6 maart 2023

14 nieuwe Regio Deals

Er wordt ruim € 284 geïnvesteerd door het kabinet in Regio Deals. In Regio Deals werkt het Rijk met provincies samen om complexe opgaven aan te pakken. Het is voor de vierde keer dat voorstellen via Regio Deals worden gelanceerd.

Regio Deals

Via Regio Deals wordt geprobeerd de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers te verhogen. De Regio Deals zijn over het hele land verspreid. Het Rijk financiert de helft van de kosten. De bijdrages van het Rijk lopen in deze vierde ronde qua omvang uiteen van € 5 miljoen voor Mainstage Amsterdam, tot € 30 miljoen voor Zuid- en Oost-Drenthe.

Selectiecriteria

De keuze voor een project hangt af van een viertal selectiecriteria: hoe groot, urgent en complex is het, hoe integraal is de aanpak, wie investeert en hoeveel, en hoe worden regionale overheden, inwoners en bedrijven erbij betrokken. Ook de verdeling over Nederland en al afgesloten Regio Deals zijn van belang.

Voorbeelden Regio Deals

Een van de vele Regio Deals is gericht op het terugdringen van leegstand in winkelcentra in steden. Ook vernieuwing en verduurzaming van de landbouw en het creëren van nieuwe bestemmingen voor lege stallen wordt mogelijk via Regio Deals.

Nog twee rondes

Er komen nog twee mogelijkheden voor het indienen van Regio Deals. Hiervoor is nog ruim € 600 miljoen beschikbaar. Er zijn al 30 Regio Deals van start gegaan, waaraan nu dus weer 14 nieuwe Regio Deals worden toegevoegd.

Aanmelden via de RVO

Regio’s die een Regio Deal willen aanmelden, kunnen terecht bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Het aanmeldloket is echter nog niet opengesteld. Houd de speciale pagina op RVO.nl hiervoor in de gaten.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Stage in de samenstelpraktijk
Het beste van twee werelden? Dat biedt ons kantoor Leeuwarden in deze stage. Een unieke kans! In deze stage van 16 weken kun je ervaring op doen in de samenstelpraktijk. Ben jij die enthousiaste en leergierige student, die met plezier en op betrokken wijze ons team kan versterken? En ben jij de accountancytopper met gevoel voor de digitale wereld die graag in de praktijk het vak wil leren? Dan zoeken wij jou!
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Belastingaangifte
Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right