6 juni 2023

Agro: regels graslandvernietiging

De graslandvernietigingsregels gelden voor alle bedrijven. Hieronder gaan we in op bestaande regels die gelden in de periode van 1 juni t/m 15 september.

Graslandvernietiging op klei/veen

  • 1 juni t/m 15 september: toegestaan. Stikstofbemesting mag alleen als dat volgens een graslandvernietigingsmonster nodig is.
  • 1 juni t/m 15 juli: onder voorwaarden toegestaan voor aaltjesbestrijding. Een graslandvernietigingsmonster is niet verplicht.

Graslandvernietiging op zand/löss

  • 1 juni t/m 31 augustus: alleen toegestaan voor herinzaai. Vooraf melden bij RVO. De stikstofnorm wordt met 50 kg gekort. Een graslandvernietigingsmonster is niet verplicht.
  • 1 juni t/m 15 juli: onder voorwaarden toegestaan voor aaltjesbestrijding. Een graslandvernietigingsmonster is niet verplicht.
  • Vanaf 1 september: niet toegestaan, behoudens uitzonderingen.

Wil je komende periode jouw grasland scheuren? Houd dan rekening met deze graslandvernietigingsregels.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Btw-vraagstukken
Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 
Lees verder
arrow right
Controleleider
Jouw sterkmaker voor ons? Jij krijgt energie van het coachen en begeleiden van collega’s. Daarnaast werk je zelfstandig aan complexe jaarrekeningen.
Lees verder
arrow right
Hoe zit het met btw op virtueel geld handelen in computergames
In videogames wordt vaak gebruik gemaakt van virtuele valuta. Maar kan deze virtuele valuta echt worden vergeleken met echte valuta, en geldt er daarom een btw-vrijstelling voor transacties met deze valuta? Onlangs heeft het gerechtshof in Amsterdam een uitspraak gedaan over dit vraagstuk.
Lees verder
arrow right
Hoe beperkt is de aftrekbaarheid van vrijgestelde gemengde kosten?
Wanneer je als werkgever vergoedingen of verstrekkingen aan jouw werknemers verleent, zijn deze doorgaans onderhevig aan belasting. Dit kan echter gedeeltelijk worden voorkomen door ze op te nemen in de werkkostenregeling. Maar is het dan nog mogelijk om de betreffende kosten volledig af te trekken, of slechts gedeeltelijk, vooral als het om gemengde kosten gaat?
Lees verder
arrow right
King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?
Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Lees verder
arrow right