Audit & assurance

SUBSIDIECONTROLE

Ontvang je subsidie? Lees de subsidiebeschikking dan goed door! Wellicht ben je verplicht om de subsidieverantwoording te laten controleren door een accountant. Het doel hiervan? Aantonen dat het subsidiebedrag rechtmatig wordt besteed. Vereisten en uit te voeren werkzaamheden staan vaak vermeld in het achterliggende controleprotocol. Heb je hier hulp bij nodig? Wij kunnen de subsidiecontrole voor je uitvoeren tegen een transparant tarief.

SUBSIDIECONTROLE MET OMNYACC: WAT KUN JE VERWACHTEN?

Hieronder geven wij aan wat je van ons kunt verwachten bij een subsidiecontrole. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan dit proces zo efficiënt mogelijk verlopen. Bij ons krijg je:

 • veel ervaring met controleprotocollen op het gebied van subsidies
 • een accountant die precies weet welke voorwaarden gelden voor subsidiebeschikkingen
 • een efficiënt proces waardoor je geen geld en tijd verliest
 • duidelijke communicatie vooraf en daarmee zo min mogelijk herstel achteraf
 • advies over de uit te voeren werkzaamheden en hoe je zoveel mogelijk zelf kunt oppakken
 • hulp bij wat niet lukt, waarbij vooraf duidelijk is wat wij precies oppakken

Wij zijn verder de juiste partner voor jou als je:

 • graag werkt met een vast team, jaar in jaar uit
 • houdt van papierloze dossiers en verdere digitalisering waar mogelijk
 • niet graag werkt met ingewikkelde portals en jouw stukken nog per e-mail kunt sturen naar jouw contactpersoon
 • graag persoonlijk contact hebt met jouw team doordat ze bij jou op locatie werken
 • samen wilt gaan voor een optimale samenwerking en een efficiënt werkproces


STAPPENPLAN CONTROLEREN SUBSIDIEVERANTWOORDING

Wil je een idee krijgen hoe zo’n proces bij ons verloopt? Ons controleproces bestaat globaal uit vijf stappen. Dit zijn geen afgebakende stappen, ze lopen vaak in elkaar over. We sommen ze voor je op:

Stap 1 Opdrachtacceptatie: in deze eerste fase maken we de opdracht formeel. We gaan na of niets in de weg staat om de opdracht op een goede manier te kunnen uitvoeren. In bepaalde gevallen nemen we ook contact op met de vorige accountant om daar gegevens te verkrijgen. Ook maken we samen afspraken over team, planning en budget.


Stap 2 Risicoanalyse en planning: in deze fase van de opdracht voeren we een uitgebreide risicoanalyse uit. Dit vormt de basis van de inrichting van onze werkzaamheden. Hiervoor hebben we kennis van jou en jouw onderneming nodig. We gaan in deze fase dus vooral met elkaar in gesprek over jouw organisatie waarna we op kantoor vormgeven aan onze aanpak van de controle. Eén van de onderwerpen die hierbij aan bod komt is onze inschatting voor afwijkingen van een materieel belang als gevolg van fraude. Hoewel ons onderzoek zich niet specifiek richt op het ontdekken van fraude bespreken wij onze inschattingen en bevindingen met jou. Indien wij bij de uitvoering van onze opdracht aanwijzingen van fraude verkrijgen verrichten wij aanvullend onderzoek ongeacht de mogelijke omvang.


Stap 3 Controle van AO/IB: tijdens de uitvoering van de AO/IB-controle stellen wij het bestaan en de (continue) werking van interne beheersingsmaatregelen en het interne informatiesysteem vast. De focus van deze controle kan van jaar tot jaar worden gewijzigd. In overleg met jou, kunnen op roulerende basis jaarlijks andere processen worden doorgelicht voor wat betreft de werking van de systemen van interne beheersing. Uiteraard geldt dit ook voor de geautomatiseerde omgeving. De AO/IB-controle wordt bij jou uitgevoerd. De exacte data van uitvoering bepalen we samen.

Wat leer je concreet?

 • Aanwezige knelpunten of problemen
 • Mogelijke risico’s die daaruit volgen
 • De nodige verbeteringen
 • Effecten van ingevoerde maatregelen
 • De kwaliteit van jouw kwaliteitsmanagementsysteem


Stap 4 Cijfermatige controle:
in deze fase richtingen wij ons op de inhoud van de subsidieverantwoording. Hierbij controleren we of de subsidieverantwoording juist is opgesteld en of de subsidie rechtmatig is besteed. Ook stellen we vast dat de subsidieverantwoording voldoet aan de vereisten.

Vennoot en registeraccountant

Melanie Schintz-Privée

"Wij werken met specialisten en handige tools zodat zoveel mogelijk standaard en geautomatiseerd gaat. Zo blijft er tijd over voor echt contact.”

Stap 5 Afronding en controleverklaring: aan het eind van onze werkzaamheden stellen wij de controleverklaring op. Daarmee is het gehele controleproces doorlopen. Zo kun je aantonen dat het subsidiebedrag rechtmatig is besteed.


OMNYACC: JOUW EFFICIËNTE SAMENWERKINGSPARTNER

Wil je ervaren hoe een samenwerking met ons kan zijn? We maken graag persoonlijk kennis met je en nemen je vervolgens mee in onze aanpak. Benieuwd naar ervaringen van andere klanten? We delen ze graag met je. Het enige wat jou rest is contact met ons opnemen. Wie weet tot snel!

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Nieuw box 3-stelsel met werkelijk rendement per 2027?
Om het nieuwe box 3-stelsel op basis van werkelijk rendement per 2027 te kunnen invoeren, moet dit wetsvoorstel uiterlijk eind juni 2024 in de ministerraad worden besproken. De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die de regering verzoekt om de invoering van het nieuwe box 3-stelsel door te zetten.
Lees verder
arrow right
Belastingaangifte
Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Lees verder
arrow right
Eindejaarstips 2021
Om 2021 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Wat kun je als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop je moet anticiperen? Op welke zaken moet je je als werkgever voorbereiden op het nieuwe jaar? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right
Rapportages en dashboarding
Financiële rapportages geven inzicht in jouw financiële situatie en vormen de basis voor strategische beslissingen.
Lees verder
arrow right
LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?