11 maart 2020

Geboorteverlof uitgebreid

Boven het betaalde verlof van één week, dat al sinds 2019 bestaat, heb je als partner vanaf 1 juli 2020 recht op maximaal vijf weken extra verlof bij de geboorte van een kind.

Uitkering

Voor deze periode van vijf weken krijgen partners via het UWV een uitkering van 70% van het dagloon tot het maximumdagloon. In de eerste verlofweek moet je als werkgever het loon gewoon doorbetalen.

Let op

Het UWV betaalt het geboorteverlof over de extra vijf weken rechtstreeks aan de werknemer of via jou als werkgever.

Wat betaal je?

Betaal je de UWV-uitkering zonder aanvulling door aan jouw werknemer, dan is er sprake van gedeeltelijk betaald verlof. Dit dien je aan te geven in de rubriek Code incidentele inkomstenvermindering met de waarde 'G' (Aanvullend geboorteverlof).

Aanvragen

Als een werknemer het extra geboorteverlof wil benutten, dien je dit voor hem of haar aan te vragen bij het UWV.

Let op

Het extra geboorteverlof dient binnen zes maanden na de geboorte van het kind te worden opgenomen. De eerste week geboorteverlof, die gewoon wordt doorbetaald, moet binnen vier weken na de geboorte worden opgenomen.

Ook bij complicaties

Het aanvullend geboorteverlof is ook mogelijk als het kind na de bevalling wordt opgenomen in het ziekenhuis of komt te overlijden.

Wil je meer weten over het aanvullend geboorteverlof? Neem dan gerust contact met ons op.

Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
WNT-controle
Ben je een (semi-)publieke instelling en val je onder de wet normering topinkomens (WNT)? Wij kunnen de accountantscontrole volgens het WNT-protocol uitvoeren en je van de benodigde verklaring voorzien.
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Word onderdeel van ons team, waar klantgerichtheid en kwaliteit voorop staat. Als belastingadviseur ben je niet alleen sparringpartner voor klanten, maar ook voor collega's. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen door de interne en externe trainingen. Met jouw proactieve houding ben jij klaar om bij te dragen aan ons succesvolle kantoor. 
Lees verder
arrow right
Accountant
Een team vol met experts binnen de Accountancy: dat vind je in Zwaagdijk en Heemstede. Maar ook, een hoge mate van professionaliteit, uitdagende adviesopdrachten, klantcontact en een prettige werksfeer (al zeggen we het zelf).
Lees verder
arrow right
DGA's en managementovereenkomsten: het belang van duidelijke bepalingen
In een recent arrest van het gerechtshof 's-Hertogenbosch stond de vraag centraal of een managementovereenkomst tussen een bv en twee directeuren-grootaandeelhouders (dga's) tevens als een arbeidsovereenkomst kan worden beschouwd. Welke factoren zijn hierbij bepalend?
Lees verder
arrow right