28 mei 2021

Agro: vraag jouw kennisvoucher tijdig aan

Vanaf 31 mei kun je een advies- óf cursusvoucher aanvragen bij RVO. Aanvragen worden toegewezen op volgorde van binnenkomst.


Adviesvoucher

Een adviesvoucher heeft een waarde van maximaal € 1.500. Met een adviesvoucher kun je één op één of in groepsverband advies krijgen. Het advies moet gaan over specifieke aandachtsgebieden in het kader van ‘Kringlooplandbouw’ en/of ‘Duurzaam Ondernemerschap’.

Erkend BAS-adviseur

Het advies mag alleen worden gegeven door een erkende BAS-adviseur.

Cursusvoucher

Met een curcusvoucher kun je een ‘Verdiepingscursus stikstof in de landbouw’ volgen. De waarde van de voucher is € 800.

Kennisinstelling

Deze cursus mag door verschillende kennisinstellingen worden gegeven, zoals de Universiteit Wageningen en diverse agrarische hoge scholen.

Aanvragen voucher

Je kunt een voucher aanvragen bij RVO.nl. Een adviesvoucher kun je tot uiterlijk 31 augustus aanvragen. Voor de cursusvoucher is de einddatum 15 oktober.

Heb je interesse? Vraag de voucher dan direct aan! Want hiervoor geldt ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Eindejaarstips 2021
Om 2021 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Wat kun je als ondernemer fiscaal dit jaar nog regelen? Zijn er voor de dga belangrijke aandachtspunten waarop je moet anticiperen? Op welke zaken moet je je als werkgever voorbereiden op het nieuwe jaar? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Contractuele vergoeding en btw
Als je een contractuele vergoeding hebt afgesproken, maar uiteindelijk een lager bedrag in rekening brengt dan ben je btw verschuldigd over dit lagere bedrag. En niet over de contractueel afgesproken vergoeding. Hoe kijkt de Belastingdienst hier naar?
Lees verder
arrow right
Theo Plaatsman

Theo Plaatsman

Zelfstandig assistent-accountant

Wijziging in het betaald ouderschapsverlof augustus 2022
De verlofregelingen voor ouders met pasgeboren kinderen worden steeds verder uitgebreid. Vanaf 2 augustus 2022 hebben werknemers met een kind dat nog geen 1 jaar oud is, recht op 9 weken betaald ouderschapsverlof via het UWV. Het aanvragen van deze regeling is mogelijk vanaf 9 augustus 2022.
Lees verder
arrow right