22 augustus 2023

Agro: definitieve aanvraag GLB-subsidies

Heb je je met de Gecombineerde opgave (GO) aangemeld voor GLB-subsidies? Dan dien je de definitieve aanvraag later dit jaar in te dienen. 

Definitieve aanvraag GLB-subsidies

In de periode van 15 oktober tot en met 30 november 2023 moet je de definitieve aanvraag voor jouw GLB-subsidies aanvragen. Heb je jouw bedrijf aangemeld voor de eco-regeling? Dan moet je ook jouw eco-activiteiten opgeven die je daadwerkelijk hebt uitgevoerd.

Gecombineerde opgave als uitgangspunt

RVO geeft nu aan dat de definitieve aanvraag ingediend moet worden op basis van de GO. Zijn er geen wijzigingen in de percelen en de opgegeven eco-activiteiten? Dan hoef je alleen, ter controle, alle percelen door te lopen. Daarna hoef je alleen nog ‘een vinkje te zetten’.

Definitieve aanvraag bij bedrijfsoverdracht nog niet duidelijk

Bij bedrijfsoverdrachten (incl. samenvoeging en splitsing) is het nog niet duidelijk op welke manier de definitieve aanvraag ingediend moet worden.

Bedrijfsoverdracht uiterlijk 15 mei

Heeft de bedrijfsoverdracht op 15 mei of eerder plaatsgevonden? Dan zal de overnemende partij vaak de GO hebben ingediend. Heeft het oorspronkelijke bedrijf de GO nog ingediend? Dan moet de overnemende partij de GO alsnog indienen. De perceelsgegevens (inclusief eco-activiteiten) moeten overeenkomen met de eerder ingediende GO.

Is er sprake van een bedrijfsoverdracht? Zorg er dan voor dat je jouw GLB-subsidies veilig stelt. Neem hiervoor contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Update lonenspecial
In de update van de lonenspecial 2020 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Lees verder
arrow right
Duurzame inzetbaarheid/verzuim
Met duurzame inzetbaarheid en verzuimmanagement voorkom, beheers en dring je verzuim terug.
Lees verder
arrow right
Belastingdienst verduidelijkt aftrek hypotheekrente bij tijdelijke verhuur
De aftrek van hypotheekrente op je eigen woning is onderhevig aan strenge voorwaarden. Vanwege talrijke wijzigingen in de loop der jaren zijn deze voorwaarden ook buitengewoon ingewikkeld geworden. Onlangs heeft de Belastingdienst verduidelijking gegeven over de aftrek van hypotheekrente van een aflossingsvrije lening in het geval dat iemand de eigen woning tijdelijk verhuurt en na die periode weer zelf gaat bewonen.
Lees verder
arrow right
Financiële planning
Met financiële planning breng je inzicht en overzicht in je financiële huishouden, zodat jij de dingen kan doen die je wilt! Een helicopterview op het hele plaatje.
Lees verder
arrow right
Btw en buitenland 2024
Indien je goederen over de grens levert of diensten verleent aan klanten buiten Nederland, is het essentieel om de mogelijke btw-verplichtingen in andere landen te onderzoeken. Dat roept vragen op zoals: Moet ik btw in rekening brengen? Welk tarief moet ik hanteren? Wie is verantwoordelijk voor de btw-afdracht? In welk land moet de btw worden voldaan? Hoe kan ik betaalde btw terugvorderen? Deze advieswijzer belicht op hoofdlijnen de btw-verplichtingen die relevant kunnen zijn wanneer je internationaal zakendoet.
Lees verder
arrow right
Pensioen werkgever
Wat zijn voor jou de beste mogelijkheden? Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren jouw werkgeverspensioen.
Lees verder
arrow right