Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

7 oktober 2022

RDW in actie tegen onverzekerde landbouw- en bouwvoertuigen

De RDW komt in actie om het aantal onverzekerde langbouw- en bouwvoertuigen te verminderen. De voertuigen moeten volgens de wet namelijk minstens WA verzekerd zijn.

Kenteken verplicht

Voor genoemde voertuigen, zoals graafmachines en tractoren, is sinds 2022 ook een kenteken verplicht als ze op de openbare weg gebruikt worden. Toch zijn veel voertuigen hiervan nog niet voorzien.

Brief RDW

De RDW gaat in eerste instantie de eigenaren per brief benaderen. Hierin wordt gewezen op de verzekeringsplicht. Van de voertuigen zijn er waarschijnlijk veel via een bedrijfspolis of op chassisnummer verzekerd, maar ze dienen op kenteken verzekerd te zijn.

Handhaving gestart

Eerder werd bekend dat er tot 1 juli van dit jaar nog geen boetes zouden worden uitgedeeld. Omdat deze termijn inmiddels voorbij is, worden er nu wel boetes opgelegd.

Registervergelijking

De RDW begint vanaf 1 januari 2023 ook met de zogenaamde registervergelijking. Via het kentekenregister wordt dan nagegaan of een voertuig verzekerd is. Is dit niet het geval, dan kan een boete van € 400 worden opgelegd. Elk voertuig wordt minstens één keer per jaar gecontroleerd.

Tip!

Via de kentekencheck kun je op de site van de RDW zelf nagaan of jouw voertuig verzekerd is.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Ralf Hogenberk

Ralf Hogenberk

Belastingadviseur

Estate planning

Estate planning

Onze estate planners maken een plan op maat om jouw vermogen zo gunstig mogelijk over te dragen. Zo heb jij (financiële) rust.
Tegemoetkoming extra kosten door Brexit eenvoudiger

Tegemoetkoming extra kosten door Brexit eenvoudiger

28-02-2023

Heb je als ondernemer kosten gemaakt vanwege de Brexit? Dan kun je een tegemoetkoming aanvragen via de BAR Bedrijfslevenregeling. Het aanvragen van de regeling is eenvoudiger gemaakt. Er hoeven in veel gevallen minder administratieve bewijsmiddelen meegestuurd te worden bij het aanvragen van de tegemoetkoming.