Personeel en pensioen

WERKGEVERSPENSIOEN: AANSLUITEN OP JOUW UNIEKE SITUATIE

Heb je al jaren dezelfde pensioenuitvoerder? Past je collectieve pensioenregeling nog bij jouw bedrijf, de wensen van je werknemers en de recente marktontwikkelingen? Het is belangrijk om zo nu en dan te toetsen of jouw pensioenregeling nog hierbij aansluit. Wil je weten wat voor jou de beste mogelijkheden zijn wat betreft je pensioenregeling? Onze adviseurs kunnen je dit precies vertellen. Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren.

WERKGEVERSPENSIOEN: WAT BIEDEN WIJ AAN?

Bij ons kun je terecht voor:

 • opzetten van een nieuwe pensioenregeling
 • verlenging of oversluiten van een bestaand collectief pensioencontract
  • in kaart brengen van jouw huidige situatie en wensen voor een nieuwe regeling
  • aanpassing van de bestaande regeling en de daarbij horende financiële consequenties
  • onderhandelingen met huidige verzekeraar en/of nieuwe pensioenuitvoerder
  • regeling invoeren en afspraken vastleggen met de pensioenuitvoerder over het beheer
  • pensioencommunicatie en beheerarrangement opstellen
 • second opinion op een uitgebracht advies
 • advies en begeleiding van de ondernemingsraad (OR) bij pensioenvraagstukken
 • quick-scan
  • een korte analyse van de bestaande regeling (performance, juridisch, administratief)
 • toetsing contract op marktconforme tarieven
 • Advies en begeleiding van de OR, bij pensioenvraagstukken

WAAROM EEN WERKGEVERSPENSIOEN?

Een collectief pensioen is meer dan inkomen voor later. Gemotiveerde werknemers maken het verschil in jouw bedrijf. Goede arbeidsvoorwaarden met een gunstig collectief pensioen dragen bij aan de tevredenheid van je personeel. Daarbij kan een flexibele pensioenregeling bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers. Het collectief sparen voor later biedt jou als werkgever, maar zeker voor jouw werknemers, fiscale voordelen. Daarom wordt het ook gezien als goed werkgeverschap. 

PENSIOENREGELING CONTROLEREN

De pensioenwet- en regelgeving veranderen continu. Het nieuwe pensioenakkoord gaat een grote impact hebben op alle bestaande pensioenregelingen in Nederland. Door nu al te anticiperen op deze wetgeving kun je financiële tegenvallers in de toekomst relatief eenvoudig voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om jouw pensioenregeling zo nu en dan te controleren. Ook staan de marktontwikkelingen niet stil. De toegenomen levensverwachting en lage marktrente kunnen bijvoorbeeld zorgen voor hogere pensioenlasten. Het pensioen moet voldoende zijn en aansluiten op de verwachtingen van zowel werknemer als werkgever. Om hierop in te spelen is kennis van het vak nodig. 

Vennoot en pensioen- en HRM-adviseur

Harold Steunebrink

Wij weten wat er in de markt speelt, inventariseren jaarlijks wijzigingen en analyseren en communiceren de gevolgen hiervan in een duidelijk adviesrapport. Als werkgever kun je gedurende het hele jaar met vragen bij ons terecht. Speciaal voor de vragen van jouw medewerkers bestaat er een helpdesk.”

Bekijk al onze specialisten >

EEN GOED COLLECTIEF PENSIOEN VIA OMNYACC?

Past jouw werkgeverspensioen nog bij jouw situatie? Onze specialisten zoeken het voor je uit. Door het goed regelen van het werkgeverspensioen blijf je een aantrekkelijke werkgever met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook zorgen wij voor pensioencommunicatie, zodat je werknemers jouw pensioenregeling begrijpen en waarderen. Bij ons profiteer je van gunstige tarieven en voorwaarden, doordat wij pensioen collectief inkopen voor al onze Omnyacc-relaties. Omnyacc kan jou als werkgever, naast je pensioenregeling, een totaalpakket aan werkgeversdiensten bieden. Zoals inkomens- en verzuimverzekeringen, arbo- en HRM-diensten, en salarisadministratie. Het beheer is volledig gedigitaliseerd in één salaris- en HRM-pakket, waardoor je dubbele advies- en beheerkosten voorkomt en het overzicht behoudt.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Schenken en erven
Denk je aan een schenking aan je kind of een goed doel? Het financiële steuntje voor nu is misschien een goed moment om ook na te denken over jouw erfenis.
Lees verder
arrow right
Accountant Zwaagdijk
Ben je benieuwd of je het maximale haalt uit jouw financiële administratie, of je genoeg doet aan verzuimpreventie of hoe jij er financieel voor staat wanneer je met pensioen gaat? Onze accountants en specialisten kunnen je adviseren en ondersteunen in elke fase van het ondernemerschap. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal, denken met je mee en proberen samen met jou alles uit jouw onderneming te halen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?
Lees verder
arrow right
Michel Krediet

Michel Krediet

Registeraccountant

Huwelijkse voorwaarden
Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.
Lees verder
arrow right
Ondernemingsrecht
Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.
Lees verder
arrow right
LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?