5 februari 2024

Agro: aanpassing in kaartlaag bufferstroken

RVO heeft alle waterlopen en de verplichte bufferstroken opnieuw beoordeeld. Sinds februari kun je deze inzien in ‘Mijn percelen’.

Type waterloop en verplichte bufferstroken

In de Gecombineerde opgave 2023 hebben veel bedrijven opmerkingen geplaatst bij de intekening van de bufferstroken. Soms was de bufferstrook niet goed ingetekend omdat van een verkeerde waterloop was uitgegaan. Bijvoorbeeld een natte sloot i.p.v. een droge sloot.

Aanpassingen in kaartlaag ‘Mijn percelen’
Vanaf februari zijn de aanpassingen van RVO te zien in ‘Mijn percelen’.

Geen bufferstrook naast droge sloot

Vanaf 2024 geldt naast een droge sloot geen verplichte bufferstrook meer. Dit is nog wel verplicht naast een ‘droogvallende’ sloot.

‘Droogvallende sloot’
Een ‘droogvallende’ sloot bevat in de winter wel water maar valt, voor de zomer, onder normale omstandigheden droog en blijft droog staan in de periode 1 april t/m 1 oktober. Een ‘droge sloot’ bevat onder normale omstandigheden nooit water. Na een (zware) regenbui mag een droge sloot wel tijdelijk water bevatten.

Opmerkingen plaatsen in GO 2024

Ben je het niet eens met het type waterloop en/of de intekening van de bufferstrook? Dan kun je hierover opmerkingen plaatsen in de Gecombineerde opgave 2024.

Tot slot

Controleer in ‘Mijn percelen’ het type waterloop en de breedte van de verplichte bufferstroken. En pas eventueel de intekening aan. Houd hier ook rekening mee bij jouw gebruiksnormenberekening.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Bezwaar maken tegen je definitieve aanslag IB 2023?
Zelfs als je alleen bank- en spaartegoeden in box 3 hebt, kan het verstandig zijn om bezwaar te maken tegen de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2023. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je werkelijke rendement veel lager is dan het forfaitaire rendement, of als je een beroep wilt doen op strijdigheid met Europees recht.
Lees verder
arrow right
Belastingaftrek voor dieetkosten: wat is aftrekbaar?
Als je aan een ziekte lijdt, moet je soms een specifiek dieet volgen. Onder bepaalde voorwaarden kunnen de kosten hiervan worden afgetrokken als zorgkosten. Maar welk bedrag kun je aftrekken als je meerdere, elkaar overlappende diëten moet volgen?
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right