Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

8 december 2022

Agro: welke voorbereidingen treffen GLB?

Vanaf 1 januari 2023 start de nieuwe GLB. Dit vergt voorbereidende werkzaamheden. Welke voorbereidingen kun je alvast treffen? Controleer onder andere tijdig of je aan de basisvoorwaarden (conditionaliteit) kunt voldoen. Daarnaast moet je weten welke eco-activiteiten je uit gaat voeren, zodat je weet aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Elementen intekenen vanaf februari, behalve bufferstroken

RVO maakt extra kaartlagen in ‘Mijn percelen’ zodat je redelijk eenvoudig sloten en landschapselementen kunt overnemen in ‘Mijn percelen’. Deze voorziening is naar verwachting vanaf begin februari 2023 beschikbaar.

Bufferstroken met ander gewas apart intekenen

Pas je in 2023 bufferstroken toe? Dan moet je deze apart intekenen. Dit geldt alleen als je op de bufferstrook een ander gewas teelt als op de rest van het perceel.

Wel in beeld met kaartlaag

Je kunt straks de verplichte bufferstroken wel in beeld krijgen. RVO stelt hiervoor een kaartlaag beschikbaar. Dit is van belang omdat je deze stroken, in het kader van het GLB, niet mag bemesten. Ook is het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen niet toegestaan. Bestaat de strook uit grasland? Dan mag je deze wel beweiden.

Uiterlijk 15 mei jouw eco-activiteiten doorgeven

Hiervoor heb je nog even de tijd. Toch is het verstandig om jouw eco-activiteiten tijdig in beeld te brengen, zodat je ook aan de voorwaarden kunt voldoen. Wil je bijvoorbeeld de eco-activiteit ‘groenbedekking’ inzetten? Dan ben je verplicht om in januari en februari een bepaald gewas te telen.

Maak tijdig een plan, zodat je jouw bouwplan eventueel kunt aanpassen. Begin daarnaast op tijd met het intekenen!  Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Accountant Den Helder

Accountant Den Helder

Twijfel je weleens over de koers die je wilt varen met je bedrijf? Of is het prettig zo nu en dan te kunnen klankborden? Bij Omnyacc Den Helder staan er 70 specialisten voor je klaar. Naast de accountant die voor jou de jaarrekening opstelt en je op breed financieel vlak adviseert, vind je bij ons een team van specialisten die antwoord geeft op al jouw ondernemersvragen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Lees snel verder.
Wtza: verantwoordingsplicht

Wtza: verantwoordingsplicht

Lever je zorg? En heb je een Wtza-vergunning? Dan ben je vanuit de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) verplicht jaarlijks verantwoording af te leggen aan de overheidsinstantie CIBG over de manier waarop je het geld uit de Wet langdurige zorg (Wlz), Zorgverzekeringswet en/of VWS-subsidie besteedt. 
Belastingadviseur

Belastingadviseur

  • Leeuwarden
  • 24-40 uur per week
  • WO Fiscaal Recht/Fiscale Economie
Mededeling realisatie WBSO 2022 uiterlijk 31 maart indienen

Mededeling realisatie WBSO 2022 uiterlijk 31 maart indienen

16-03-2023

Innovatieve ondernemers die de WBSO voor 2022 hebben aangevraagd en een S&O-verklaring hebben gekregen, moeten uiterlijk 31 maart 2023 de 'mededeling van de realisatie' indienen.
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.