24 januari 2020

Fiscaal voordeel bij investeringen

Wil je investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Dan kun je met deze investering mogelijk fiscaal voordeel behalen. Jouw investering moet dan op de 'Milieulijst 2020' staan.

Milieulijst 2020

Op de 'Milieulijst 2020' staan alle bedrijfsmiddelen die voor Vamil en/of MIA in aanmerking komen. Je kunt digitaal zoeken binnen de 'Milieulijst 2020'.
Ook 'Maatlat duurzame stallen' en 'Maatlat schoon erf' staan op deze lijst.

Vamil en MIA

Met Vamil kun je een vrije afschrijving van maximaal 75% behalen. Bij MIA is de investeringsaftrek afhankelijk van het bedrijfsmiddel waarin wordt geïnvesteerd. De investeringsaftrek is 36%, 27% of 13,5%.

Tijdig melden

Wil je gebruikmaken van de Vamil en/of MIA-regeling? Dan moet jouw investering uiterlijk binnen 3 maanden na het 'aangaan van de investerings-verplichting' worden gemeld voor Vamil/MIA. De melding moet digitaal worden ingediend bij 'mijn.rvo.nl'. Voor deze melding kun je jouw adviseur machtigen.

Valt jouw investering onder Vamil en/of MIA? Meld dan tijdig bij jouw adviseur dat je hebt geïnvesteerd.

Tot slot

Lees ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Starten
Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!
Lees verder
arrow right
Loondoorbetaling bij zieke uitzendkrachten
Ben je als uitzendbureau gebonden aan een uitzendcao? Dan moet je vanaf 1 juli 2023 het loon van een zieke uitzendkracht doorbetalen tot de einddatum van het contract. Tot 1 juli moet het uitzendbureau het loon van een zieke uitzendkracht ook doorbetalen, tenzij de inlener expliciet schriftelijk een beroep doet op het overeengekomen uitzendbeding.
Lees verder
arrow right
Crowdfunding
Een alternatieve financieringsvorm? Presenteer jouw financieringswens optimaal door crowdfunding.
Lees verder
arrow right
Chantal Salm

Chantal Salm

Administratief medewerker