5 februari 2024

Agro: basis- en ecopremie

De voorlopige bedragen voor de bedrijfstoeslag zijn bekendgemaakt. De bedragen zijn fors lager dan eerder aangekondigd. 

Basispremie

De voorlopige bedragen voor de basispremie zijn:

  • € 194 voor de eerste 40 hectare
  • € 150 voor de overige hectares

De minister heeft aangegeven dat de definitieve basispremie minimaal respectievelijk € 261 en € 207 zal bedragen.

Eco-premie

De voorlopige bedragen voor de eco-regeling zijn fors lager dan eerder genoemd (respectievelijk € 44, € 74 en € 148). De minister heeft inmiddels budget gevonden om de oorspronkelijke bedragen (nagenoeg) uit te kunnen betalen. Wel moet de Europese Commissie nog goedkeuring geven.

Tot slot

Het is nog zeker geen gelopen race, maar mogelijk krijg je toch (nagenoeg) de eerder aangekondigde premies. Heb je vragen? Onze adviseurs helpen je graag. Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Assistent accountant
Leergierig? Enthousiast? Wil jij een topstart van je carrière? Interesse in het digitaliseren van processen? Dat zijn de factoren die wij zoeken in een nieuwe collega Assistent-accountant.
Lees verder
arrow right
Agro: eco-activiteiten op bufferstrook en/of NPA
De meeste eco-activiteiten zijn toegestaan op een bufferstrook. Een beperkt aantal eco-activiteiten kun je ook inzetten op niet-productief areaal (NPA). Vanaf 2024 moeten niet-vrijgestelde bedrijven (o.a. akkerbouwers) voldoen aan 4% NPA vanuit GLMC 8. GLMC 8 is één van de conditionaliteit-eisen.
Lees verder
arrow right
Crowdfunding
Een alternatieve financieringsvorm? Presenteer jouw financieringswens optimaal door crowdfunding.
Lees verder
arrow right
Accountant
De uitdagingen variëren van zelfstandig relatiebeheer tot het coachen van het team. Het team bestaat uit een mooie mix van enthousiaste young professionals tot ervaren experts. Juist die young professionals willen veel van jou leren. 
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right