Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

31 maart 2021

Corona: Tozo 4 aanvragen vanaf 1 april mogelijk

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers 4 (Tozo) is vanaf 1 april aan te vragen. Tozo 4 heeft betrekking op de periode april t/m juni 2021.


Tozo 4

De Tozo-regeling is gebaseerd op de bijstand en vanaf maart vorig jaar beschikbaar. Tozo 4 heeft betrekking op de periode april t/m juni 2021.

Inkomensondersteuning is gift

Heb je recht op de inkomensondersteuning, dan hoef je het via de Tozo verkregen bedrag niet terug te betalen. Een lening voor bedrijfskapitaal moet wel terug worden betaald.

Let op!
Een verkregen lening moet vanaf juli dit jaar in maximaal 3,5 jaar worden afgelost.

Partnerinkomen

Er moet voor inkomensondersteuning wel rekening worden gehouden met het inkomen van de partner, maar dat geldt niet voor een lening voor bedrijfskapitaal. Ook is eventueel vermogen niet van invloed op de Tozo en blijft de kostendelernorm buiten beschouwing. Dit betekent dat wanneer meerdere volwassenen samenwonen, de Tozo niet lager wordt vanwege het feit dat de kosten gedeeld worden.

Sociaal minimum

De inkomensondersteuning is alleen beschikbaar voor ondernemers die qua inkomen door corona onder het sociaal minimum terecht komen. Deze eis geldt niet voor het verkrijgen van een lening voor bedrijfskapitaal. Wel moet duidelijk zijn dat door een gebrek aan bedrijfskapitaal de continuïteit van jouw bedrijf in gevaar komt.

Meer informatie over de Tozo

Wil je meer weten over de Tozo of andere corona steunmaatregelen? Kijk dan in ons coronadossier of neem contact met ons op. 

Marit Mulder

Marit Mulder

Jurist

Bianca Langedijk

Bianca Langedijk

Controleleider

Starten

Starten

Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Corona: start kredietfaciliteit vouchers reisbranche

Corona: start kredietfaciliteit vouchers reisbranche

12-04-2021

De Europese Commissie heeft de voorstellen voor de kredietverlening voor vouchers in de reisbranche goedgekeurd. Het kabinet is daarom gestart met de kredietverlening. De kredietverlening geldt voor vouchers voor pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen die tussen 12 maart en 31 december 2020 zijn afgegeven.