26 augustus 2020

Aanvragen Milieulijst voor 1 september

Wil je jouw product aan de Milieulijst toevoegen, zodat je de MIA of Vamil kunt claimen? Doe dit dan voor 1 september.

Milieulijst

De Milieulijst bestaat uit verschillende categorieën bedrijfsmiddelen zoals mobiliteit en ruimtegebruik. Iedere categorie vermeldt de bedrijfsmiddelen waarvoor de Milieu-investeringsaftrek, MIA, en/of de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen, VAMIL, kan worden verkregen.

MIA

De MIA is een percentage van de investering dat extra kan worden afgeschreven. De MIA bedraagt 13,5%, 27% of 36%. Dit percentage aan afschrijving komt dus bovenop de normale afschrijving.

Vamil

Bedrijfsmiddelen waarop de Vamil van toepassing is, kunnen voor 75% willekeurig worden afgeschreven. Dit betekent bijvoorbeeld dat al in het eerste jaar 75% van het investeringsbedrag ten laste van de winst kan worden gebracht.

Voorstellen indienen

Bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan, zijn dus voor ondernemers extra aantrekkelijk. Fabrikanten van deze bedrijfsmiddelen doen er daarom goed aan hun nieuwe product tijdig voor de Milieulijst aan te melden.

Waar indienen?

Een voorstel kan digitaal worden ingediend bij RVO.nl. Hier staat ook aangegeven aan welke voorwaarden een voorstel moet doen. De uiterste datum voor het indienen van een voorstel is 31 augustus 2020.

Heb je vragen over de Milieulijst, MIA of Vamil? Neem dan contact met ons op.

Agro: Nieuwe regels eco-activiteit ‘weidegang’
Heb je koeien voor melkproductie en overweeg je het toepassen van het eco-initiatief "Weidegang" op jouw bedrijf? Let dan op de aanzienlijk strengere voorwaarden die vanaf 2024 van kracht zijn. Deelname wordt een stuk lastiger!
Lees verder
arrow right
Corina Lakeman

Corina Lakeman

Administratief medewerker

Salarisadviseur
Werken vanuit een digitaal pakket, waarbij het klantcontact geen moment uit het oog wordt verloren. Uiteraard!
    Lees verder
    arrow right
    Pensioen- en inkomensadviseur binnendienst
    Een combinatie van uitvoerende, adviserende en administratieve werkzaamheden. Met grote mate van zelfstandigheid beheer je de verzekeringsportefeuille. Vanuit kantoor ondersteun je de buitendienst. 
    Lees verder
    arrow right