22 augustus 2023

Agro: intrekken eco-activiteiten ‘verplicht’

Voorkom een (toekomstige) sanctie door het intrekken van de eco-activiteit als je hier niet (volledig) aan voldoet. 

Actueel houden eco-activiteiten

RVO geeft aan dat je verplicht bent om de opgegeven eco-activiteiten actueel te houden. Voer je een eco-activiteit niet uit of voldoe je niet (meer) aan de voorwaarden, dan moet je de eco-activiteit intrekken. Dit kun je doen door een aangepaste GO in te sturen.

Mogelijk sanctie bij controle, eerst waarschuwing

Trek je een niet (volledig) uitgevoerde eco-activiteit niet in? Dan riskeer je bij controle een sanctie. Bij een eerste constatering volgt een waarschuwing. Krijg je dit jaar een waarschuwing? Dan riskeer je voor volgende jaren een sanctie.

Mogelijk gevolgen bij ‘ruim opgegeven’ eco-activiteiten

Het algemene advies was om bij de GO jouw eco-activiteiten ruim op te geven. Naderhand toevoegen is immers niet mogelijk. Volgens de bovenstaande uitleg van RVO, is het van belang om niet of niet volgens voorwaarden uitgevoerde eco-activiteiten in te trekken. Het wachten tot de definitieve aanvraag kan gevolgen hebben als je tussentijds gecontroleerd wordt.

Tip! Kijk nog eens kritisch naar de opgegeven eco-activiteiten.  Dit geldt zeker als je jouw eco-activiteiten ‘ruim’ hebt opgegeven.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Bas van den Wijngaard

Bas van den Wijngaard

Controleleider

Verzuimverzekering vergelijken
Verzuimpercentages stijgen fors en hiermee ook de schadelast van verzuimverzekeraars. Er zijn veel redenen, maar het effect van economische onzekerheid, corona en een toenemende AOW-leeftijd speelt zeker mee. We zien in de markt een forse stijging van verzuimpremies. Juist nu is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze Inkomen- en Verzuimadviseurs helpen jou daar graag bij. Ze zetten de verschillen op een rij en vertellen je ook graag over hoe jij verzuim kunt beperken dan wel voorkomen.
Lees verder
arrow right
Coaching
Coaching kan jou, je onderneming of jouw medewerkers naar een hoger niveau tillen. Onze specialisten geven je inzicht, laten je groeien en ontwikkelen.
Lees verder
arrow right
Accountant Hoorn
Ben jij op zoek naar een accountant of adviseur die je kan helpen in elke fase van het ondernemerschap? Dan ben je bij Omnyacc Hoorn aan het juiste adres. Onze accountants kunnen je helpen bij het starten van je onderneming, in de groeifase bij het aantrekken van personeel, arbodienstverlening en verzuim, bij de administratie of fiscale zaken, maar ook bij het overdragen van je bedrijf en je pensioen. Wij doen alles om jou als ondernemer zo goed mogelijk bij te staan. Wil je meer weten over Omnyacc Hoorn? Lees dan snel verder.
Lees verder
arrow right