Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

Bespaartips

BESPAAR MET EEN EIGEN HYPOTHEEK BV

Overweeg je om je hypotheeklening af te lossen, omdat je spaargeld en beleggingen nu weinig rendement opleveren? Maar zou je op termijn het geld toch weer willen kunnen opnemen met behoud van renteaftrek? Beschik je over minimaal € 100.000 aan spaargeld en/of effecten in privé? Wil je evengoed flexibel kunnen reageren op nieuwe regels over hypotheekrenteaftrek? En wil je per jaar duizenden euro's meer verdienen dan in je huidige situatie? Dan is een eigen Hypotheek bv misschien wel iets voor jou!

Let op!

Het gaat hier niet om een beleggingsproduct, maar een fiscale mogelijkheid om met jouw eigen geld een eigen hypotheeklening aan jezelf te verstrekken.

Goede investering spaargeld

Een eigen Hypotheek bv kan in de huidige markt een goede investering van jouw spaargeld zijn en een aantrekkelijk alternatief voor je bestaande hypotheeklening. In de huidige markt laat het rendement op jouw vermogen, of het nu om spaargeld of beleggingen gaat, veelal te wensen over en het lijkt er op dat dit op korte termijn niet zal veranderen. De fiscus gaat er vanaf dit jaar vanuit dat je jaarlijks minimaal 2,9% tot maximaal 5,5% op je vermogen verdient waarover je belasting moet betalen.

Daarbij komt dat je voor de hypotheek op je woning meestal een veel hogere rente verschuldigd bent, dan je ontvangt op je spaargeld. Het zou dan financieel aantrekkelijker zijn om jouw hypotheek zoveel mogelijk af te lossen. Je geld zit dan echter wel vast in stenen. Wanneer je vervolgens weer geld nodig hebt en dat weer moet lenen, is de rente meestal niet meer aftrekbaar. Of wanneer je gaat verhuizen naar een andere eigen woning heb je last van de bijleenregeling. Een lastig dilemma.

Hypotheek bv

In dat kader hebben wij het concept 'De Hypotheek bv' opgezet. Als particulier richt je een eigen bv op waarin je als enig aandeelhouder (een deel van) jouw spaargeld onderbrengt. Vervolgens wordt dit geld gebruikt om (een deel van) je hypotheek af te lossen bij de bank. Dit heeft tot gevolg dat je een schuld hebt aan jouw bv. De rente die je aan je bv betaalt, is fiscaal aftrekbaar. Hoe meer rente (binnen fiscale grenzen), hoe meer nettorendement je maakt op jouw spaargeld. Je kunt hiermee duizenden euro's per jaar verdienen.

Voordeel berekenen

Wanneer je dus over voldoende liquide vermogen beschikt en een hypotheek hebt op een woning (maar dat kan ook een bedrijfspand zijn) waarvan de rente aftrekbaar is, dan kan een Hypotheek bv voor jou zeer aantrekkelijk zijn.

Rekenvoorbeeld

Door € 200.000 eigen geld in een Hypotheek BV te storten, wordt in dit voorbeeld in privé jaarlijks netto € 5.860 verdient met een Hypotheek bv. In de tabel hieronder kun je zien hoe deze berekening is opgebouwd.


Ook voor jou interessant?

Wanneer je wilt laten beoordelen of een Hypotheek bv voor jou ook voordeel oplevert, dan kun je een mail sturen naar één van onderstaande contactpersonen met als omschrijving 'Hypotheek bv' en vermelding van jouw telefoonnummer. Vervolgens wordt er vrijblijvend contact met je opgenomen om samen met je te berekenen of een Hypotheek bv voor jou voordeel biedt.

Hypotheek bv oprichten?

JOUW CONTACTPERSONEN

Xander Müller

Accountant

Sietze Alkema

Belastingadviseur

Gerard de Graaf

Accountant Administratieconsulent