Personeel en pensioen

PENSIOEN VOOR ONDERNEMERS: REGEL HET GOED

Heb jij jouw pensioen goed geregeld? Sluit jouw huidige pensioen nog aan bij jouw wensen? Als ondernemer ben je vaak bezig met het ondernemerschap en verdiep je je niet in pensioenzaken. Dat is toch voor latere zorg? Maar dit is een grote valkuil. Want wat als je vervroegd met pensioen wilt of als je arbeidsongeschikt wordt? Ook voor jouw nabestaanden is het regelen van je pensioen van essentieel belang. Vennoot en pensioenadviseur Harold Steunenbrink: “Je kunt als ondernemer niet vroeg genoeg beginnen met het vormen van jouw eigen basisinkomen. Hoe eerder je jouw pensioenzaken regelt hoe beter je er later voor staat.” Dus begin nu en verspil geen tijd en geld. Onze pensioenspecialisten staan voor je klaar!

REGEL JOUW BASISINKOMEN EN VOORKOM VERRASSINGEN

Het pensioen is één van de belangrijkste zaken om te regelen. Vaak zien we dat ondernemers niet goed weten wat er wel en niet is geregeld. Hierdoor kun je onverwacht geconfronteerd worden met een verhoging van de pensioenlasten of erachter komen dat het pensioen lager is dan verwacht. Tijdens het ondernemerschap investeren ondernemers vaak het geld in hun bedrijf en vergeten ze een deel voor hun pensioen opzij te zetten. Of je hoort vaak: ‘dat komt later wel’. Maar dan haal je waarschijnlijk niet het gewenste pensioen dat aansluit bij jouw levensstandaard. Of wanneer je plotseling arbeidsongeschikt wordt of onverhoopt overlijdt is het pensioen niet goed of zelfs niet geregeld. Veel ondernemers denken: ‘ik word niet arbeidsongeschikt’, maar het kan iedereen overkomen. Het pensioen is jouw basisinkomen na jouw werkzame periode. En hoelang die werkzame periode duurt is vooraf niet te voorspellen. Regel daarom jouw basisinkomen goed en voorkom verrassingen.

HRM- en pensioen-adviseur

Annette van Opzeeland

“Veel ondernemers denken dat het regelen van een pensioen erg duur is. Het tegenovergestelde is waar, want pensioen is goedkoper dan salaris.“

Bekijk al onze specialisten >

PENSIOEN VOOR ONDERNEMERS: WAT BIEDEN WIJ AAN?

Wil je aan de slag met jouw pensioen? Bij ons kun je terecht voor:

 • het opzetten van een nieuwe pensioenregeling of directiepensioen
 • verlenging of oversluiten van een bestaand collectief of directiepensioen
 • een second opinion op een uitgebracht advies
 • echtscheidingsberekeningen
 • pensioenbeheer
 • (collectieve) pensioen- en inkomensverzekeringen
 • een quickscan pensioen

Wist je dat?

Wij kijken naar jouw basisinkomen. Wil je meer dan een basisinkomen? Of eerder stoppen met werken? Dan krijg je te maken met financiële planning. 90% van alle ondernemers komt hier niet aan toe, want het regelen van een basisinkomen is vaak al voldoende.

PENSIOENADVIES: WAT IS ONZE WERKWIJZE?

Onze werkwijze ziet er als volgt uit:

 • voorstellen: hoe werken wij en wat kost ons advies?
 • inventariseren: hoe ziet jouw zakelijke en privé situatie eruit? Wat zijn jouw doelstellingen voor nu en later?
 • analyseren: welke oplossing sluit het beste aan bij jouw wensen, doelstelling en de financiële situatie?
 • advies: je krijgt een duidelijk pensioenadvies, waarom dit bij je past en een uitleg over de kosten, risico’s, kenmerken en verwachtingen.
 • jaarlijkse update en nazorg: wij houden de wijzigingen bij, analyseren en communiceren de gevolgen en passen waar nodig het advies aan.


WAT LEVERT EEN GOED GEREGELD PENSIOEN JOU OP?

Een goed geregeld pensioen levert jou een basisinkomen op wanneer je met pensioen gaat. Elk jaar dat je het later regelt wordt een pensioenvoorziening duurder. Op tijd starten zorgt ervoor dat je straks genoeg inkomen hebt na pensioendatum voor jouw levensstandaard. Daarnaast geeft een goed geregeld pensioen zekerheid en rust. Ook de financiële risico’s qua inkomen bij onvoorspelbare gebeurtenissen zijn hierdoor gedekt.

PENSIOENADVIES DOOR OMNYACC

Pensioenadvies op maat is bij ons vanzelfsprekend. Jouw basisinkomen na jouw werkzame jaren proberen wij zo goed mogelijk voor je te regelen. Harold: ”In de opbouwfase van jouw pensioen profiteer je van zoveel mogelijk fiscaal voordeel, in de uitkeringsfase zorgen we dat je zo min mogelijk wordt belast. Het maximale rendement.”

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Bij Omnyacc profiteer je van gunstige tarieven en voorwaarden door een groot klantenportefeuille. Hierdoor kunnen we goedkoper collectief inkopen. Ook bespaar je bij ons op advies- en beheerkosten doordat wij je één loket aanbieden voor pensioenadvies, pensioenadministratie, salarisadministratie en fiscaal advies. Ben je al klant bij ons? Alle benodigde gegevens zijn al in ons bezit. Dit scheelt dubbel werk. Daarnaast volgen wij jouw persoonlijke financiële situatie en de marktontwikkelingen nauwgezet. Dit wordt geanalyseerd en jaarlijks vertaald in een duidelijk pensioenrapport met jouw inkomen bij arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen in één overzicht.

LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?