27 mei 2020

Uitstel aanvragen naheffingsaanslag btw?

Veel ondernemers ontvangen binnenkort een naheffingsaanslag omzetbelasting. Als ze hiervoor uitstel van betaling willen hebben en het uitstel is nog niet aangevraagd, kunnen ze dit alsnog online doen.

Oorzaak coronacrisis

Het aantal naheffingsaanslagen is hoger dan normaal vanwege de coronacrisis. Ondernemers die hierdoor in betalingsmoeilijkheden kwamen, werd de mogelijkheid geboden om uitstel van betaling aan te vragen. Er moest wel eerst normaal aangifte worden gedaan, maar betalen was nog niet nodig.

Uitstel voor drie maanden

Als uitstel van betaling wordt aangevraagd, verleent de Belastingdienst dit automatisch voor drie maanden. Wie langer uitstel nodig heeft, moet dit apart aanvragen.

Let op!
Ondernemers die langer dan drie maanden uitstel vragen mogen geen dividenden en bonussen uitkeren of eigen aandelen inkopen.

Geen boetes, geen bezwaar nodig

Wie uitstel van betaling heeft aangevraagd, hoeft geen bezwaar in te dienen. Opgelegde betaalverzuimboetes hoeven ook niet te worden betaald en worden automatisch vernietigd.

Neem voor vragen gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Financiële planning
Met financiële planning breng je inzicht en overzicht in je financiële huishouden, zodat jij de dingen kan doen die je wilt! Een helicopterview op het hele plaatje.
Lees verder
arrow right
Gerechtshof beperkt forse stijging ozb-tarieven in Vlaardingen
In bepaalde gemeentes zijn de ozb-tarieven aanzienlijk gestegen. Het gerechtshof in Den Haag heeft echter geoordeeld dat een verdubbeling van het tarief niet acceptabel is. In een zaak tegen de gemeente Vlaardingen tikt het Hof hen stevig op de vingers en beperkt de verhoging tot 3%.
Lees verder
arrow right
Casemanager
Ken jij de Wet Verbetering Poortwachter tot in de detail en ben je helemaal thuis in verzuimbeleid? Werk je graag samen met verschillende specialisten om de inzetbaarheid van de werknemers van de relaties van Omnyacc te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Salarisadviseur
Je bent onderdeel van een team dat een compleet en uniek werkgeverspakket biedt. Het team is een mix van young professionals en ervaren specialisten.
Lees verder
arrow right