Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

16 december 2020

Aanvraagloket NOW geopend tot 27 december 2020

Door de aankondiging van de harde lockdown kunnen werkgevers tot 27 december 2020 de loonsubsidie NOW aanvragen. Aanvragen zou oorspronkelijk tot 13 december 2020 mogelijk zijn.

Tegemoetkoming via NOW

Via de NOW kunnen werkgevers tot maximaal 80% van de loonkosten vergoed krijgen bij een 100% omzetdaling. Bij minder omzetverlies, neemt ook de tegemoetkoming in dezelfde mate af. Zo is deze bijvoorbeeld 40% van de loonkosten bij 50% omzetverlies.

Periode van drie maanden

Het omzetverlies moet over een periode van drie maanden minstens 20% bedragen. Werkgevers die voor de tweede NOW-periode geen aanvraag voor een tegemoetkoming hebben ingediend, kunnen kiezen welke periode uitgangspunt voor de tegemoetkoming is. Men kan kiezen voor de periode oktober 2020 t/m december 2020, de periode november 2020 t/m januari 2021 of voor de periode december 2020 t/m februari 2021.

Let op!

Werkgevers die wel een aanvraag voor de tweede periode hebben ingediend, moeten de nieuwe periode laten aansluiten op de aanvraag voor de tweede periode.

Voorschot

Na het indienen van de aanvraag krijg je van de tegemoetkoming 80% als voorschot uitbetaald. Dit voorschot ontvang je in drie termijnen. Pas na het bekend worden van de definitieve omzetverlies, wordt de definitieve tegemoetkoming berekend.

Aanvragen NOW

Wij adviseren om een NOW-aanvraag altijd in overleg met jouw relatiebeheerder af te stemmen. Neem hiervoor contact met ons op. Je kunt de NOW digitaal aanvragen via de site van het UWV. Wij kunnen je hier ook bij helpen. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Melvin Buis

Melvin Buis

Salaris- en personeelsadviseur

Onbelaste vergoeding internetabonnement bij eigen bijdrage

Onbelaste vergoeding internetabonnement bij eigen bijdrage

21-04-2021

Hoe zit het als je voor je werknemer de kosten vergoedt van een noodzakelijk internetabonnement? De Belastingdienst heeft bekendgemaakt dat die vergoeding onbelast is als jouw werknemer een eigen bijdrage betaalt.
Opzegtermijn langdurig arbeidsongeschikte werknemer

Opzegtermijn langdurig arbeidsongeschikte werknemer

26-04-2021

Hoe zit het met het opzeggen van een contract van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer? Het is van belang om het contract correct op te zeggen. Houd hierbij rekening met de opzegtermijn. Als je dit niet goed in acht neemt dan moet je alsnog het loon over de niet in acht genomen opzegtermijn vergoeden. Ook al is geen sprake meer van een loondoorbetalingsverplichting.
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.