Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

9 juni 2020

Coronareserve: ontvang dit jaar belasting terug over verlies

Verwacht jij dit jaar met jouw bv verlies te lijden vanwege corona? Maak dan gebruik van de coronareserve. Hierdoor krijg je dit jaar al de belasting over dit verlies terug.

Verliesverrekening

Normaal gesproken kun je als bv een verlies verrekenen met de winst van het voorgaande jaar en met die van de komende zes jaren. Dit zou betekenen dat je het verlies van 2020 pas na dit jaar zou kunnen verrekenen met de winst van 2019.

Coronareserve

Via een nieuwe fiscale faciliteit mag je nu in de (voorlopige) aangifte vennootschapsbelasting 2019 het verwachte verlies in 2020 al aftrekken als fiscale coronareserve. Daardoor profiteer je eerder van het belastingvoordeel.

Let op!
De coronareserve kan niet hoger zijn dan het dit jaar te verwachten verlies. Ook mag de winst uit 2019 door de coronareserve niet negatief worden.

Aangifte al ingediend?

Heb je de aangifte vennootschapsbelasting van je bv al ingediend, dan kun je deze herzien en de coronareserve alsnog hierin opnemen.

Leasing auto

Leasing auto

Financial of operational lease? Onze specialisten vergelijken en regelen de beste optie voor jou.
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Agro: opkoopregelingen ‘stikstof’

Agro: opkoopregelingen ‘stikstof’

08-06-2022

Het LNV heeft een tweetal opkoopregelingen aangekondigd. Dit in het kader van de ‘Stikstofproblematiek’. Hiermee moet de stikstofdepositie op overbelaste natuurgebieden verminderen. De regelingen zijn nog niet definitief, wel zijn inmiddels de conceptregelingen bekend gemaakt.
Alain van Biessum

Alain van Biessum

Relatiebeheerder

Danny Saalmink

Danny Saalmink

Beginnend assistent accountant