Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

5 december 2022

Definitieve vaststelling NOW5 verlengd

De definitieve vaststelling van de NOW5 is verlengd. Dit betekent dat werkgevers langer de tijd krijgen om deze aan te vragen. De termijn is verlengd van 22 februari 2023 naar 2 juni 2023.

NOW

De NOW was een financiële tegemoetkoming voor de loonkosten van ondernemingen die vanwege de coronacrisis met een aanzienlijke omzetdaling werden geconfronteerd. De NOW werd in eerste instantie uitgekeerd als voorschot op basis van een geschat omzetverlies. Pas als het werkelijke omzetverlies bekend is, ontvangt de ondernemer de definitieve tegemoetkoming. Hiertoe moet het definitieve omzetverlies worden vastgesteld.

NOW5

De vijfde NOW-periode heeft betrekking op aanvragen van de NOW in de periode april tot en met juni 2021. Aanvragen hiervoor konden worden ingediend van 6 mei tot en met 30 juni 2021.

Gelijk met NOW6

De deadline om de NOW5 definitief vast te stellen, is nu gelijk getrokken met die voor de zesde NOW. De NOW6 kon worden aangevraagd voor de periode juli tot en met september 2021.

Het voordeel van het gelijktrekken van de uiterste vaststellingsdatum van NOW5 en NOW6 is dat accountants op basis van het gecombineerde accountantsprotocol bepaalde controlewerkzaamheden met betrekking tot de omzet kunnen combineren.

Let op!

Je dient dus de definitieve vaststelling van NOW5 én NOW6 uiterlijk op 2 juni 2023 in te dienen bij het UWV.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Overdragen

Overdragen

Begin op tijd met de voorbereidingen want het verkoopklaar maken van jouw onderneming neemt enkele jaren in beslag.
Schuldenoverzicht corona

Schuldenoverzicht corona

02-03-2023

Heb je als ondernemer een aanmaning ontvangen over een achterstand in de aflossing van jouw coronaschuld? Dan ontvang je binnenkort een schuldenoverzicht. Het overzicht ontbrak bij de aanmaning. Hierdoor was het niet duidelijk wat de daadwerkelijke achterstand was.
Duurzame inzetbaarheid/verzuim

Duurzame inzetbaarheid/verzuim

Met duurzame inzetbaarheid en verzuimmanagement voorkom, beheers en dring je verzuim terug.
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Controleer voorlopige berekening LIV, jeugd-LIV en LKV 2022

Controleer voorlopige berekening LIV, jeugd-LIV en LKV 2022

14-03-2023

Had je in 2022 recht op LIV, jeugd-LIV of LKV? Dan stuurt het UWV jou uiterlijk 14 maart 2023 een voorlopige berekening van de tegemoetkomingen. Het is belangrijk dat je de berekening goed controleert. Je kunt namelijk nog tot en met 1 mei 2023 correcties aanbrengen.