27 januari 2022

Agro: deadline subsidie uit ‘EHF’

Vanuit het Economisch Herstelfonds (EHF) is de subsidie ‘Investeren in groen-economisch herstel’ opengesteld. Wacht niet te lang met het aanvragen van de subsidie. De deadline voor het aanvragen is namelijk 14 februari.

Investeringslijst

Voor deze subsidie is een uitgebreide investeringslijst opgesteld. Je mag voor maximaal twee investeringen subsidie aanvragen. Investeringen met een hoger puntenaantal komen het eerst in aanmerking.

Voorwaarden investering

De investering moet een nieuwe machine of installatie zijn. Vervangende investeringen komen niet voor subsidie in aanmerking. Je kunt wel subsidie aanvragen voor de aanschaf van een ‘duurzamere’ machine.

Hoogte subsidie

De subsidie bedraagt 60% van de subsidiabele kosten. Jonge landbouwers kunnen 75% subsidie krijgen. De subsidie bedraagt minimaal € 25.000 en maximaal € 125.000. Dit betekent, bij een subsidiepercentage van 60%, dat de subsidiabele kosten minimaal € 41.667 moeten zijn. Voor Jonge landbouwers moeten de subsidiabele kosten minimaal € 33.333 bedragen.

Aanvragen bij RVO

Jouw aanvraag moet uiterlijk 14 februari 2022 (17:00 uur) zijn ingediend bij mijn.rvo.nl. Bij de aanvraag moet je o.a. een offerte meesturen.

Heb je advies nodig bij jouw aanvraag? Wij ondersteunen je graag.

Tot slot

Lees ook de andere agro gerelateerde nieuwsartikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Duurzame inzetbaarheid/verzuim
Met duurzame inzetbaarheid en verzuimmanagement voorkom, beheers en dring je verzuim terug.
Lees verder
arrow right
Financieren met de overheid
Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.
Lees verder
arrow right
Fiscale bijeenkomst Den Helder
Op woensdagavond 8 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
Lonenspecial 2024
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2024 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Elektronisch indienen van jaarrekeningen vereist vanaf 2025
Vanaf het boekjaar 2025 zijn alle rechtspersonen verplicht om hun jaarrekeningen digitaal te deponeren bij de Kamer van Koophandel.
Lees verder
arrow right