26 oktober 2022

Energiebesparende maatregelen via de ISDE-regeling

Wil je energiebesparende maatregelen nemen? Door de vele aanvragen wordt er € 62 miljoen extra uitgetrokken voor energiebesparende maatregelen via de ISDE-regeling. Daardoor is er in 2022 in totaal € 290 miljoen voor deze regeling beschikbaar.

ISDE-regeling

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE) is een subsidie voor eigenaren van een koopwoning waarbij die woning als hoofdverblijf dient. Via de ISDE kan subsidie verkregen worden voor isolatiemaatregelen, (hybride) warmtepompen, zonneboilers en aansluitingen op een warmtenet. Je kunt de ISDE aanvragen via RVO.nl.

Zakelijke gebruikers

Daarnaast is er binnen de ISDE in 2022 specifiek voor zakelijke gebruikers € 30 miljoen beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. De subsidie geldt voor alle rechtspersonen, maar ook voor een maatschap, stichting, vof en cv. Deze specifieke tegemoetkoming loopt tot en met 31 december 2023, aanvragen gaat ook via RVO.nl.

Omvang subsidie

De omvang van de subsidie voor particulieren bedraagt bij één subsidiemaatregel ongeveer 15%. Bij een tweede subsidiemaatregel is dit ongeveer 30%. De subsidie voor zakelijke gebruikers bedraagt voor kleinschalige windturbines maximaal € 66,- per m2 rotoroppervlak. De subsidie voor zonnepanelen bedraagt voor hen €125 per kW gezamenlijk piekvermogen.

Na uw aanvraag

De RVO probeert jouw aanvraag binnen acht weken af te handelen. Lukt dat niet, dan ontvang je na ongeveer zeven weken een brief waarin staat dat de afhandeltermijn verlengd wordt. Op dit moment kan het afhandelen van een aanvraag langer duren. Keurt de RVO jouw aanvraag goed, dan krijg je een verlening waarmee de RVO een reservering doet op het subsidiebudget. Daarna heb je twaalf maanden de tijd om jouw project te realiseren.

Let op!

De ISDE voor particulieren loopt door tot 2030. Hoeveel er de komende jaren voor deze subsidie in de pot zit, is nog niet bekend.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Verlaging premies Zvw in 2024, hoger premieloon
De premies voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) gaan in 2024 iets omlaag met 0,11%-punt. Dit geldt voor de premies die werkgevers voor hun personeel betalen, maar ook voor de premies die zelfstandigen en dga’s voor zichzelf moeten afdragen.
Lees verder
arrow right
Bedrijfsovername en fusie
Een fusie of bedrijfsovername heeft financieel, fiscaal en juridisch grote gevolgen. Daarom is het verstandig om onze specialisten in te schakelen.
Lees verder
arrow right
Wijziging in het betaald ouderschapsverlof augustus 2022
De verlofregelingen voor ouders met pasgeboren kinderen worden steeds verder uitgebreid. Vanaf 2 augustus 2022 hebben werknemers met een kind dat nog geen 1 jaar oud is, recht op 9 weken betaald ouderschapsverlof via het UWV. Het aanvragen van deze regeling is mogelijk vanaf 9 augustus 2022.
Lees verder
arrow right
Zelfstandig assistent-accountant/relatiebeheerder
Voor kantoor Den Burg (Texel) zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Je hebt een afgeronde opleiding Bedrijfseconomie of Accountancy, minimaal 4 jaar relevante werkervaring en affiniteit met automatisering. Je bent klantgericht, een teamspeler en je bent pro-actief. Jij denkt mee met de klant én met je collega's. Jij ziet dat automatisering ontzettend belangrijk is voor de toekomst voor onze branche. Je wilt je als professional blijven ontwikkelen en je ziet jezelf doorgroeien naar een leidinggevende rol.
Lees verder
arrow right
Linda Teeuwisse

Linda Teeuwisse

HR - Verzuimcoach