Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor
Kennisbank

SPECIALS

Met onze specials gaan wij uitgebreid in op belangrijke hoofdonderwerpen. Heb je vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Alles over jouw kantoor aan huis 2022

Alles over jouw kantoor aan huis 2022

04-11-2022

Woon en werk je in één pand? Het lijkt aantrekkelijk, maar er zijn ook verschillende regels aan de orde. Waar moet jij, jouw bedrijf en jouw werkruimte aan voldoen? Er is onder meer een verschil in de behandeling van een zogeheten kwalificerende en een niet-kwalificerende werkruimte. Daarnaast gelden er voor een ondernemer met een eenmanszaak, vof of maatschap andere regels dan voor een ondernemer met een bv. En hoe zit het eigenlijk met de btw? Je leest het allemaal in deze advieswijzer.
Vakantiewoning en fiscus 2022

Vakantiewoning en fiscus 2022

28-09-2022

Ben je van plan om een vakantiewoning aan te schaffen in Nederland? Houd dan rekening met de fiscale regels over de aankoop en het gebruik hiervan. Denk aan inkomstenbelasting, onroerendezaakbelasting en mogelijk ook overdrachtsbelasting, omzetbelasting en forensenbelasting.
Eigen woning 2022

Eigen woning 2022

26-08-2022

In dit nieuwsartikel gaan we in op de fiscale regels voor de eigen woning. Waaraan moet een lening voor de eigen woning voldoen om voor renteaftrek in aanmerking te komen? En hoe zit het met de afbouw van renteaftrek? Hoe zit het als je extra wilt aflossen? Deze en meer zaken die je moet weten bij de aanschaf en het bezit van een eigen woning vind je hier in een notendop.
Overstappen naar een bv? 2022

Overstappen naar een bv? 2022

10-08-2022

Heb je een eenmanszaak, maatschap of vof? In dit nieuwsartikel gaan we in op de overstap naar een bv. Het hangt van tal van aspecten af of het voor jou interessant kan zijn om over te stappen. Welke belangrijke verschillen zijn er?
Arbeid en arbeidscontracten 2022

Arbeid en arbeidscontracten 2022

25-07-2022

Ben je als werkgever op de hoogte van de, steeds veranderende, regels voor arbeidscontracten? In dit nieuwsartikel hebben we de belangrijkste wijzigingen op een rij gezet.
Gewijzigde arbeidsrechtelijke regels 2022

Gewijzigde arbeidsrechtelijke regels 2022

22-07-2022

De Europese Richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden worden geïmplementeerd. Hierdoor gelden vanaf 1 augustus 2022 gewijzigde arbeidsrechtelijke regels. In dit nieuwsartikel gaan we in op wat dat voor jou als werkgever betekent en waar je op moet letten.
Verenigingen en Stichtingen 2022

Verenigingen en Stichtingen 2022

19-07-2022

Ben je bestuurder van een vereniging of stichting? Zorg dat je op de hoogte bent van alle actualiteiten. Zo kun je tijdig inspelen op veranderingen en hiermee jouw voordeel doen.
Echtscheiding en jouw bedrijf 2022

Echtscheiding en jouw bedrijf 2022

14-07-2022

Ga je als ondernemer scheiden? In de meeste gevallen heeft dit gevolgen voor jouw onderneming. Of dit nu een eenmanszaak is of een bv. Een eigen bedrijf maakt een scheiding vele malen lastiger.
Zonnepanelen op jouw woning 2022

Zonnepanelen op jouw woning 2022

11-07-2022

Heb je zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je btw met betrekking tot die zonnepanelen terugvragen. De elektriciteit die een particulier produceert met zonnepanelen, wordt namelijk terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnet. Hierdoor wordt een particulier als ondernemer aangemerkt voor de btw. Dit betekent dat hij dus btw moet afdragen over de opbrengst van de elektriciteit die hij teruglevert. Hij mag echter ook de btw die hij betaalt over de aankoop en over het onderhoud van de zonnepanelen in aftrek brengen.
Subsidie en fondsen voor scholing personeel - 2022

Subsidie en fondsen voor scholing personeel - 2022

07-07-2022

Wanneer jouw personeel een opleiding volgt, kun je mogelijk gebruik maken van de subsidieregeling Praktijkleren. Daarnaast is er soms financiële steun mogelijk vanuit een Opleidings- en Ontwikkelingsfonds binnen jouw branche. In dit artikel lees je meer over de regelingen.
Verlofregelingen in 2022

Verlofregelingen in 2022

30-06-2022

Werkgevers zijn verplicht hun werknemers vrij te geven wanneer dit onder een van de verlofregelingen in de Wet arbeid en zorg (Wazo) valt. Daarom is het belangrijk dat je als werkgever weet welke regelingen er zijn en wat ze inhouden.
Ondernemen in een keten 2022

Ondernemen in een keten 2022

24-06-2022

Onderneem jij in een keten? Dit houdt in dat je (een deel van) aangenomen werk uitbesteed aan een ander bedrijf. Dan word je aangemerkt als aannemer en kun je aansprakelijk zijn voor de niet-betaalde loonheffingen van jouw onderaannemers. Zorg dat je jouw zaken goed hebt geregeld en beperk daarmee jouw ketenaansprakelijkheid.
Jouw bedrijf overdragen - advies 2022

Jouw bedrijf overdragen - advies 2022

12-05-2022

Leeftijd, gezondheidsredenen of als appeltje voor de dorst... Wat de reden ook is, waarschijnlijk wil je jouw bedrijf op een gegeven moment overdragen. Het is belangrijk dat je op tijd begint met de voorbereidingen, omdat een goede overdracht niet zomaar klaar is.
Bedrijfsoverdracht van het familiebedrijf 2022

Bedrijfsoverdracht van het familiebedrijf 2022

10-05-2022

Waar moet je op letten bij een bedrijfsoverdracht binnen de familie? Voor familiebedrijven is continuïteit een van de belangrijkste doelstellingen. Daarnaast spelen fiscaal-juridische aspecten een grote rol. De Belastingdienst kijkt bij de overdracht namelijk kritisch mee. Het bedrijf is er voor bestaanszekerheid van de huidige generatie, de volgende generatie en liefst nog vele generaties daarna.
Btw in het buitenland - advies 2022

Btw in het buitenland - advies 2022

02-05-2022

Lever jij goederen aan het buitenland? Of heb je afnemers van diensten buiten Nederland? Dan is het belangrijk op de hoogte te zijn van de mogelijke btw-plichten in deze landen. Moet ik btw in rekening brengen? Welk btw-tarief moet ik aanhouden? Wie draagt de btw af? In welk land moet ik de btw betalen? Hoe kan ik btw terugvragen?
Auto: zakelijk of privé? 2022

Auto: zakelijk of privé? 2022

28-04-2022

Als ondernemer kom je voor de vraag te staan of je de auto op de zaak zet of privé houdt. Wat is fiscaal de beste optie? Wat zijn voor mij de belangrijkste voor- en nadelen van zakelijk rijden en wat weegt dan het zwaarst? In dit nieuwsartikel zetten we een aantal regels voor jou op een rij.

MIS HET LAATSTE NIEUWS NIET

Wil je het laatste nieuws en belangrijke tips niet missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg jij Omnyacc al?

Linkedin Instagram Facebook

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?