8 november 2022

In 2023 ook verlaagde accijnzen brandstoffen

Tot 1 juli 2023 blijven de verlaagde accijnzen op brandstoffen van kracht. Het tweede deel van 2023 wordt de verlaging gehalveerd. Ook wordt de jaarlijkse indexatie van de accijnstarieven uitgesteld tot 1 juli 2023, net als de al aangekondigde verhoging van het accijnstarief met 4,38 cent/liter voor diesel.

Hoge brandstofprijzen

Met de accijnsverlaging wil het kabinet iets doen aan de hoge brandstofprijzen. De accijnsverlaging bedraagt voor ongelode benzine 17,3 cent per liter, voor diesel 11,1 cent en voor lpg 4,1 cent. Vanaf 1 juli 2023 zullen de prijzen aan de pomp dus weer gaan stijgen, met name voor diesel. Ondanks dat de accijnsverlaging dan nog voor de helft van kracht blijft, stijgt de accijns op diesel dan toch met bijna 10 cent per liter.

Ook vervoersector profiteert

Ook bedrijven, met name de vervoersector, zullen van deze maatregelen profiteren. Volgens het kabinet doet dit enigszins af aan de doelmatigheid van de maatregelen.

Let op!

Deze voorgenomen maatregelen moeten nog door het parlement worden goedgekeurd.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Na mijn bedrijf
Je hebt je bedrijf overgedragen naar de volgende generatie. Wij zorgen ervoor dat je volop kunt genieten en ontspannen tijdens je pensioen. 
Lees verder
arrow right
Danique Kuster

Danique Kuster

Secretaresse

Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Factoring
Beschik sneller over jouw geld. Onze financieringsspecialisten koppelen je aan de juiste factoringpartij. 
Lees verder
arrow right
LIV vervalt en afname LKV ouderen vanaf 2025
De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel goedgekeurd dat het lage-inkomensvoordeel beëindigt vanaf 2025 en het loonkostenvoordeel voor oudere werknemers vanaf datzelfde jaar geleidelijk afbouwt.
Lees verder
arrow right
Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right