Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

16 december 2020

Aanvraagloket NOW geopend tot 27 december 2020

Door de aankondiging van de harde lockdown kunnen werkgevers tot 27 december 2020 de loonsubsidie NOW aanvragen. Aanvragen zou oorspronkelijk tot 13 december 2020 mogelijk zijn.

Tegemoetkoming via NOW

Via de NOW kunnen werkgevers tot maximaal 80% van de loonkosten vergoed krijgen bij een 100% omzetdaling. Bij minder omzetverlies, neemt ook de tegemoetkoming in dezelfde mate af. Zo is deze bijvoorbeeld 40% van de loonkosten bij 50% omzetverlies.

Periode van drie maanden

Het omzetverlies moet over een periode van drie maanden minstens 20% bedragen. Werkgevers die voor de tweede NOW-periode geen aanvraag voor een tegemoetkoming hebben ingediend, kunnen kiezen welke periode uitgangspunt voor de tegemoetkoming is. Men kan kiezen voor de periode oktober 2020 t/m december 2020, de periode november 2020 t/m januari 2021 of voor de periode december 2020 t/m februari 2021.

Let op!

Werkgevers die wel een aanvraag voor de tweede periode hebben ingediend, moeten de nieuwe periode laten aansluiten op de aanvraag voor de tweede periode.

Voorschot

Na het indienen van de aanvraag krijg je van de tegemoetkoming 80% als voorschot uitbetaald. Dit voorschot ontvang je in drie termijnen. Pas na het bekend worden van de definitieve omzetverlies, wordt de definitieve tegemoetkoming berekend.

Aanvragen NOW

Wij adviseren om een NOW-aanvraag altijd in overleg met jouw relatiebeheerder af te stemmen. Neem hiervoor contact met ons op. Je kunt de NOW digitaal aanvragen via de site van het UWV. Wij kunnen je hier ook bij helpen. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Leasing auto

Leasing auto

Financial of operational lease? Onze specialisten vergelijken en regelen de beste optie voor jou.
NOW 1.0: definitieve vaststelling aanvragen tot 31 oktober

NOW 1.0: definitieve vaststelling aanvragen tot 31 oktober

24-02-2021

Werkgevers hebben meer tijd om de definitieve vaststelling voor de NOW 1.0 aan te vragen want de aanvraagtermijn is verlengd tot 31 oktober 2021. 

Inkomens- en verzuimverzekering

Inkomens- en verzuimverzekering

Als ondernemer kun je niet alle risico’s zelf dragen. Het verzuimrisico is daar een mooi voorbeeld van.
Frank Neefjes

Frank Neefjes

Accountant