7 oktober 2022

RDW in actie tegen onverzekerde landbouw- en bouwvoertuigen

De RDW komt in actie om het aantal onverzekerde langbouw- en bouwvoertuigen te verminderen. De voertuigen moeten volgens de wet namelijk minstens WA verzekerd zijn.

Kenteken verplicht

Voor genoemde voertuigen, zoals graafmachines en tractoren, is sinds 2022 ook een kenteken verplicht als ze op de openbare weg gebruikt worden. Toch zijn veel voertuigen hiervan nog niet voorzien.

Brief RDW

De RDW gaat in eerste instantie de eigenaren per brief benaderen. Hierin wordt gewezen op de verzekeringsplicht. Van de voertuigen zijn er waarschijnlijk veel via een bedrijfspolis of op chassisnummer verzekerd, maar ze dienen op kenteken verzekerd te zijn.

Handhaving gestart

Eerder werd bekend dat er tot 1 juli van dit jaar nog geen boetes zouden worden uitgedeeld. Omdat deze termijn inmiddels voorbij is, worden er nu wel boetes opgelegd.

Registervergelijking

De RDW begint vanaf 1 januari 2023 ook met de zogenaamde registervergelijking. Via het kentekenregister wordt dan nagegaan of een voertuig verzekerd is. Is dit niet het geval, dan kan een boete van € 400 worden opgelegd. Elk voertuig wordt minstens één keer per jaar gecontroleerd.

Tip!

Via de kentekencheck kun je op de site van de RDW zelf nagaan of jouw voertuig verzekerd is.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Huwelijkse voorwaarden
Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
Wijziging in het betaald ouderschapsverlof augustus 2022
De verlofregelingen voor ouders met pasgeboren kinderen worden steeds verder uitgebreid. Vanaf 2 augustus 2022 hebben werknemers met een kind dat nog geen 1 jaar oud is, recht op 9 weken betaald ouderschapsverlof via het UWV. Het aanvragen van deze regeling is mogelijk vanaf 9 augustus 2022.
Lees verder
arrow right
Accountant
De uitdagingen variëren van zelfstandig relatiebeheer tot het coachen van het team. Het team bestaat uit een mooie mix van enthousiaste young professionals tot ervaren experts. Juist die young professionals willen veel van jou leren. 
Lees verder
arrow right
Bedrijfsoverdracht van het familiebedrijf 2024
Waar moet je op letten bij een bedrijfsoverdracht binnen de familie? Continuïteit is een van de belangrijkste doelstellingen voor familiebedrijven. Daarnaast zijn fiscaal-juridische aspecten van groot belang. Met de (voorgenomen) wijzigingen in de BOR en de DSR is het essentieel om je goed en tijdig voor te bereiden.
Lees verder
arrow right