Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

11 maart 2020

Geboorteverlof uitgebreid

Boven het betaalde verlof van één week, dat al sinds 2019 bestaat, heb je als partner vanaf 1 juli 2020 recht op maximaal vijf weken extra verlof bij de geboorte van een kind.

Uitkering

Voor deze periode van vijf weken krijgen partners via het UWV een uitkering van 70% van het dagloon tot het maximumdagloon. In de eerste verlofweek moet je als werkgever het loon gewoon doorbetalen.

Let op

Het UWV betaalt het geboorteverlof over de extra vijf weken rechtstreeks aan de werknemer of via jou als werkgever.

Wat betaal je?

Betaal je de UWV-uitkering zonder aanvulling door aan jouw werknemer, dan is er sprake van gedeeltelijk betaald verlof. Dit dien je aan te geven in de rubriek Code incidentele inkomstenvermindering met de waarde 'G' (Aanvullend geboorteverlof).

Aanvragen

Als een werknemer het extra geboorteverlof wil benutten, dien je dit voor hem of haar aan te vragen bij het UWV.

Let op

Het extra geboorteverlof dient binnen zes maanden na de geboorte van het kind te worden opgenomen. De eerste week geboorteverlof, die gewoon wordt doorbetaald, moet binnen vier weken na de geboorte worden opgenomen.

Ook bij complicaties

Het aanvullend geboorteverlof is ook mogelijk als het kind na de bevalling wordt opgenomen in het ziekenhuis of komt te overlijden.

Wil je meer weten over het aanvullend geboorteverlof? Neem dan gerust contact met ons op.

Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Marco Bakker

Marco Bakker

Belastingadviseur

Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
John Karel

John Karel

Belastingadviseur

Agro: keuzes invulling mestbeleid vanaf 2022

Agro: keuzes invulling mestbeleid vanaf 2022

28-05-2021

Deze zomer worden nieuwe maatregelen t.a.v. het mestbeleid voor de periode 2022 t/m 2025 bekend gemaakt. Aangezien de waterkwaliteit de laatste jaren volgens de gebruikte onderzoeken iets is verslechterd, zijn voor bepaalde gebieden aanscherpingen te verwachten. Dit geldt met name voor akkerbouw op zand- en lössgronden.