2 oktober 2023

'Mijn Cyberweerbare zaak': subsidie voor kleine ondernemingen

Het Digital Trust Center, afgekort als DTC, kondigt de lancering aan van het 'Mijn Cyberweerbare Zaak' subsidieprogramma, speciaal ontworpen om micro- en kleine ondernemingen te ondersteunen. Deze subsidie is bedoeld om financiële steun te bieden voor de aanschaf en uitvoering van essentiële cyberweerbaarheidsmaatregelen.

Wat en hoeveel?

Onder de subsidie vallen bijvoorbeeld het inrichten van back-ups, een wachtwoordmanager en het laten uitvoeren van een risico-inventarisatie. De subsidie bedraagt de helft (50%) van de kosten die een IT-dienstverlener rekent, met een maximum van € 1.250 per aanvrager. Het is mogelijk éénmalig een beroep doen op deze subsidieregeling. Het DTC stelt vooralsnog € 300.000 beschikbaar.

Advies, aanbod en subsidie in 3 stappen

Stap 1 is te weten waar de cyberveiligheid van uw bedrijf nog tekortschiet. Met de CyberVeilig Check maakt u binnen tien minuten uw eigen actielijst (PDF) met te nemen cybermaatregelen. Stap 2 is het benaderen van een leverancier van IT-beveiligingsdiensten die kan ondersteunen bij één of meer maatregelen van de actielijst. Stap 3, de laatste stap ,bestaat uit de aanvraag van de subsidie en het uploaden van de actielijst en offerte(s) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Aanvragen van 2 oktober tot 1 november

Het aanvragen van deze investeringssubsidie kan van 2 oktober tot 1 november 2023, 17.00 uur. Het beschikbare subsidiebudget voor Mijn Cyberweerbare Zaak is dus € 300.000 en wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van aanvraag totdat het subsidiebudget op is.

Meer informatie over ‘Mijn weerbare zaak’ vind je hier.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Medewerker secretariaat
Ben jij het vriendelijke gezicht dat onze bezoekers in Leeuwarden verwelkomt en ons team komt versterken? Bij Omnyacc streven wij ernaar om onze klanten elke dag de beste service te bieden. Als medewerker secretariaat ben jij het eerste aanspreekpunt zowel telefonisch als op kantoor. Je verzorgt de uitstraling van ons kantoor en ondersteunt je collega's met diverse taken. Beschik jij over uitstekende communicatieve vaardigheden en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Solliciteer nu en maak deel uit van ons team in Leeuwarden!
Lees verder
arrow right
Toekomstgesprek
Wil jij ook overzicht in één oogopslag? Maak jouw toekomstvisie inzichtelijk door visueel denken, strategisch tekenen en bedrijfskundig advies.
Lees verder
arrow right
Lonenspecial 2021
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2021 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
Assistent accountant pre-audit
Ben jij de financieel expert met een scherp oog voor detail en een talent voor cijfers? Wil jij directe impact maken op de groei van ondernemers en bedrijven in diverse branches? Dan is deze rol iets voor jou.
Lees verder
arrow right