn scooter tijdens werktijd. Wat zijn de verplichtingen voor jou als werkgever in dergelijke gevallen?
Lees verder
arrow right
Btw verhuur congres-, vergader- en tentoonstellingsruimte
De voorwaarden voor de btw bij verhuur van congres-, vergader- en tentoonstellingsruimten is verduidelijkt door de staatssecretaris. Onder voorwaarden is dit btw-belast, zonder dat de verhuurder en huurder hiervoor uitdrukkelijk kiezen.
Lees verder
arrow right
Vergoeding voor chauffeurskaart werknemer?
Een chauffeurskaart is verplicht voor de bestuurder van een taxi. Kun je deze kosten voor jouw werknemer betalen of onbelast vergoeden?
Lees verder
arrow right
Vervroegd belastingaangifte C en M indienen
Moet je aangifte C en aangifte M doen? Dan dien je dit vóór 1 maart 2024 in orde te maken. Voorheen was dit 2 maanden later. Aangifte C is voor buitenlands belastingplichten en aangifte M voor emigranten en immigranten.
Lees verder
arrow right

MIS HET LAATSTE NIEUWS NIET

Wil je het laatste nieuws en belangrijke tips niet missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?