2 maart 2022

Rekenvoorschriften 2022 gepubliceerd

De Belastingdienst heeft de rekenvoorschriften voor 2022 gepubliceerd. De rekenvoorschriften gebruik je voor de berekening van de loonbelasting en premie volksverzekeringen.

Geautomatiseerde loonadministratie

De rekenvoorschriften zijn bedoeld voor een geautomatiseerde loonadministratie. In deze voorschriften vind je de formules voor de berekening van loonheffingen en heffingskortingen. Ook wordt bijvoorbeeld beschreven hoe je jaarbedragen moet omrekenen naar tijdvakbedragen.

Apart document

Een overzicht van alle parameterwaarden, substitutiewaarden en herleidingsfactoren kun je vinden in een apart te downloaden document.

De Rekenvoorschriften voor de geautomatiseerde loonadministratie 2022 en de apart te downloaden bijlage kun je vinden op de website van de Belastingdienst.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right
Top 10 wijzigingen voor de werkgever 2022
Welke wijzigingen zijn er in 2022 ingevoerd die invloed hebben op jou als werkgever en dga? Denk aan de thuiswerkregeling tot coronagerelateerde maatregelen. In dit artikel vind je de top 10 wijzigingen:
Lees verder
arrow right
Ineke Beelen

Ineke Beelen

Assistent-accountant

Controleleider
Jouw sterkmaker voor ons? Jij krijgt energie van het coachen en begeleiden van collega’s. Daarnaast werk je zelfstandig aan complexe jaarrekeningen.
Lees verder
arrow right