Financieringen

FACTORING: BESCHIK SNEL OVER JE GELD

Betalen debiteuren jou veel later dan gewenst en heb je daardoor minder geld tot je beschikking? Vergt het innen van openstaande facturen ook meer tijd dan gewenst? Factoring is een goede oplossing om sneller over jouw geld te beschikken. Vaak al binnen enkele dagen nadat je de factuur hebt verzonden. De factoringmarkt is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling geweest. Er zijn veel nieuwe factoringsmaatschappijen bij gekomen die lean and mean opereren, zodat ze ook een scherpe prijsstelling aanbieden. Omdat wij zijn aangesloten bij Capsearch kunnen onze financieringsspecialisten je snel koppelen aan de juiste partij. Zo houd je tijd over om te ondernemen!

HOE WERKT FACTORING?

Factoring is een vorm van werkkapitaalfinanciering. Je draagt je facturatie en debiteurenrisico over aan een gespecialiseerd bedrijf, de factoringmaatschappij. In ruil voor een vergoeding aan dit bedrijf (factorloon is vaak 1 tot 2%) ontvangt de ondernemer direct zijn geld. Voor bepaalde bedrijven kan dit heel goed werken, denk aan tandartspraktijken of handelsbedrijven. Het is alleen niet voor iedereen geschikt. Het proces loopt als volgt:

  • Financiële analyse: o.a. in kaart brengen van de kosten van de debiteurenafdeling en de inzet van incassobureaus
  • Conclusie: bepalen of factoring voor jou van toegevoegde waarde is
  • Offertes factoringmaatschappijen: zo ja, aanvraag inschieten bij onze tool Capsearch en offertes opvragen
  • Offertes beoordelen: samen met jou beoordelen we de offertes op tariefstellingen en voorwaarden
  • Inregelen factoring: wij koppelen je aan de best passende factoringmaatschappij en stappen er dan tussenuit
Financieringsspecialist

William van Haaster

“Samen kijken we goed naar jouw financieringsstructuur en of factoring voor jou mogelijk is. Het blijft maatwerk.“

Bekijk al onze specialisten >

DEBITEURENBEHEER: ZELF DOEN OF UITBESTEDEN?

Heb je al een afdeling debiteuren? Zo ja, dan is het heel belangrijk om te kijken of de kosten opwegen tegen het resultaat. Soms kan het lonen om ook dit onderdeel geheel uit te besteden. De financieringsspecialisten van Omnyacc rekenen het graag voor je uit.


OMNYACC: JOUW PARTNER IN FACTORING

Onze financieringsadviseurs hebben al veel processen van factoring begeleid. Ze leren continu bij om jou van het beste advies te voorzien. Voor iedere klant werken we op maat en durven we kritisch te zijn voor het beste resultaat. We maken daarnaast gebruik van de speciale financieringstool Capsearch met alle voordelen van dien. Zo beschikken ze altijd over de nieuwste factoringsmaatschappijen en krijg je daarmee een breed en onafhankelijk advies. De financieringsspecialisten zijn onderdeel van Omnyacc met uitgebreide financiële, fiscale en bedrijfseconomische kennis. Wij zijn de ideale partij om jouw hele financiële situatie efficiënter in te richten, waar mogelijk geld te besparen en te zorgen voor meer in- en overzicht.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

AO/IB
Wil jij jouw organisatie ook beter beheren en sturen? Houdt dan jouw Administratieve Organisatie eens tegen het licht. We voorzien je van tips en adviezen om jouw bedrijfsvoering verder te verbeteren.
Lees verder
arrow right
Accountantscontrole
Accountantscontrole: de stok achter de deur om processen flink onder de loep te nemen. Met ons advies verbeter je daadwerkelijk. Maak van de nood een deugd.
Lees verder
arrow right
Karlijn Koppers

Karlijn Koppers

Assistent-accountant

LinkedIn

Blijf op de hoogte en volg Omnyacc op LinkedIn

Omnyacc op LinkedIn volgen

Al ruim 2.000 ondernemers gingen je voor

ALTIJD BIJ JOU IN DE BUURT

Als Omnyacc zijn we altijd in de buurt. Grote kans dat je ons zelfs bij jou om de hoek vindt, want wij werken met maar liefst 250 medewerkers vanuit acht kantoren in de regio. Bewust. Wij vinden het fijn als onze klanten ook zonder afspraak makkelijk bij ons binnen kunnen lopen. Onze klanten komen het meest uit de regio. Wel zo fijn! Je praat, toch letterlijk, dezelfde taal. Zit jij met een ondernemerskwestie en zoek je ondersteuning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij durven te stellen dat we op praktisch alle ondernemersvragen antwoord kunnen geven. Zo kun jij maximaal focussen op ondernemen. Tot snel?