Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 maart 2022

Rekenvoorschriften 2022 gepubliceerd

De Belastingdienst heeft de rekenvoorschriften voor 2022 gepubliceerd. De rekenvoorschriften gebruik je voor de berekening van de loonbelasting en premie volksverzekeringen.

Geautomatiseerde loonadministratie

De rekenvoorschriften zijn bedoeld voor een geautomatiseerde loonadministratie. In deze voorschriften vind je de formules voor de berekening van loonheffingen en heffingskortingen. Ook wordt bijvoorbeeld beschreven hoe je jaarbedragen moet omrekenen naar tijdvakbedragen.

Apart document

Een overzicht van alle parameterwaarden, substitutiewaarden en herleidingsfactoren kun je vinden in een apart te downloaden document.

De Rekenvoorschriften voor de geautomatiseerde loonadministratie 2022 en de apart te downloaden bijlage kun je vinden op de website van de Belastingdienst.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Salarisadministratie

Salarisadministratie

Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Top 10 wijzigingen voor de werkgever 2022

Top 10 wijzigingen voor de werkgever 2022

13-01-2022

Welke wijzigingen zijn er in 2022 ingevoerd die invloed hebben op jou als werkgever en dga? Denk aan de thuiswerkregeling tot coronagerelateerde maatregelen. In dit artikel vind je de top 10 wijzigingen:
Accountant Den Helder

Accountant Den Helder

Twijfel je weleens over de koers die je wilt varen met je bedrijf? Of is het prettig zo nu en dan te kunnen klankborden? Bij Omnyacc Den Helder staan er 70 specialisten voor je klaar. Naast de accountant die voor jou de jaarrekening opstelt en je op breed financieel vlak adviseert, vind je bij ons een team van specialisten die antwoord geeft op al jouw ondernemersvragen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Lees snel verder.
Pensioen werkgever

Pensioen werkgever

Wat zijn voor jou de beste mogelijkheden? Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren jouw werkgeverspensioen.