Advies in elke fase

GROEIEN: DE VOLGENDE FASE VAN HET ONDERNEMERSCHAP

Je hebt een goed product of dienst op de markt gebracht, een doel voor ogen en je weet jezelf te onderscheiden van de huidige markt. Het gevolg: je onderneming groeit! Een ontwikkeling waar je terecht heel erg trots op bent. Maar, ineens maak je je zorgen; ‘oei ik groei en hoe nu verder?’ Onze specialisten adviseren jou in de volgende fase van het ondernemerschap.

TIPS OM TE GROEIEN

Maak je een groei door? Dan is een helder doel voor ogen heel belangrijk. Groeien gaat namelijk niet (altijd) vanzelf. Daarnaast is het ook van belang dat je:

 • niet alleen maar werkt ín jouw bedrijf, maar ook áán jouw bedrijf/merk. Maak plannen, werk deze uit en zorg dat je zichtbaar bent en blijft.
 • blijft (als je er voor open staat) leren en groeien, zowel als onderneming en als ondernemer. Dat kan met steun van bijvoorbeeld ervaren ondernemers die weten wat je meemaakt tijdens de groei van een bedrijf. Zoek in Omnyacc jouw sparringspartner, blijf leren en evalueren.
 • op zoek gaat en blijft gaan naar wat jouw dienst/product nou zo speciaal maakt; kun jij jouw klanten iets bieden wat nieuw/innovatief is?
 • kijkt naar welke werknemers en competenties je nu nodig hebt in je team, en welke werknemers en competenties je straks nodig hebt als je gaat groeien. 
 • samenwerkt met mensen die jou kunnen versterken (dat kan door eenmalige opdrachten of door mensen in dienst te nemen) in plaats van afremmen.

GROEIEN: WELKE ZAKEN ZIJN BELANGRIJK? 

Maak je met jouw onderneming een groei door? Dan verandert er een hoop. Het is belangrijk om de consequenties van deze groei in kaart te brengen. Er komen namelijk allerlei zaken op je af die je hiervoor niet aan hoefde te denken of te regelen. Wij zetten ze voor je op een rij.

Opstellen jaarrekening

Ben je zo gegroeid dat je nu verplicht bent om verantwoording af te leggen aan de Belastingdienst? Dan is het tijd dat er voor jouw onderneming een jaarrekening wordt opgesteld. Misschien ben je zelfs zo gegroeid dat je ook een controle nodig hebt. Wij beschikken over de AFM-vergunning om deze wettelijke controles uit te voeren. Daarnaast leren wij jou de cijfers lezen en vertalen naar de business en bedrijfsvoering.

Dagelijks zicht op jouw cijfers

Nu jouw onderneming groeit is het belangrijk om grip te houden. Je wilt natuurlijk een stabiele onderneming opbouwen. Voor het maken van de juiste beslissingen is tijdig bijsturen van belang. Financiële rapportages kunnen je hierbij helpen. Ze geven je inzicht tot in detail. Met deze gedetailleerde informatie duurt het even om te weten te komen hoe jouw bedrijf ervoor staat. Daarom is dashboarding in het leven geroepen. Jouw financiële rapportages vertalen we in een online dashboard zodat jij in één oogopslag jouw cijfers inzichtelijk hebt. Deze visuele weergave kun je 24/7 bekijken. Hierdoor is snel schakelen naar de bedrijfsvoering makkelijker en kost het je minder tijd dan voorheen.

Personeel in dienst? Regel je personeelszaken 

Ineens is het niet meer haalbaar om alle werkzaamheden zelf uit te voeren. Je hebt personeel nodig. Dit betekent dat je werkgever wordt. Allerlei personeelszaken komen op je af. Een strategisch personeelsplan zorgt voor de juiste balans van jouw personeelszaken. In eerste instantie moet je bepalen wie je nodig hebt en op welke posities, maar hoe doe je dit? En hoe moet je personeel werven en vind je de juiste werknemers met de juiste kwaliteiten? Een goed werving- en selectieproces is daarbij van groot belang. Met het aannemen van personeel kom je direct in aanraking met een arbeidsovereenkomst, personeelsreglement en arbeidsvoorwaarden. Het is belangrijk om hier goed naar te kijken. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling, dragen bij aan het behoud van je personeel. Ook bij ziekte en zeer ben je als werkgever financieel verantwoordelijk. Daarom is het investeren in duurzame inzetbaarheid en verzuim essentieel voor vitale, tevreden en gelukkige werknemers. De HRM-specialisten van Omnyacc kunnen jou daar bij helpen door het opzetten van een strategisch personeelsplan. Een stappenplan dat wordt afgestemd op jouw doelstellingen als ondernemer.

