Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

24 januari 2020

Fiscaal voordeel bij investeringen

Wilt u investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Dan kunt u met deze investering mogelijk fiscaal voordeel behalen. Uw investering moet dan op de 'Milieulijst 2020' staan.

Milieulijst 2020

Op de 'Milieulijst 2020' staan alle bedrijfsmiddelen die voor Vamil en/of MIA in aanmerking komen. U kunt digitaal zoeken binnen de 'Milieulijst 2020'.
Ook 'Maatlat duurzame stallen' en 'Maatlat schoon erf' staan op deze lijst.

Vamil en MIA

Met Vamil kunt u een vrije afschrijving van maximaal 75% behalen. Bij MIA is de investeringsaftrek afhankelijk van het bedrijfsmiddel waarin wordt geïnvesteerd. De investeringsaftrek is 36%, 27% of 13,5%.

Tijdig melden

Wilt u gebruikmaken van de Vamil en/of MIA-regeling? Dan moet uw investering uiterlijk binnen 3 maanden na het 'aangaan van de investerings-verplichting' worden gemeld voor Vamil/MIA. De melding moet digitaal worden ingediend bij 'mijn.rvo.nl'. Voor deze melding kunt u uw adviseur machtigen.

Valt uw investering onder Vamil en/of MIA? Meld dan tijdig bij uw adviseur dat u heeft geïnvesteerd.

Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?

Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?

Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Lisenka Dekker

Lisenka Dekker

Assistent-accountant

iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Alexandra Hansen

Alexandra Hansen

Beginnend assistent-accountant

Arbodienstverlening

Arbodienstverlening

Hoe ga jij om met verzuim? Bij Omnyacc ben je aan het juiste adres voor een gezonde organisatie. Alle specialisten onder één dak.