Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE

Volg hier de laatste actualiteiten en ontwikkelingen. Heb je vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Verenigingen en stichtingen: kiezen voor belastingplicht bij verliezen?

22-01-2021

Bij lage winsten zijn verenigingen en stichtingen vrijgesteld van vennootschapsbelasting (Vpb). Dat klinkt goed, maar verliezen kun je dan ook niet verrekenen. Daarom kan het voordeliger zijn om bij verliezen te kiezen voor belastingplicht. 

Wanneer is een sluitende kilometeradministratie vereist?

21-01-2021

Heb jij een auto van de zaak? Als je minder dan 500 km privé per jaar rijdt dan hoef je geen bijtelling te betalen. Wel moet je dit kunnen aantonen. Een sluitende kilometeradministratie is dan belangrijk, maar niet in alle gevallen een vereiste.

Welk tarief overdrachtsbelasting geldt voor jou?

20-01-2021

Sinds 2021 zijn de tarieven van de overdrachtsbelasting gewijzigd. Ben jij van plan om een woning aan te kopen en wil je het lage tarief van 2% of de vrijstelling toepassen? Dan dien een verklaring van de Belastingdienst in te vullen. Met behulp van de verklaring kan de notaris het verlaagde tarief of de vrijstelling toepassen.

Landbouwnormen bekendgemaakt door Belastingdienst

19-01-2021

De landbouwnormen van 2020 zijn door de Belastingdienst bekendgemaakt. Ben je een agrarisch ondernemer? Dan kun je met de landbouwnormen de winstaangifte voor 2020 samenstellen. Onderdeel van de landbouwnormen zijn de normen voor jouw privégebruik.

Fiets van de zaak en de WKR?

19-01-2021

De fiscale regeling voor de fiets van de zaak is er sinds begin 2020. De regeling heeft een vast laag bijtellingspercentage van 7% en maakt een einde aan administratieve ballast. Maar hoe zit het met de werkkostenregeling (WKR) en de fietsregeling? Kun je gebruik maken van de vrije ruimte van de WKR?

In 2021 onbelaste vergoeding voor vrijwilligers omhoog

18-01-2021

De maximale onbelaste vergoeding voor vrijwilligers gaat per 1 januari 2021 omhoog. De vergoeding wordt verhoogd van € 1.700 naar € 1.800. Weet jij onder welke voorwaarden je deze vergoeding mag verstrekken?

Verhoging van gebruikelijk loon dga

18-01-2021

Ben jij een dga? Zorg dat je op de hoogte bent van de hoogte van het gebruikelijk loon dat een dga jaarlijks verplicht uit de bv dient op te nemen. Het gebruikelijk loon is dit jaar verhoogd naar € 47.000. Vorig jaar was dit € 46.000.

Nieuwe salariseisen voor kennismigranten

15-01-2021

Per 1 januari 2021 zijn de salariseisen voor kennismigranten verhoogd. Deze eisen hebben betrekking op werknemers van buiten Europa die in Nederland bij een werkgever te werk gaan als kennismigrant. 

Fiets van de zaak voor jouw werknemers?

14-01-2021

Welke mogelijkheden zijn er voor jouw medewerkers met betrekking tot de fiets van de zaak? Door het lage bijtellingspercentage van de fiets van 7% maakt dit het tot een fiscaal aantrekkelijke regel. Hoe zit de regeling precies in elkaar? Niet alle vormen vallen namelijk onder de lage bijtelling.

Top 10 van de lonenspecial

13-01-2021

Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2021 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. In dit artikel lichten wij de top 10 uit.

Lonenspecial: Wet DBA

13-01-2021

Het kabinet wil de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie (Wet DBA) vervangen. Deze wet zorgt namelijk voor te veel onrust en onzekerheid onder zzp’ers en hun opdrachtgevers.

Lonenspecial: Wet tegemoetkomingen loondomein

13-01-2021

Ben jij al op de hoogte van het lage-inkomensvoordeel (LIV), het jeugd-lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV) en het loonkostenvoordeel (LKV)?

  Lonenspecial: werkkostenregeling

  13-01-2021

  Met dit nieuwsartikel hebben wij de meest gestelde vragen omtrent de werkkostenregeling voor jou op een rij gezet.

  Lonenspecial: vervoer

  13-01-2021

  Met dit nieuwsartikel hebben wij de meest gestelde vragen omtrent auto en fiets van de zaak voor jou op een rij gezet.

  Lonenspecial: varia Arbeidsrecht

  13-01-2021

  Ben jij als werkgever op de hoogte van het arbeidsrecht? Lees meer over transitievergoeding, WW-premie, oproeptermijn, RI&E en meer.

  Lonenspecial: corona en thuiswerken

  13-01-2021

  Omdat werknemers veel meer thuiswerken als gevolg van corona, kunnen werkgevers zich genoodzaakt voelen tegemoet te komen in de kosten die werknemers thuis maken.

  MIS HET LAATSTE NIEUWS NIET

  Wil je het laatste nieuws en belangrijke tips niet missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  Social Media

  Volg jij Omnyacc al?

  Linkedin Instagram Facebook

  ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

  Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 220 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?