5 februari 2024

Agro: aanpassing in kaartlaag bufferstroken

RVO heeft alle waterlopen en de verplichte bufferstroken opnieuw beoordeeld. Sinds februari kun je deze inzien in ‘Mijn percelen’.

Type waterloop en verplichte bufferstroken

In de Gecombineerde opgave 2023 hebben veel bedrijven opmerkingen geplaatst bij de intekening van de bufferstroken. Soms was de bufferstrook niet goed ingetekend omdat van een verkeerde waterloop was uitgegaan. Bijvoorbeeld een natte sloot i.p.v. een droge sloot.

Aanpassingen in kaartlaag ‘Mijn percelen’
Vanaf februari zijn de aanpassingen van RVO te zien in ‘Mijn percelen’.

Geen bufferstrook naast droge sloot

Vanaf 2024 geldt naast een droge sloot geen verplichte bufferstrook meer. Dit is nog wel verplicht naast een ‘droogvallende’ sloot.

‘Droogvallende sloot’
Een ‘droogvallende’ sloot bevat in de winter wel water maar valt, voor de zomer, onder normale omstandigheden droog en blijft droog staan in de periode 1 april t/m 1 oktober. Een ‘droge sloot’ bevat onder normale omstandigheden nooit water. Na een (zware) regenbui mag een droge sloot wel tijdelijk water bevatten.

Opmerkingen plaatsen in GO 2024

Ben je het niet eens met het type waterloop en/of de intekening van de bufferstrook? Dan kun je hierover opmerkingen plaatsen in de Gecombineerde opgave 2024.

Tot slot

Controleer in ‘Mijn percelen’ het type waterloop en de breedte van de verplichte bufferstroken. En pas eventueel de intekening aan. Houd hier ook rekening mee bij jouw gebruiksnormenberekening.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right
Pensioen werkgever
Wat zijn voor jou de beste mogelijkheden? Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren jouw werkgeverspensioen.
Lees verder
arrow right
Vergoeding voor chauffeurskaart werknemer?
Een chauffeurskaart is verplicht voor de bestuurder van een taxi. Kun je deze kosten voor jouw werknemer betalen of onbelast vergoeden?
Lees verder
arrow right
AO/IB
Wil jij jouw organisatie ook beter beheren en sturen? Houdt dan jouw Administratieve Organisatie eens tegen het licht. We voorzien je van tips en adviezen om jouw bedrijfsvoering verder te verbeteren.
Lees verder
arrow right