6 januari 2021

Grensarbeider? Fiscale afspraken verlengd t/m 31 maart 2022

Ben je een grensarbeider uit België of Duitsland? En werk je door het coronavirus op dit moment geheel of gedeeltelijk vanuit huis? De fiscale afspraken van grensarbeiders is verlengd tot en met 31 maart 2022. 

Thuiswerken niet anders belasten

Nederland heeft met België en Duitsland voor grensarbeiders in loondienst al eerder afgesproken dat de dagen waarop thuis wordt gewerkt, mogen worden behandeld alsof er is gewerkt in het land waar de werknemer onder normale omstandigheden zou hebben gewerkt.

De thuis gewerkte dagen moeten daar dan wel worden belast. Op die manier verandert er niets in de belastingheffing over deze inkomsten.

Afspraken mogelijk verlengd

De afspraken tussen Nederland en België gelden in elk geval tot en met 31 maart 2022. Ze worden voor België stilzwijgend voor drie maanden verlengd, tenzij een van beide landen deze afspraken van tevoren opzegt. Voor de afspraken met Duitsland is dit nog niet vastgelegd.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Wijziging in het betaald ouderschapsverlof augustus 2022
De verlofregelingen voor ouders met pasgeboren kinderen worden steeds verder uitgebreid. Vanaf 2 augustus 2022 hebben werknemers met een kind dat nog geen 1 jaar oud is, recht op 9 weken betaald ouderschapsverlof via het UWV. Het aanvragen van deze regeling is mogelijk vanaf 9 augustus 2022.
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right