2 juni 2020

Maximaal ruw eiwit melkvee niet praktisch

Ben je melkveehouder? Dan mag u volgens de huidige voorstellen, in de periode van 1 september t/m 31 december 2020 alleen aangekocht voer op uw bedrijf hebben met een maximaal ruw eiwitgehalte De regeling zorgt voor veel (politieke) discussie en is dus (in deze vorm) nog niet zeker.

Maximale RE-gehalten

Het maximale RE-gehalte voor aangekochte voeders zijn, volgens het voorstel, afhankelijk van de grondsoort en de intensiteit van uw bedrijf.

Tabel 1. Max. RE-gehalte in voeders voor melkvee

Grondsoorten

Intensiteit melkveebedrijf (kg melk/ha)

< 14.00014.000 - 20.000> 20.000
Max. RE (g/kg)Max. RE (g/kg)Max. RE (g/kg)
Zand-/lössgrond191192193
Kleigrond171172173
Veengrond164164165


Verhoogde norm bij laag ruw eiwit totaalrantsoen

Indien het RE-gehalte van uw totale rantsoen in 2018 én 2019 samen, op basis van deze normen, lager was dan 155 g/kg, dan geldt voor jou een bedrijfsspecifieke hogere eiwitnorm.

Uitgesloten voeders

De max. norm geldt niet voor: gras, graskuil, mengsels van gras/peulvruchten/ kruiden ( bijv. gras-erwten), mais, hooi, stro, luzerne, bietenloof, voederbieten, veldbonen, bierborstel, tarwegistconcentraat en kunstmelkpoeder.

De kans is groot dat je vanaf 1 september te maken krijgt met verregaande voermaatregelen. Houd de berichtgeving in de gaten en bereidt je op tijd voor! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Estate planning
Onze estate planners maken een plan op maat om jouw vermogen zo gunstig mogelijk over te dragen. Zo heb jij (financiële) rust.
Lees verder
arrow right
Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Btw-vraagstukken
Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 
Lees verder
arrow right
Paul Smit

Paul Smit

Assistent-accountant

Medewerker verzuim & inkomensverzekeringen binnendienst
Wij als Omnyacc staan klaar om jou te verwelkomen in ons groeiende werkgeversloket. Hier draait het niet alleen om het aanbieden van diensten, maar ook om het leveren van kwaliteit aan onze klanten. Als medewerker verzuim & inkomensverzekeringen binnendienst ben jij degene die je collega's en klanten ondersteunt en verbindt. Wij geven alle ruimte om te groeien. Ga jij graag deze uitdaging aan? Solliciteer en zet de eerste stap richting een carrière bij Omnyacc!
Lees verder
arrow right
Roelof Schoonheim

Roelof Schoonheim

Relatiebeheerder