Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 juni 2020

Aanvragen voorschot basispremie

Heb je met de Gecombineerde opgave uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie aangevraagd? Dan kun je in juli een voorschot op de uitbetaling ontvangen. Je moet dit uiterlijk 15 juni aanvragen.

Voorschotbedrag

Het voorschotbedrag bedraagt € 300 per betalingsrecht waarvoor je uitbetaling hebt aangevraagd.

Financieel voordeel

Normaal ontvang je de uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie vanaf december. Aangezien het voorschot eerder wordt uitgekeerd, heb je rentevoordeel. Dit rentevoordeel wordt beschouwd als 'de-miniminsteun'.

Verklaring de-minimissteun

Bij de aanvraag moet je verklaren dat je aan de voorwaarden voor de-minimissteun voldoet. Zo mag je in de jaren 2018 t/m 2020 (incl. deze de-miniminsteun) niet meer dan € 20.000 aan de-minimissteun ontvangen. RVO rekent met 4% en komt zo uit op een bedrag van € 6 per recht. Een relatief gering gedrag dus.

Vaak geen probleem

De kans is groot dat je de afgelopen jaren geen de-minimissteun heeft ontvangen. Hierdoor kun je nu aan deze voorwaarde voldoen. Twijfel je? Kijk dan jouw subsidiebeschikkingen van de afgelopen jaren na.

Je kunt t/m 15 juni het voorschot op de basis- en vergroeningspremie aanvragen. Vragen over de de-minimissteun kun je aan ons stellen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Eisen eindafrekening NOW 1.0 aanvragen

10-09-2020

Het streven van het UWV is dat bedrijven vanaf 7 oktober de eindafrekening voor de NOW 1.0 kunnen aanvragen. Maar aan welke eisen moet een onderneming voldoen? 

Coronadossier: update 10 september

10-09-2020

In ons coronadossier vind je de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Pensioen werkgever

Wat zijn voor jou de beste mogelijkheden? Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren jouw werkgeverspensioen.

Huwelijkse voorwaarden

Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.

Starten

Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!