5 december 2023

Actuele richtlijnen voor kwijtschelding bij NOW-schulden

Na de definitieve vaststelling dienen ondernemers het te veel ontvangen bedrag aan NOW terug te betalen, wat soms leidt tot aanzienlijke uitdagingen. In dergelijke gevallen wordt vaak om kwijtschelding verzocht, maar tot nu toe zijn deze verzoeken afgewezen. Recentelijk is aangekondigd dat het UWV een nieuw beleid hanteert met betrekking tot kwijtschelding. Wat zijn de actuele voorwaarden hiervoor?

NOW

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) voorzag werkgevers tijdens de coronacrisis van een subsidie in de loonkosten bij een substantiële omzetdaling. De loonkosten tijdens de subsidieperiode waren bepalend voor de hoogte van de subsidie die werd verstrekt op basis van een voorschot. Bleek achteraf dat het verstrekte voorschot te hoog was geweest, dan moet een ondernemer het te veel ontvangen bedrag terugbetalen.

Aflossen is de regel

Dit terugbetalen van de volledige NOW-schuld kan ineens. Ook kan er met het UWV een betalingsregeling worden afgesproken. In principe hanteert het UWV nog steeds dit beleid.

Wanneer is kwijtschelding mogelijk?

In de praktijk leidt de verplichting tot terugbetalen bij sommige ondernemers tot onoverkomelijke financiële moeilijkheden en wordt er verzocht om kwijtschelding. Dit werd tot nu toe geweigerd, maar het UWV heeft onlangs nieuwe regels inzake kwijtschelding gepubliceerd.

Je kunt kwijtschelding aanvragen als je wilt stoppen met jouw bedrijf en jij al jouw schulden in principe wilt terugbetalen. Je kunt ook kwijtschelding aanvragen als je zonder schulden jouw bedrijf wilt voortzetten.

Het nieuwe beleid kent de volgende voorwaarden:

  1. Afbetalen van al jouw schulden, dus niet alleen jouw NOW-schulden, betekent voor jou het einde van jouw bedrijf. Je zult jouw verzoek duidelijk moeten onderbouwen en hieruit moet blijken dat je nu en in de toekomst jouw schulden niet kunt aflossen, ook niet via een betalingsregeling.
  2. Jouw totale NOW-schuld is duidelijk. Dit betekent dat je een definitieve berekening hebt aangevraagd over alle periodes waarin je NOW hebt aangevraagd. Heb je nog niet over alle periodes de definitieve vaststelling ontvangen, geef dan aan hoe je aan jouw schatting van jouw NOW-schuld komt.
  3. De financieel-economische situatie van jouw bedrijf is duidelijk. Onder meer de liquidatie- en reorganisatiewaarde van jouw bedrijf moet duidelijk zijn. Tal van financiële stukken ter onderbouwing dien je mee te sturen (zie de site van het UWV voor een compleet overzicht).
  4. Stuur een overzicht van alle schulden en schuldeisers. Geef ook aan wat je hen hebt aangeboden, wie buiten dit aanbod blijft en waarom.
  5. Er is geen sprake van fraude of misbruik.

Contact

Je dient jouw verzoek om kwijtschelding te sturen naar:
UWV - Uitkeren VFV administratie Leeuwarden
NOW
Postbus 287
8901 BB Leeuwarden

Hulp nodig?

Zit je in een dergelijke situatie en heb je hulp nodig bij het verzamelen van al jouw stukken en het opstellen van jouw onderbouwing naar het UWV, neem dan contact op met jouw gemeente. Zij weten vaak waar je moet zijn bij hulp in dergelijke situaties.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Lonenspecial: NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid)
De NOW is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. In dit nieuwsartikel vind je de belangrijkste informatie over de loonsubsidie. 
Lees verder
arrow right
Hoe zit het met NOW bij vrijwillig vertrek werknemer?
Houd bij het vaststellen van de definitieve NOW rekening met een lagere loonsom als gevolg van vrijwillig vertrek van een werknemer. Valt de NOW hierdoor lager uit, dan kan hiervoor mogelijk een correctie worden verkregen.
Lees verder
arrow right
Financiële planning
Met financiële planning breng je inzicht en overzicht in je financiële huishouden, zodat jij de dingen kan doen die je wilt! Een helicopterview op het hele plaatje.
Lees verder
arrow right
Arbeidsovereenkomsten
Arbeidsovereenkomsten zijn de basis van de samenwerkingen met jouw medewerkers.
Lees verder
arrow right