9 juni 2020

Coronareserve: ontvang dit jaar belasting terug over verlies

Verwacht jij dit jaar met jouw bv verlies te lijden vanwege corona? Maak dan gebruik van de coronareserve. Hierdoor krijg je dit jaar al de belasting over dit verlies terug.

Verliesverrekening

Normaal gesproken kun je als bv een verlies verrekenen met de winst van het voorgaande jaar en met die van de komende zes jaren. Dit zou betekenen dat je het verlies van 2020 pas na dit jaar zou kunnen verrekenen met de winst van 2019.

Coronareserve

Via een nieuwe fiscale faciliteit mag je nu in de (voorlopige) aangifte vennootschapsbelasting 2019 het verwachte verlies in 2020 al aftrekken als fiscale coronareserve. Daardoor profiteer je eerder van het belastingvoordeel.

Let op!
De coronareserve kan niet hoger zijn dan het dit jaar te verwachten verlies. Ook mag de winst uit 2019 door de coronareserve niet negatief worden.

Aangifte al ingediend?

Heb je de aangifte vennootschapsbelasting van je bv al ingediend, dan kun je deze herzien en de coronareserve alsnog hierin opnemen.

BTW-teruggave voor thuisbatterij: wanneer en hoe?
Steeds meer particulieren schaffen een thuisbatterij aan. Onlangs is de vraag opgekomen of en wanneer de btw op zo'n batterij kan worden teruggevraagd. Volgens de Belastingdienst is dit echter niet altijd mogelijk.
Lees verder
arrow right
Junior Belastingadviseur
Training on the job van onze ervaren belastingadviseurs, de kans om je NOB-titel te halen en werken voor mooie MKB-ondernemers en audit klanten? Dan ben je op het juiste adres!
Lees verder
arrow right
Thom van Dijk

Thom van Dijk

Assistent-accountant

Pensioen werkgever
Wat zijn voor jou de beste mogelijkheden? Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren jouw werkgeverspensioen.
Lees verder
arrow right
Assistent accountant
Leren van ervaren experts binnen het team en jezelf ontwikkelen tot een zelfstandig assistent accountant? Dat kan! 
Lees verder
arrow right