5 februari 2024

Agro: aanpassing in kaartlaag bufferstroken

RVO heeft alle waterlopen en de verplichte bufferstroken opnieuw beoordeeld. Sinds februari kun je deze inzien in ‘Mijn percelen’.

Type waterloop en verplichte bufferstroken

In de Gecombineerde opgave 2023 hebben veel bedrijven opmerkingen geplaatst bij de intekening van de bufferstroken. Soms was de bufferstrook niet goed ingetekend omdat van een verkeerde waterloop was uitgegaan. Bijvoorbeeld een natte sloot i.p.v. een droge sloot.

Aanpassingen in kaartlaag ‘Mijn percelen’
Vanaf februari zijn de aanpassingen van RVO te zien in ‘Mijn percelen’.

Geen bufferstrook naast droge sloot

Vanaf 2024 geldt naast een droge sloot geen verplichte bufferstrook meer. Dit is nog wel verplicht naast een ‘droogvallende’ sloot.

‘Droogvallende sloot’
Een ‘droogvallende’ sloot bevat in de winter wel water maar valt, voor de zomer, onder normale omstandigheden droog en blijft droog staan in de periode 1 april t/m 1 oktober. Een ‘droge sloot’ bevat onder normale omstandigheden nooit water. Na een (zware) regenbui mag een droge sloot wel tijdelijk water bevatten.

Opmerkingen plaatsen in GO 2024

Ben je het niet eens met het type waterloop en/of de intekening van de bufferstrook? Dan kun je hierover opmerkingen plaatsen in de Gecombineerde opgave 2024.

Tot slot

Controleer in ‘Mijn percelen’ het type waterloop en de breedte van de verplichte bufferstroken. En pas eventueel de intekening aan. Houd hier ook rekening mee bij jouw gebruiksnormenberekening.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Aftrekken van lijfrentepremies
Als je werknemer genoeg jaar- en/of reserveringsruimte heeft, zijn de betaalde premies voor een lijfrente in principe aftrekbaar. Maar is dat ook het geval als jij als werkgever de premies rechtstreeks aan de lijfrenteaanbieder betaalt namens je werknemer?
Lees verder
arrow right
Assistent accountant controlepraktijk
Ontelbare uitdagingen, afhankelijk van jouw ambities. Variërend van zelfstandig relatiebeheer tot het meewerken aan een controle. Doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn hier écht aanwezig. Net als een prettige sfeer en hoge mate van professionaliteit.
    Lees verder
    arrow right
    Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?
    Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
    Lees verder
    arrow right
    Basecone
    Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
    Lees verder
    arrow right