31 maart 2021

Corona: Tozo 4 aanvragen vanaf 1 april mogelijk

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers 4 (Tozo) is vanaf 1 april aan te vragen. Tozo 4 heeft betrekking op de periode april t/m juni 2021.


Tozo 4

De Tozo-regeling is gebaseerd op de bijstand en vanaf maart vorig jaar beschikbaar. Tozo 4 heeft betrekking op de periode april t/m juni 2021.

Inkomensondersteuning is gift

Heb je recht op de inkomensondersteuning, dan hoef je het via de Tozo verkregen bedrag niet terug te betalen. Een lening voor bedrijfskapitaal moet wel terug worden betaald.

Let op!
Een verkregen lening moet vanaf juli dit jaar in maximaal 3,5 jaar worden afgelost.

Partnerinkomen

Er moet voor inkomensondersteuning wel rekening worden gehouden met het inkomen van de partner, maar dat geldt niet voor een lening voor bedrijfskapitaal. Ook is eventueel vermogen niet van invloed op de Tozo en blijft de kostendelernorm buiten beschouwing. Dit betekent dat wanneer meerdere volwassenen samenwonen, de Tozo niet lager wordt vanwege het feit dat de kosten gedeeld worden.

Sociaal minimum

De inkomensondersteuning is alleen beschikbaar voor ondernemers die qua inkomen door corona onder het sociaal minimum terecht komen. Deze eis geldt niet voor het verkrijgen van een lening voor bedrijfskapitaal. Wel moet duidelijk zijn dat door een gebrek aan bedrijfskapitaal de continuïteit van jouw bedrijf in gevaar komt.

Meer informatie over de Tozo

Wil je meer weten over de Tozo of andere corona steunmaatregelen? Kijk dan in ons coronadossier of neem contact met ons op. 

Assistent accountant controlepraktijk
Ontelbare uitdagingen, afhankelijk van jouw ambities. Variërend van zelfstandig relatiebeheer tot het meewerken aan een controle. Doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn hier écht aanwezig. Net als een prettige sfeer en hoge mate van professionaliteit.
    Lees verder
    arrow right
    Petra de Wit

    Petra de Wit

    Relatiebeheerder

    Werving en selectie
    Kwalitatief goed personeel is het belangrijkste kapitaal van jouw organisatie. Het werven en selecteren van de juiste werknemers is erg belangrijk.
    Lees verder
    arrow right
    Exact
    Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
    Lees verder
    arrow right