Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 juni 2020

Aanvragen voorschot basispremie

Heb je met de Gecombineerde opgave uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie aangevraagd? Dan kun je in juli een voorschot op de uitbetaling ontvangen. Je moet dit uiterlijk 15 juni aanvragen.

Voorschotbedrag

Het voorschotbedrag bedraagt € 300 per betalingsrecht waarvoor je uitbetaling hebt aangevraagd.

Financieel voordeel

Normaal ontvang je de uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie vanaf december. Aangezien het voorschot eerder wordt uitgekeerd, heb je rentevoordeel. Dit rentevoordeel wordt beschouwd als 'de-miniminsteun'.

Verklaring de-minimissteun

Bij de aanvraag moet je verklaren dat je aan de voorwaarden voor de-minimissteun voldoet. Zo mag je in de jaren 2018 t/m 2020 (incl. deze de-miniminsteun) niet meer dan € 20.000 aan de-minimissteun ontvangen. RVO rekent met 4% en komt zo uit op een bedrag van € 6 per recht. Een relatief gering gedrag dus.

Vaak geen probleem

De kans is groot dat je de afgelopen jaren geen de-minimissteun heeft ontvangen. Hierdoor kun je nu aan deze voorwaarde voldoen. Twijfel je? Kijk dan jouw subsidiebeschikkingen van de afgelopen jaren na.

Je kunt t/m 15 juni het voorschot op de basis- en vergroeningspremie aanvragen. Vragen over de de-minimissteun kun je aan ons stellen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

TOFA-regeling geopend t/m 12 juli

23-06-2020

Ben jij een flexwerker die door de coronacrisis nauwelijks tot geen inkomsten heeft? En heb je geen recht op een uitkering? Je kunt vanaf nu de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) aanvragen bij het UWV. Bekijk wel de voorwaarden waar je aan moet voldoen.

25 tips voor je bedrijfsfinanciering

Met hun bancaire achtergrond, opleiding tot financieringsspecialist en ervaring geven onze financieringsspecialisten Jos de Lange en William van Haaster je 25 tips op gebied van bedrijfsfinancieringen.

Kabinet schrapt plan nieuwe belasting box 3

26-06-2020

De inkomsten uit sparen en beleggen zou anders belast worden, maar dit plan gaat niet door.

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.

Belinda Hemke

Salarisadviseur

Kun je de transitievergoeding gespreid betalen?

15-06-2020

Als werkgever kom je in aanraking met het betalen van een transitievergoeding als je het arbeidscontract met een werknemer beëindigt. Dit kan flink oplopen. Soms is het mogelijk om de transitievergoeding in termijnen te betalen. Wat hiervan de voor- en nadelen zijn lees je in dit nieuwsartikel.