1 februari 2021

Agro: papieren VDM's vervangen door rVDM's

In 2021 worden de Vervoersbewijzen Dierlijke Mest (VDM’s) vervangen door rVDM’s. Met rVDM’s worden tijdens het mesttransport diverse meldingen digitaal doorgegeven. De papieren VDM’s voor forfaitaire transporten komen ook te vervallen.

rVDM-systeem

In een eerdere editie is aangegeven dat het de bedoeling was dat per 1 januari 2021 diverse meldingen t.a.v. mesttransport direct digitaal gemeld moeten gaan worden. Het melden gaat lopen via een ‘real time Vervoersbewijs Dierlijke Mest’ (rVDM). Dit geldt ook voor forfaitaire mesttransporten zoals ‘boer-boer transport’ en afvoer naar particulieren.

Uitstel invoering

De introductie van het rVDM-systeem is uitgesteld. Het systeem zal na het mestseizoen 2021 stapsgewijs worden ingevoerd.

Forfaitaire transporten

Voor forfaitaire transporten wordt een mobiele app ontwikkeld. Met deze app moet je ‘real time’ meldingen doorgeven, zoals start-, laad- en losmeldingen.

Eind maart meer duidelijkheid

De minister heeft aangegeven dat de regeling uiterlijk eind maart 2021 definitief zal zijn. Dan zal ook bekend worden gemaakt hoe de regels stapsgewijs worden ingevoerd. Diverse bedrijven zullen later in het jaar te maken krijgen met rVDM’s. Dit geldt ook voor forfaitaire transporten. Dit voorjaar kun je mesttransporten nog melden met papieren VDM’s.

Tot slot

Bekijk ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Violet Kleverwal

Violet Kleverwal

Assistent-accountant

Patrick de Lange

Patrick de Lange

Relatiebeheerder

Update lonenspecial 2022
In de update van de lonenspecial 2022 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. 
Lees verder
arrow right
Assistent accountant controlepraktijk
Ontelbare uitdagingen, afhankelijk van jouw ambities. Variërend van zelfstandig relatiebeheer tot het meewerken aan een controle. Doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn hier écht aanwezig. Net als een prettige sfeer en hoge mate van professionaliteit.
    Lees verder
    arrow right
    25 tips HRM-beleid
    25 tips voor een goed HRM-beleid voor jou op een rij
    Lees verder
    arrow right
    Relatiebeheerder
    Omnyacc Leeuwarden is sterk aan het groeien, waardoor de uitdagingen blijven komen. Ontwikkeling is een dagelijks onderdeel van jouw werkdag.
    Lees verder
    arrow right