Zorg dat je goed verzekerd bent 

  Wanneer je groeit en personeel in dienst hebt, is het belangrijk dat je als werkgever goed verzekerd bent. Wat als een medewerker een ongeval krijgt, arbeidsongeschikt of ziek wordt? Als werkgever ben je hier financieel verantwoordelijk voor. De kosten kunnen hoog oplopen. Daarom is het erg belangrijk dat je kijkt naar inkomens- en verzuimverzekeringen om de risico’s zo goed mogelijk te beperken.


  Opzetten van salarisadministratie

  Wanneer je personeel in dienst hebt moet je ook ineens een salarisadministratie bijhouden. Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie is essentieel. Een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Het goed digitaliseren van je personeelsdossier en daarmee je personeelsbeleid is hierbij van belang. Wij helpen je hier graag bij.

  Bedrijfsfinanciering nodig voor uitbreiding?

  Wanneer jouw onderneming groeit kan het zijn dat nieuwe kansen en mogelijkheden zich aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld denken over uitbreiding van jouw onderneming of het overnemen van een ander bedrijf. Vaak heb je hier een aanvullende financiering voor nodig. Er zijn veel financieringsvormen, daarom kan het lastig zijn de juiste te kiezen. Onze specialisten weten hier raad mee.

  Juridische ondersteuning: neem geen risico

  Ook wanneer jouw onderneming een groei doormaakt, kun je te maken krijgen met juridische uitdagingen of soms zelf conflicten. Denk bijvoorbeeld aan ontslag en reorganisatie en het opbouwen van personeelsdossiers. Dan is het verstandig om advies te vragen. De wet- en regelgeving rondom arbeidsrecht verandert continu. Er komen jaarlijks, maandelijks of zelfs dagelijks wijzigingen voor in de wetgeving die jou als ondernemer raken. Ook hierbij kunnen we jou ondersteunen, van advies voorzien en samen kijken naar oplossingen.

  Fiscale optimalisatie: profiteer van de voordelen

  Wanneer je groeit veranderen zaken ook fiscaal gezien. Bijvoorbeeld het indienen van belastingaangifte. Ook komen er misschien ingewikkelde btw-vraagstukken op je af. Wij kunnen je op fiscaal vlak adviseren hoe jij het meest fiscaal voordeel behaalt.


  LET OP DE GROEIVALKUILEN

  Wanneer je de groei van jouw onderneming niet goed begeleid zijn hier risico’s aan verbonden. Je bent zeker niet de enige als je in deze valkuilen stapt:

  • Teveel of te gehaast geïnvesteerd in personeel wat niet goed functioneert
  • Je bent niet op de hoogte van jouw financiële situatie en hebt geen grip op de uitgaven
  • Als ondernemer heb je jouw leiderschap niet aangepast waardoor jouw team niet voldoende gemotiveerd is en of goed functioneren
  • Je hebt kans dat je niet voorop loopt in de markt
  • Arbeidsvoorwaarden zijn niet up-to-date waardoor er een conflict met een werknemer kan ontstaat.

  BEGELEID GROEIEN MET OMNYACC?

  Maak jij groei door en beland je hierdoor in de volgende fase? Onze specialisten kunnen je in elke fase van het ondernemerschap begeleiden.

  Speciaal voor jou

  UITGELICHT

  Assistent-accountant duurzaamheid
  Duurzaamheidsverslaggeving combineren met Accountancy? Dat kan zeker! Je krijgt alle vrijheid om deze rol vorm te geven en je ziet het als een uitdaging klanten te helpen om toekomstbestendiger te zijn. Samen met collega’s richt jij je op het toepassen van de nieuwe regelgeving.
  Lees verder
  arrow right
  LinkedIn

  Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

  Omnyacc op LinkedIn volgen

  Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

  ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

  Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?