Financieringen

HERFINANCIERING: HET KAN ECHT LONEN!

Het optimaliseren van een financieringsstructuur, oftewel herfinancieren, gebeurt steeds vaker. Zeker nu de rente zo sterk gedaald is. Heb je het gevoel dat jouw huisbankier je niet het meest scherpe aanbod geeft? Misschien heb je wel meer geld nodig om te groeien of heeft jouw bank een koerswijziging aangekondigd. Het kan in meerdere gevallen raadzaam zijn om te gaan herfinancieren.

WANNEER IS HERFINANCIERING INTERESSANT?

Bij een herfinanciering wordt een nieuwe financiering aangetrokken om vervolgens de bestaande financiering (gedeeltelijk) af te lossen. Waarom? Bij de nieuwe financiering krijg je betere condities en financieringsvoorwaarden. Herfinanciering kan dan interessant en voordelig zijn. Dit is wel afhankelijk van eventuele boeterentes bij de bestaande financier. Daarnaast wordt bij een herfinanciering rekening gehouden met de huidige financiële positie en (toekomstige) ontwikkelingen. 

Vennoot en accountant

Jos de Lange

“Het is goed om regelmatig de bestaande financiering onder de loep te nemen om te kijken of alles nog voldoet en nog wel passend is.”

NIEUWE FINANCIERING NIET ALTIJD NODIG

Bij herfinancieren is het niet altijd nodig om een nieuwe financiering af te sluiten. Zo kan een bestaande financiering afgelost worden door over te stappen naar factoring of bijvoorbeeld door middel van een sale-and-lease back constructie. Voor ons is een herfinanciering pas succesvol als deze flexibel is, passend is voor het bedrijf en de financieringslasten lager zijn.


TOOL CAPSEARCH SCANT MOGELIJKHEDEN

De software van Capsearch geeft duidelijk Inzicht in de haalbaarheid van de financiering. Ook helpt het ons om snel inzicht te krijgen in de mogelijke financieringen die passen bij jouw situatie. Natuurlijk kijken wij naar de opties via banken, maar ook daarbuiten. Je kunt hierbij denken aan crowdfunding, private investeerders, leasing en tal van andere opties. Het allerbelangrijkste is dat jouw lasten zo laag mogelijk zijn, zodat je geld overhoudt voor jouw onderneming.


HERFINANCIERING IN DE PRAKTIJK

Regelmatig helpen wij bedrijven die een ongunstige financiering hebben afgesloten. Samen kijken wij naar nieuwe mogelijkheden. Een klant die graag anoniem blijft zegt hierover: “Via Google kwam ik bij jullie uit en al snel zat ik bij William (Van Haaster, financieringsspecialist van Omnyacc) aan tafel. William kwam heel bekwaam over, wat direct vertrouwen gaf. Niet snel daarna is het proces gestart. De samenwerking ging heel goed. Ik ben gewend om snel te schakelen en houd van korte lijnen en directe antwoorden. Zo werken jullie ook en dat werd vervolgens bij de Rabobank voortgezet. Toen had William al het meeste werk gedaan, dus dit versoepelde het proces ook. Na anderhalve week was alles geregeld. De herfinanciering heeft ons extra financiële ruimte opgeleverd. Nu kan ik als gevolg daarvan meer investeren en inzetten voor mijn onderneming."


HERFINANCIERING IN DE PRAKTIJK

Zoek je een adviseur die voor jou de beste herfinancieringsoplossing kan vinden? Dan ben je bij de Omnyacc aan het juiste adres. Wij beschikken over een team van opgeleide financieringsspecialisten die:

  • regelmatig bijleren om jou van het beste advies te voorzien
  • al vaak herfinancieringen hebben begeleid
  • altijd op maat werken en kritisch durven te zijn voor het beste resultaat
  • gebruikmaken van de speciale financieringstool Capsearch met alle voordelen van dien
  • snel kunnen schakelen naar alternatieve financieringsvormen indien nodig
  • onderdeel zijn van Omnyacc met uitgebreide financiële, fiscale en bedrijfseconomische kennis
LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?