Personeel en pensioen

WERVING EN SELECTIE: HET JUISTE PERSONEEL

Het werven en selecteren van de juiste werknemers is erg belangrijk. Als werkgever wil je natuurlijk geen hoog verloop binnen jouw organisatie. Een goed werving- en selectieproces kan hierbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van de strategische doelstellingen van jouw organisatie aan de vacature op basis van het rolprofiel, een vast stramien voor sollicitatiegesprekken of het afnemen van een assessment. Dan hebben we het nog niet eens over het onboardingstraject waarmee je werknemers echt kunt boeien en binden. Ynte Koopal, HRM-adviseur: ”Werknemers zijn het belangrijkste kapitaal van jouw onderneming. Goed functioneren zorgt voor een optimaal bedrijfsresultaat”.

WAT LEVERT WERVING EN SELECTIE MIJ OP

Een kwalitatief goede werving en selectie levert het volgende op:

 • Het bespaart tijd en geld
 • Je trekt werknemers die passen bij de functie en organisatie
 • Je behoudt en ontwikkeling van personeel
 • Het draagt bij aan het functioneren van alle medewerkers
 • Werknemers worden eerder productief en winstgevend
 • Het versterkt de identiteit en imago van de organisatie (employer branding)

WERVING EN SELECTIE: WAT BIEDEN WE AAN?

Bij ons kun je terecht voor de volgende diensten:

 • Begeleiding van het werving- en selectieproces
  • opstellen van een wervingsprofiel op basis van de strategische doelstellingen van de organisatie
  • opstellen/ondersteunen van vacatures die gericht zijn op de juiste doelgroep(en)
  • efficiënt werven door inzet van juiste (media) kanalen
  • Een valide en betrouwbaar selectieproces
 • tussentijdse terugkoppelingen en analyses van het werving- en selectieproces
 • onboardingstraject
  • ondersteuning bij het inwerk- en ontwikkelingsplan
  • een fundament voor functioneren en beoordeling
HRM-adviseur

Ynte Koopal

“Werving en selectie draagt bij aan jouw strategisch personeelsmanagement. Bij ons kun je voor alle HRM-diensten terecht.”

Bekijk al onze specialisten >

WERVING EN SELECTIE: DE WERKWIJZE

Het werven en selecteren van de juiste werknemers is een complex en mogelijk langdurig proces. Wij gaan als volgt te werk:

Fase 1: profiel opmaken

In de eerste stap maken we een zo duidelijk mogelijk profiel van de perfecte werknemer die je zou willen aannemen in de openstaande functie. Met behulp van een organisatie-intake brengen wij de belangen van de functie en organisatie in kaart. Hierdoor krijgen we een beeld van jouw bedrijf, de medewerkers en het strategisch personeelsplan. Aan de hand hiervan stellen we een rolprofiel op. In dit profiel staan bijvoorbeeld de taken en verantwoordelijkheden die bij de functie horen, de competenties die een kandidaat moet bezitten en de harde criteria die essentieel zijn voor de functie. Vervolgens maken we hiervan de vacature die past bij de cultuur en identiteit van jouw organisatie. 


Fase 2: werving

In de tweede stap gaan we over tot werving. Daarbij is het belangrijk dat je inzicht krijgt in het gedrag van jouw potentiële werknemers. Het plaatsen van een vacature is op de meeste en belangrijke vacaturekanalen niet kosteloos, waardoor het belangrijk is om te investeren in de relevante vacaturekanalen die jouw vacature versterken. Deze kanalen zijn afgestemd op jouw criteria van het rolprofiel, zodat de vacature de doelgroep aanspreekt. Daarnaast werken deze mediakanalen als pullfactoren voor latent werkzoekenden, waardoor de vacature een nog veel grotere doelgroep benadert. Ook is het effectief om te weten welke arbeidsvoorwaarden voor hen belangrijk zijn. Bij Omnyacc werven we via een job marketing platform waarbij we de juiste mediakanalen kunnen selecteren die past bij de juiste doelgroep. In de derde wervingsweek analyseren we de wervingscampagne. Hiermee kunnen we zien hoeveel mensen we bereikt hebben en of zij geïnteresseerd waren in de functie door op de vacature te klikken. Daarnaast wordt het resultaat per wervingskanaal in beeld gebracht.


Fase 3: selectie

In de derde fase worden een aantal kandidaten geselecteerd en uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit gebeurt aan de hand van de criteria in het opgemaakte rolprofiel het in fase. Bij het sollicitatiegesprek kunnen wij jou ondersteunen. Hierbij gebruiken wij onder andere een selectielijst die zorgt voor een verhoogde validiteit en betrouwbaarheid in het selectieproces. Daarnaast kun je de kandidaten een assessment voorleggen. Dit vergroot de kans op een goede match tussen werknemer en werkgever.

Fase 4: Onboarding

Wanneer je een goede werknemer hebt aangenomen is het van belang om deze te behouden. Een goed onboardingstraject zorgt voor lagere verloopaantallen binnen jouw organisatie. Onboarding is niet alleen goed voor het behouden van personeel, maar zorgt er ook voor dat de nieuwe werknemer sneller is ingewerkt en eerder productief is. Hierdoor zal de werknemer eerder van waarde zijn voor de organisatie. Een onboardingstraject bestaat uit:

 • een inwerktraject waarbij jij samen met jouw werknemer een ontwikkelingsplan opstelt om de samenwerking te laten slagen. Hierbij worden afspraken gemaakt door beide partijen wat van hen mag worden verwacht en wat (essentiële) benodigdheden zijn.

 • het voeren van coachingsgesprekken, zoals evaluatie- en functioneringsgesprekken.

 • het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan: hierdoor kun je meten of de werknemer zijn doelstellingen op korte en lange termijn haalt. 

WERF JIJ OMNYACC ALS PARTNER? 

Onze HRM-specialisten staan klaar om samen met jou nieuwe werknemers te werven die bij jouw organisatie en toekomstplannen passen. Dit niet alleen. Bij Omnyacc kun je terecht voor al jouw HRM-zaken, want dit allemaal onder één dak. Van strategisch personeelsmanagement tot salarisadministratie. Allemaal in het verlengde van elkaar. Ben je al klant bij ons? Dan hebben wij een beeld bij jouw bedrijf, medewerkers en de cultuur. Dit hoef je niet opnieuw toe te lichten, waardoor we snel kunnen schakelen om de juiste mensen binnen te halen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

WNT-controle
Ben je een (semi-)publieke instelling en val je onder de wet normering topinkomens (WNT)? Wij kunnen de accountantscontrole volgens het WNT-protocol uitvoeren en je van de benodigde verklaring voorzien.
Lees verder
arrow right
Pensioen werkgever
Wat zijn voor jou de beste mogelijkheden? Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren jouw werkgeverspensioen.
Lees verder
arrow right
AO/IB
Wil jij jouw organisatie ook beter beheren en sturen? Houdt dan jouw Administratieve Organisatie eens tegen het licht. We voorzien je van tips en adviezen om jouw bedrijfsvoering verder te verbeteren.
Lees verder
arrow right
Leasing auto
Financial of operational lease? Onze specialisten vergelijken en regelen de beste optie voor jou.
Lees verder
arrow right
Geert Jan Hellinga

Geert Jan Hellinga

Pensioen- en Inkomensadviseur

LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?