27 maart 2020

6 tips om succesvol thuis te werken

Door de uitbraak van het coronavirus verandert er het nodige voor jouw werksituatie. Denk aan afgelaste seminars, klantafspraken die niet doorgaan en het noodgedwongen thuiswerken. Vooral dit laatste is voor ondernemers, maar zeker ook voor medewerkers lastig. Ben je benieuwd hoe je effectief thuis kunt werken? De 6 belangrijkste tips vind je hier op een rij.

Tip 1: Taken die normaal blijven liggen oppakken

Onze eerste tip is om eens te gaan inventariseren welke taken altijd al opgepakt moesten worden, maar waar eigenlijk nooit de tijd voor was. Als het coronavirus achter de rug is dan zijn deze zaken op orde en kan je weer volop doen waar jij het beste in bent: ondernemen.

Denk aan:

  • Klusjes zoals het magazijn opruimen, schilderwerk of toch die extra kastruimte creëren
  • Het verder digitaliseren van jouw werkprocessen en/of de CRM-systemen updaten
  • De HRM processen zoals het updaten van personeelsdossiers, het inrichten van standaard sjablonen, het uitschrijven van een strategisch personeelsplan, aanpassen van arbeidscontracten aan de laatste wet- en regelgeving (WAB), bekijken welke mogelijkheden selectie en werving biedt?
  • Jouw marketingactiviteiten onder een vergrootglas leggen. Is je website nog up to date, worden jouw gegevens juist op Google weergegeven en ben je goed online vindbaar?
  • Zet jouw missie, visie en strategie eens echt op papier en kijk kritisch naar je ondernemersplan. Is deze nog steeds passend bij de huidige bedrijfsvoering en ook toekomstbestendig?
  • Het scannen op overbodige kosten en het archiveren van contracten
  • Het actief blijven betrekken van jouw medewerkers bij de organisatie. Jouw medewerkers hebben goede ideeën en kunnen verbeterpunten uitwerken en meedenken over kansen om op te pakken na de coronacrisis

Tip 2: Blijf communiceren

Blijf als afdeling regelmatig met elkaar in contact. Houdt het liefst op vaste momenten een gezamenlijke belafspraak. Bespreek tijdens de telefonisch afspraak de werkzaamheden die alle collega's die dag gaan oppakken, welke doelstellingen en ontwikkelingen er voor die dag zijn. Zo houd je elkaar op de hoogte en kunnen lastige taken besproken worden.

Tip 3: Maak een takenlijst

Het kwam net al kort aan bod bij tip 2, maar het is echt belangrijk om een takenlijst op te stellen. Maak een doelstelling voor jouw werkdag en handel deze taken ook daadwerkelijk af. En, laat jouw telefoon met afleidingen als sociale kanalen zeker links liggen.

Tip 4: Houdt structuur

Het klinkt verleidelijk om wat langer in bed te blijven liggen en in een joggingsbroek voor de computer neer te strijken. Niets is minder waar. Je bent effectiever door vast te houden aan het reguliere werkdagschema en netjes aangekleed op jouw thuiswerkplek te verschijnen. Hierdoor houd je ook de balans tussen werk en privé beter in stand.

Tip 5: Af en toe een onderbreking

Het is goed om af en toe je hersenen een moment van rust te gunnen. Je herkent het vast wel, op jouw werk komt er zo nu en dan een collega langs en dan klets je even of je haalt even koffie voor de afdeling. Deze momenten heb je thuis niet, waardoor je de neiging hebt om meer en langer te werken dan je normaal doet. Houdt hier rekening mee en zorg voor korte pauzes. Ruim de vaatwasser in/uit, doe een wasje in de wasmachine of aai de kat. Heb je een telefoongesprek? Loop eens een rondje door jouw werkkamer voor de nodige beweging.

Tip 6: Creëer een fijne en rustige thuiswerkplek

Iedereen heeft natuurlijk een andere thuisomgeving. Probeer als dat mogelijk is om een rustige kamer in je huis te gebruiken als werkplek. Een plek waar je ongestoord kunt werken en geen onnodige afleidingen hebt. Zorg voor een opgeruimd bureau/tafel en een goede werkhouding. Is een rustige ruimte in jouw thuissituatie niet mogelijk? Een noise cancelling koptelefoon kan uitkomst bieden, deze koptelefoons filteren het omgevingsgeluid.

Team HR-Detachering
Op zoek naar een HR-adviseur voor jouw organisatie? Voor ons begint de samenwerking met een klik. Zonder kunnen we niet de band opbouwen die nodig is om jou op HR-vlak bij te staan. Maak kennis met onze HRM-adviseurs.
Lees verder
arrow right
Jolanda Dedert

Jolanda Dedert

Casemanager verzuim en inkomen

VOG aanvragen ook digitaal mogelijk
Binnenkort kunnen werkgevers voor hun personeel ook digitaal een Verklaring omtrent gedrag (VOG) aanvragen. De implementatie van digitaal aanvragen zal geleidelijk plaatsvinden, en tegen uiterlijk 21 mei 2024 zal dit voor alle werkgevers mogelijk zijn.
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Marc de Bood

Marc de Bood

Assistent-accountant