15 april 2024

Huurtoeslag: Extra reparatie koopkracht

Dit jaar wordt de eigen bijdrage voor huurtoeslag opnieuw verlaagd, ditmaal met meer dan € 36 per jaar. Sinds 1 januari 2024 was de eigen bijdrage al met meer dan € 30 verlaagd.

Reparatie koopkracht

Onlangs werd ontdekt dat er een fout was gemaakt in de koopkrachtberekeningen van het kabinet. Besloten is dit via de huurtoeslag te herstellen door het bedrag dat de ontvanger van huurtoeslag zelf aan huur moet betalen, te verlagen met ruim € 36.

Terugwerkende kracht

Het is de bedoeling dat de wijziging terugwerkende kracht krijgt tot 1 januari 2024. Daarvoor is wel vereist dat het wetsvoorstel vóór 1 mei van dit jaar wordt aangenomen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Belastingdienst verduidelijkt aftrek hypotheekrente bij tijdelijke verhuur
De aftrek van hypotheekrente op je eigen woning is onderhevig aan strenge voorwaarden. Vanwege talrijke wijzigingen in de loop der jaren zijn deze voorwaarden ook buitengewoon ingewikkeld geworden. Onlangs heeft de Belastingdienst verduidelijking gegeven over de aftrek van hypotheekrente van een aflossingsvrije lening in het geval dat iemand de eigen woning tijdelijk verhuurt en na die periode weer zelf gaat bewonen.
Lees verder
arrow right
Teamleider Accountancy Agrarische Sector
Het aantal agrarische klanten groeit en daarom zijn we op zoek naar jou: Teamleider Accountancy Agrarische Sector (40 uur) in Leeuwarden. Heb je passie voor de agrarische sector? En krijg je er energie van om samen met een team stappen te zetten, te helpen bij hun ontwikkeling en hen te inspireren en motiveren in hun werk? Kijk je standaard verder dan de dagelijkse gang van zaken door je bezig te houden met het verbeteren van de interne en externe processen? Mooi, dan pas jij perfect in het plaatje. Laten we samen verder bouwen aan de dienstverlening met als doel heel tevreden klanten!
Lees verder
arrow right
Jasper Boekel

Jasper Boekel

Assistent-accountant

Begeleiden belastingcontrole
Staat de Belastingdienst binnenkort bij jou op de stoep voor een controle? Dat kan, want per jaar controleren zij tienduizenden ondernemers.
Lees verder
arrow right
Wlz nacalculatie
Ben jij financieel verantwoordelijke bij een organisatie die langdurige zorg verleent? Dan ben je volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) verplicht om financiële verantwoording af te leggen over de geleverde zorgprestaties. 
Lees verder
arrow right