Fiscaal advies

BEGELEIDEN BELASTINGSCONTROLE

Staat de Belastingdienst binnenkort bij jou op de stoep voor een belastingcontrole? Dat kan, want per jaar controleert de Belastingdienst tienduizenden ondernemers. Niemand zit hierop te wachten, want wat als er een foutje is ingeslopen? En wat gaat dit dan kosten aan boetes, rente, inkomstenbelasting of btw? Onze specialisten weten hier raad mee en kunnen je voor, tijdens en na de controle ondersteunen.

JE KRIJGT BELASTINGCONTROLE: WAT HOUDT HET IN?

Wanneer de Belastingdienst jouw onderneming gaat controleren krijg je vaak van tevoren een melding. Bij Omnyacc kunnen wij ons voorstellen dat er allerlei vragen door je hoofd schieten. Waarom ik? Ben ik verplicht mee te werken? Wat zijn mijn rechten? De meeste belastingcontroles worden steekproefsgewijs bepaald en hebben dus vaak niets te maken met jouw administratie. Het kan elke ondernemer overkomen. Wanneer jij de uitverkorene bent, ben je verplicht mee te werken. De controle is er om vast te stellen of jouw belastingaangiftes kloppen en of jij de regelgeving goed begrijpt. De Belastingdienst controleert door langs te komen, maar tegenwoordig gaat dit ook vaak digitaal. Regelmatig voeren zij steekproefsgewijs hun onderzoek uit. 

HOE CONTROLEERT DE BELASTINGDIENST

Er zijn verschillende onderzoeken die de belastinginspecteurs kunnen uitvoeren:

  • Startersbezoek: controle bij starters waarbij de insteek is inzicht te geven in het voeren van jouw administratie volgens de richtlijnen van de Belastingdienst.
  • Bedrijfsbezoek: de Belastingdienst komt langs om inzicht te krijgen in jouw bedrijfsvoering en administratie.
  • Boekenonderzoek: controle van jouw aangiften en administratie. Dit kan jouw hele administratie bevatten maar ook een deel. Dit is gedetailleerder dan een bedrijfsbezoek.
  • Waarneming ter plaatse: de Belastingdienst wil inzicht krijgen in de dagelijkse gang van zaken.


WEES DE BELASTINGDIENST VOOR

Wanneer je controle van de Belastingdienst krijgt kan dit enige spanning met zich mee brengen. Je wilt natuurlijk niet dat ze fouten ontdekken waardoor je een navorderingsaanslag moet betalen. Natuurlijk kun je afwachten en dit op z’n beloop laten, maar het is verstandiger om de Belastingdienst voor te zijn. Onze specialisten helpen je graag bij het voeren van een goede en overzichtelijke financiële administratie. Hierdoor voorkom je fouten. 

Vennoot en accountant

Gerard de Graaf

”Ook kunnen wij je van tevoren helpen door jouw administratie te controleren met een steekproefmethode. Deze methode gebruikt de Belastingdienst ook. Dit voorkomt fouten en geeft je zekerheid vooraf. Zo ga je ontspannen een Belastingcontrole in!"

Bekijk al onze specialisten >

ZEKERHEID MET OMNYACC

Wij snappen dat je je liever bezighoudt met het ondernemerschap dan je voor te bereiden op de controle van de Belastingdienst. Onze specialisten maken zich sterk voor jou door je bij te staan en te adviseren voor, tijdens en na de controle. Bij ons kun je terecht voor:

  • een overzichtelijke administratie
  • het verzorgen van jouw belastingaangiften
  • het uitvoeren van een steekproef op jouw administratie, dezelfde als die van de belastingdienst
  • advies bij het voorbereiden op de controle van de Belastingdienst
  • ondersteuning bij het controlebezoek: denk aan het communiceren met en uitleg geven aan de Belastingdienst
  • het onderhandelen met de Belastingdienst na de controle of over eventuele boetes

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Chris van Buiten

Chris van Buiten

Registeraccountant | Partner

Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right
Rapportages en dashboarding
Financiële rapportages geven inzicht in jouw financiële situatie en vormen de basis voor strategische beslissingen.
Lees verder
arrow right
Dimitri Ulrich

Dimitri Ulrich

Relatiebeheerder

LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?