Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 juni 2020

Aanvragen voorschot basispremie

Heb je met de Gecombineerde opgave uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie aangevraagd? Dan kun je in juli een voorschot op de uitbetaling ontvangen. Je moet dit uiterlijk 15 juni aanvragen.

Voorschotbedrag

Het voorschotbedrag bedraagt € 300 per betalingsrecht waarvoor je uitbetaling hebt aangevraagd.

Financieel voordeel

Normaal ontvang je de uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie vanaf december. Aangezien het voorschot eerder wordt uitgekeerd, heb je rentevoordeel. Dit rentevoordeel wordt beschouwd als 'de-miniminsteun'.

Verklaring de-minimissteun

Bij de aanvraag moet je verklaren dat je aan de voorwaarden voor de-minimissteun voldoet. Zo mag je in de jaren 2018 t/m 2020 (incl. deze de-miniminsteun) niet meer dan € 20.000 aan de-minimissteun ontvangen. RVO rekent met 4% en komt zo uit op een bedrag van € 6 per recht. Een relatief gering gedrag dus.

Vaak geen probleem

De kans is groot dat je de afgelopen jaren geen de-minimissteun heeft ontvangen. Hierdoor kun je nu aan deze voorwaarde voldoen. Twijfel je? Kijk dan jouw subsidiebeschikkingen van de afgelopen jaren na.

Je kunt t/m 15 juni het voorschot op de basis- en vergroeningspremie aanvragen. Vragen over de de-minimissteun kun je aan ons stellen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Arbeidsovereenkomsten

Arbeidsovereenkomsten

Arbeidsovereenkomsten zijn de basis van de samenwerkingen met jouw medewerkers.
Update lonenspecial

Update lonenspecial

In de update van de lonenspecial 2020 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Update lonenspecial 2021

Update lonenspecial 2021

In de update van de lonenspecial 2021 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.
Jeffrey Karamat

Jeffrey Karamat

Assistent-accountant

Compliance Officer

Compliance Officer

  • Diverse vestigingen
  • 24-40 uur
  • RA of AA opleiding