Accountancy & administratie

JAARREKENING EN ADVIES: NEXT LEVEL

Ben jij verplicht om financiële verantwoording af te leggen aan de Belastingdienst? Of wil je weten hoe jouw bedrijf er financieel voor staat? Wij helpen je graag bij het opstellen, controleren en beoordelen van de jaarrekening. Maar dit niet alleen, wij gaan next level! Naast het inzicht geven in jouw cijfers kijken we ook naar de toekomst. We nemen de advies- en regierol op ons door jouw cijfers te vertalen naar de business en bedrijfsvoering met het oog op de toekomst.

ADVIES: MET DE KENNIS VAN GISTEREN NAAR DE TOEKOMST

Wij, als accountantskantoor, willen jou en je onderneming helpen waar nodig. Natuurlijk gebeurt dit door middel van de jaarrekening. Maar advies is misschien wel het belangrijkste onderdeel. Samen met jou focussen we op de toekomst. Wij hebben de specialisten in huis die met de kennis van gisteren naar morgen, overmorgen en verder kunnen kijken. Hierdoor kunnen we jou adviseren hoe je het beste jouw organisatie kunt sturen aan de hand van cijfers! Denk bijvoorbeeld aan een verhoging van het eigen salaris als dit fiscaal beter uitpakt of een extra aflossing aan de bank als dit voordeliger uitkomt met de rente.

Om nog meer grip te krijgen op jouw organisatie kunnen wij je ook helpen met tussentijdse rapportages, in getallen of visueel op een online dashboard. Dan kun je 24/7 jouw actuele cijfers bekijken, beoordelen en vertalen naar jouw bedrijfsvoering.


WAARVOOR WORDT EEN JAARREKENING GEBRUIKT?

Een jaarrekening, het jaarlijkse slotstuk van jouw financiële administratie, wordt voor verschillende doeleinden gebruikt:

  • Inzicht intern
  • Financiële verantwoording afleggen aan de Belastingdienst
  • Financiële verantwoording afleggen aan externe financiers
  • Vergelijking maken met andere bedrijven (benchmarking)


JAARREKENING VERPLICHT?

Financiële verantwoording afleggen aan de Belastingdienst is verplicht voor ondernemers die een rechtsvorm hebben met rechtspersoonlijkheid. Dit gaat om:

  • Besloten vennootschap
  • Naamloze vennootschap
  • Stichting
  • Vereniging
  • Coöperatie/waarborgmaatschappijen

Voor bedrijven met maximaal 6 miljoen euro aan activa, 12 miljoen euro aan omzet en maximaal 50 medewerkers, is het aanleveren van een balans met een korte toelichting genoeg.

Voor ZZP’ers of een eenmanszaak is een jaarrekening deponeren niet verplicht. Wel moet je de financiële administratie goed op orde hebben. Om inzicht te hebben in de gezondheid van je bedrijf is dit ook noodzakelijk. Als ZZP’er of eenmanszaak ben je wel verplicht aangifte te doen bij de Belastingdienst. Hiervoor heb je een balans en winst- en verliesrekening nodig.

Vennoot en accountant

Jos de Lange

"Een jaarrekening komt ook van pas bij het afleggen van financiële verantwoording aan externe financiers. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een lening of hypotheek."

Bekijk al onze specialisten >

DEPONEREN VAN DE JAARREKENING: WIJ REGELEN HET VOOR JE!

Wanneer wij voor jou de jaarrekening opstellen nemen we ook het deponeren voor je uit handen. Voor micro, kleine en middelgrote bedrijven gaat deponeren verplicht digitaal. Vanaf 2022 geldt dit ook voor grote bedrijven.


OMNYACC JOUW ACCOUNTANT?

Zoek je een accountant die jouw onderneming serieus neemt? Bij Omnyacc stellen we niet alleen de jaarrekening op, maar kijken we verder. Wij zijn een full-service advieskantoor; alle disciplines hebben we in huis. Als de kennis van jouw onderneming bij ons bekend is gaat adviseren vanzelf. Het levert je meer op dan alleen de jaarrekening. Jouw cijfers vertellen het verhaal van afgelopen jaar, maar ook hoe je hier volgend jaar anders of beter op kunt inspelen. Bij Omnyacc werken we samen en maken we ons sterk voor jouw onderneming.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Financiële administratie
Het digitaliseren van jouw financiële administratie levert inzicht en tijd op. Wil jij ook 24/7 inzicht in jouw cijfers? Wij helpen je graag.
Lees verder
arrow right
Conny de Haan-Vink

Conny de Haan-Vink

Assistent-accountant

Karlijn Koppers

Karlijn Koppers

Assistent-accountant

Rapportages en dashboarding
Financiële rapportages geven inzicht in jouw financiële situatie en vormen de basis voor strategische beslissingen.
Lees verder
arrow right
Simon Verduin

Simon Verduin

Accountant

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?