Kennisbank

SPECIALS

Met onze specials gaan wij uitgebreid in op belangrijke hoofdonderwerpen. Heb je vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Zakendoen met jouw eigen bv 2024
Als directeur-grootaandeelhouder (dga) ben je in de unieke positie om transacties aan te gaan met je eigen bv. Het is echter cruciaal dat alle partijen zakelijk handelen en dat afspraken nauwkeurig worden gedocumenteerd. Door de regels te volgen, kan men voordelig zakendoen met de eigen bv, zoals bijvoorbeeld door het afsluiten van een lening of het beschikbaar stellen van een bedrijfspand.
Lees verder
arrow right
Btw en buitenland 2024
Indien je goederen over de grens levert of diensten verleent aan klanten buiten Nederland, is het essentieel om de mogelijke btw-verplichtingen in andere landen te onderzoeken. Dat roept vragen op zoals: Moet ik btw in rekening brengen? Welk tarief moet ik hanteren? Wie is verantwoordelijk voor de btw-afdracht? In welk land moet de btw worden voldaan? Hoe kan ik betaalde btw terugvorderen? Deze advieswijzer belicht op hoofdlijnen de btw-verplichtingen die relevant kunnen zijn wanneer je internationaal zakendoet.
Lees verder
arrow right
Auto: zakelijk of privé 2024?
Als ondernemer sta je voor de keuze om de auto zakelijk te gebruiken of privé te houden. Wat is de meest gunstige optie fiscaal gezien? Welke voordelen en nadelen heeft zakelijk rijden voor mij persoonlijk en welke wegen het zwaarst? In dit nieuwsartikel zetten we een aantal regels voor jou op een rij.
Lees verder
arrow right
Alternatieve financieringsvormen 2024
Het is voor mkb-bedrijven niet eenvoudig om geld te lenen bij een bank. Gelukkig is er een nieuwe financieringsmarkt ontstaan, die een complementaire rol kan spelen naast de vertrouwde bancaire financiering. Bovendien biedt de overheid soms extra financieringshulp. Welke alternatieve mogelijkheden zijn er?
Lees verder
arrow right
Beperkte gemeenschap van goederen in 2024
Ben je na 1 januari 2018 getrouwd zonder huwelijkse voorwaarden? Voor jou geldt dan de beperkte gemeenschap van goederen. Ben je ondernemer? Dan doe je er verstandig aan om huwelijkse voorwaarden overeen te komen met jouw aanstaande echtgenoot of geregistreerd partner.
Lees verder
arrow right
Stimuleringsregelingen voor innovatie 2024
De overheid stimuleert bedrijven die innoveren met allerlei stimulerings- en financieringsregelingen. Kan dit ook lonen voor jouw onderneming?
Lees verder
arrow right
Zonnepanelen op jouw woning 2024
Overweeg je zonnepanelen op je privéwoning te plaatsen? Als particulier betaal je dan geen btw meer. Welke regels gelden hiervoor? En als je als ondernemer vanuit huis werkt en ook zonnepanelen wilt, wat zijn dan de fiscale opties? Hoe zit het met de salderingsregeling?
Lees verder
arrow right
Belasting over overwerk, bonussen en andere extra’s
Hoe zit het met de belasting over de vergoeding voor overwerk, bonussen en andere extra’s? In dit nieuwsartikel leggen wij het je uit.
Lees verder
arrow right
Fiscale eenheid 2024
Als je activiteiten onderneemt vanuit verschillende bv's, kan het fiscaal voordelig zijn om deze bv's te bundelen tot een fiscale eenheid. Zowel voor de vennootschapsbelasting als de omzetbelasting is het vormen van een fiscale eenheid een optie.
Lees verder
arrow right
Fiets van de zaak 2024
De fiets-van-de-zaak-bijtellingsregeling is sinds 2020 van kracht, met een bijtellingspercentage van 7%. Wat zijn de fiscale voorwaarden, welke fietsen vallen hieronder en hoe wordt privégebruik behandeld?
Lees verder
arrow right
Transitievergoeding bij ontslag en overige vergoedingen
Bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst met een werknemer ben je waarschijnlijk verplicht een transitievergoeding te betalen. Maar wanneer? Wat zijn de regels? En hoeveel bedraagt de vergoeding?
Lees verder
arrow right
Ontslagrecht 2024
Ben je als werkgever al op de hoogte van het ontslagrecht per 1 april 2023? Wanneer mag je iemand ontslaan, welke route moet je bewandelen en wat moet je vastleggen? In dit nieuwsartikel gaan we er dieper op in.
Lees verder
arrow right
Dga-taks lenen bij vennootschap (Wet excessief lenen) 2024
Vanaf 1 januari 2023 is de Wet excessief lenen bij eigen vennootschap van kracht. Kort gezegd houdt deze wet in dat een directeur-grootaandeelhouder (dga) belasting moet betalen over het bedrag dat hij of zij te veel heeft geleend van de eigen bv. In 2024 geldt een drempel van € 500.000; in 2023 was deze drempel nog € 700.000. Bij het vaststellen van de drempel in 2024 wordt niet alleen gekeken naar leningen aan de dga, maar kunnen ook andere factoren meespelen. Er zijn bovendien uitzonderingen op deze regel mogelijk. Het meetmoment voor de drempel in 2024 is 31 december van dat jaar. Je hebt dus tot die tijd om te overwegen wat de gevolgen van de wet en de verlaagde drempel voor jouw situatie in 2024 zijn en of er eventueel actie moet worden ondernomen.
Lees verder
arrow right
Estate planning 2024
Met estate planning kijken we hoe we jouw opgebouwde vermogen fiscaal zo gunstig mogelijk kunnen overdragen aan je erfgenamen. Bijvoorbeeld door jouw kind een ruggensteuntje te geven voor studiekosten, de aankoop van een woning of bij het verlies van een baan. Of jouw kind te ondersteunen bij het verwezenlijken van een eigen bedrijf of het overnemen van het familiebedrijf. Met jouw financiële hulp zou dat mogelijk kunnen maken! Laat je inspireren door dit artikel.
Lees verder
arrow right
Aandachtspunten verzuim
Aan welke wet- en regelgeving ben je gebonden bij verzuim als gevolg van ziekte? Er komt veel bij kijken. In dit nieuwsartikel vind je meer over wat je moet regelen, wanneer en door wie. Je kunt ook vragen hebben als: wat regel je zelf en wat besteed je uit? En hoe zit het met het salaris, uitkeringen en overige financiële zaken? Deze aspecten komen hier aan bod.
Lees verder
arrow right
Personeel inlenen in 2024
Denk je eraan personeel in te schakelen voor je bedrijf, bijvoorbeeld bij tijdelijke drukte of seizoenswerk? Het is belangrijk om dan aan de regels te voldoen om hoge boetes en aansprakelijkheid voor loonheffingen en btw te voorkomen. Weet jij waar je op moet letten?
Lees verder
arrow right

MIS HET LAATSTE NIEUWS NIET

Wil je het laatste nieuws en belangrijke tips niet missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

OMNYACC OP LINKEDIN VOLGEN Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?