2 november 2021

Agro: aankondiging twee opkoopregelingen

Ligt jouw bedrijf nabij een Natura 2000-gebied? En overweeg je om jouw bedrijf te beëindigen? Dan is één van de twee aangekondigde opkoopregelingen wellicht interessant voor jou. Wellicht wordt verplaatsen ook toegestaan.

Provinciale regeling

De provinciale regeling voor ‘piekbelasters’ (Maatregel Gerichte Opkoop) is al eerder opengesteld. De tweede openstelling wordt eind dit jaar verwacht. De provincie bepaalt of een bedrijf in aanmerking komt.

Piekbelaster

Je bent een ‘piekbelaster’ als jouw bedrijf is gelegen binnen een straal van 10 km van een Natura 2000-gebied en de stikstofdepositie van jouw bedrijf bedraagt minimaal 2 mol per hectare.

Landelijke regeling

De ‘Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties’ (Lbv) wordt in het tweede kwartaal 2022 voor de eerste keer opengesteld. Heb je melkvee, varkens of pluimvee? Dan kun je je t.z.t. aanmelden als jouw bedrijf een bepaald niveau aan stikstofdepositie heeft. Deze grens is nog niet bekend.

Overweeg je om te stoppen? Ga dan met ons in overleg. Naast een opkoopregeling spelen nog veel meer andere zaken mee.

Tot slot

Bekijk ook onze andere agro-gerelateerde nieuwsartikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Brenda Mol

Brenda Mol

Assistent-accountant

Belastingvrije reiskostenvergoeding vanaf de camping?
Veel Nederlanders brengen hun vakantie door op campings. Wanneer een ouder van een gezin vanaf de camping naar het werk rijdt, rijst de vraag of dit als woon-werkverkeer kan worden beschouwd. Ook wordt afgevraagd of in dit geval een belastingvrije reiskostenvergoeding mogelijk is.
Lees verder
arrow right
Duidelijkheid over investeringen en uitgaven voor ANBI's
Organisaties die als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI's) worden erkend, kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van verschillende fiscale voordelen. Een van deze voorwaarden is het bestedingscriterium, wat inhoudt dat een ANBI niet meer vermogen mag hebben dan strikt noodzakelijk is voor het uitvoeren van haar activiteiten als ANBI.
Lees verder
arrow right
Accountant Texel
Ben je als ondernemer net gestart met je bedrijf, zit je middenin allerlei ondernemerskwesties of ga je binnenkort afstand doen van jouw onderneming? Dan is het raadzaam om advies te vragen aan een accountant. Omnyacc Texel ondersteunt en adviseert in alle fases van het ondernemerschap. Een accountantskantoor zijn we nog steeds, maar met een uitgebreid dienstenpakket. Denk aan fiscaal en juridisch advies, controle, financiële administratie of salarisadministratie. Ons team werkt nauw samen om jou en je onderneming naar een hoger niveau te tillen. Loop ook eens bij ons binnen.
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Eindejaarstips 2020
Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right