Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

11 december 2019

Plannen aan- of verkoop eigen woning

De huizenmarkt is nog steeds in trek, dus er wordt veel verhuisd. Als u een koopwoning heeft aangekocht dan is het raadzaam om de aan- en verkoop ervan goed te plannen, zodat u niet voor fiscale verrassingen komt te staan.

Eigen woning telt niet mee in box 3

Een goede planning is nodig vanwege het feit dat een eigen woning niet meetelt als vermogen in box 3, maar wel als deze verkocht is terwijl u nog geen andere woning terug heeft gekocht. Omdat het daarbij vaak gaat om aanzienlijke bedragen, kost u dit behoorlijk wat belasting in box 3.

Let op!

Hoeveel belasting u betaalt in box 3 hangt af van de omvang van uw vermogen. Dit kan oplopen tot een belastingheffing van 1,68% over uw vermogen.

Verkoop uitstellen

Verkoopt u uw woning en koopt u niet direct een andere woning terug, probeer de verkoop dan uit te stellen tot ná 1 januari. De peildatum voor de vermogensbelasting is namelijk 1 januari en wijzigingen in uw vermogen ná die datum hebben geen invloed meer op de heffing in box 3.

Aankoop bespoedigen

Staat u op het punt een woning te kopen en gebruikt u daarvoor deels eigen geld, probeer de aankoop dan juist te bespoedigen. Realiseer de aankoop zo mogelijk vóór 1 januari, zodat u over het gebruikte eigen vermogen in 2020 geen belasting in box 3 meer betaalt.

Wilt u meer weten over het plannen van de aan- of verkoop van uw eigen woning? Wij adviseren u graag.

WOZ-waarde en VvE

WOZ-waarde en VvE

19-01-2022

Ben je eigenaar van een appartement? Op niet al te lange termijn komen de nieuwe WOZ-beschikkingen in de bus. Wie een appartement bezit, moet er daarbij op toezien dat de reserves van de Vereniging van Eigenaren (VvE) buiten aanmerking blijven.
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Compliance Officer

Compliance Officer

  • Diverse vestigingen
  • 24-40 uur
  • RA of AA opleiding
Deadlines NOW en TVL

Deadlines NOW en TVL

25-01-2022

Heb je de NOW voor de maanden november en december 2021 al aangevraagd? Hetzelfde geldt voor de TVL voor het vierde kwartaal? De deadline is in zicht. De deadline voor het aanvragen van de TVL is 28 januari 2022. Voor de NOW is dit 31 januari 2022.