2 juni 2020

Aanvragen voorschot basispremie

Heb je met de Gecombineerde opgave uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie aangevraagd? Dan kun je in juli een voorschot op de uitbetaling ontvangen. Je moet dit uiterlijk 15 juni aanvragen.

Voorschotbedrag

Het voorschotbedrag bedraagt € 300 per betalingsrecht waarvoor je uitbetaling hebt aangevraagd.

Financieel voordeel

Normaal ontvang je de uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie vanaf december. Aangezien het voorschot eerder wordt uitgekeerd, heb je rentevoordeel. Dit rentevoordeel wordt beschouwd als 'de-miniminsteun'.

Verklaring de-minimissteun

Bij de aanvraag moet je verklaren dat je aan de voorwaarden voor de-minimissteun voldoet. Zo mag je in de jaren 2018 t/m 2020 (incl. deze de-miniminsteun) niet meer dan € 20.000 aan de-minimissteun ontvangen. RVO rekent met 4% en komt zo uit op een bedrag van € 6 per recht. Een relatief gering gedrag dus.

Vaak geen probleem

De kans is groot dat je de afgelopen jaren geen de-minimissteun heeft ontvangen. Hierdoor kun je nu aan deze voorwaarde voldoen. Twijfel je? Kijk dan jouw subsidiebeschikkingen van de afgelopen jaren na.

Je kunt t/m 15 juni het voorschot op de basis- en vergroeningspremie aanvragen. Vragen over de de-minimissteun kun je aan ons stellen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Impact van langere rentevaste periode
Wanneer je een hypotheek afsluit, blijft de rente meestal gedurende een bepaalde periode vast. Na afloop daarvan kun je de rente opnieuw vastzetten tegen het actuele tarief. Wat gebeurt er als je dan kiest voor een langere rentevaste periode dan de resterende looptijd die je eerder had?
Lees verder
arrow right
Managementassistent
Omnyacc is sterk aan het groeien en dat geldt ook voor onze vestiging in Leeuwarden. We bieden onze klanten een breed scala aan diensten aan, dat vaak verder gaat dan alleen traditionele accountantsdiensten. Door de groeiende vraag naar deze integrale dienstverlening, waarbij meerdere disciplines met elkaar samenwerken, zijn we op zoek naar versterking voor ons team managementondersteuning. Ben jij die enthousiaste collega die graag samen met ons het verschil blijft maken voor onze klanten? Dan zoeken wij jou!
Lees verder
arrow right
Assistent accountant controlepraktijk
Vanaf dag 1 aan de slag voor onze audit klanten, de kans om je RA-titel te halen en training on the job van onze ervaren specialisten. Klinkt te mooi om waar te zijn. Toch kan het!
Lees verder
arrow right
Dashboarding: tijdig bijsturen
Met een online dashboard heb je altijd en overal inzichtelijk hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Door de financiële visuele samenvatting zie je dit in één oogopslag. Dit maakt het tijdig bijsturen een stuk makkelijker waardoor je sneller kunt schakelen.
Lees verder
arrow right
Deliveroo-arrest: holistische beoordeling van arbeidsrelaties
In het Deliveroo-arrest heeft de Hoge Raad verklaard dat bij de beoordeling van de vraag of er sprake is van een arbeidsovereenkomst een holistische benadering wordt gehanteerd. Dit houdt in dat alle feiten en omstandigheden in beschouwing worden genomen. In een recente zaak viel deze beoordeling uit ten nadele van de persoon die beweerde dat er sprake was van een arbeidsovereenkomst.
Lees verder
arrow right