1 februari 2021

Agro: ISDE nu ook voor energiebesparing

De ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE) is bedoeld voor particulieren en zakelijke gebruikers. Voor zakelijke gebruikers komen kleinschalige installaties voor de productie van duurzame energie in aanmerking.

Zakelijk gebruiker

Ook voor jouw bedrijf kun je ISDE aanvragen voor een zonneboiler en/of warmtepomp. Vanaf 2021 komen ook zonnepanelen en windturbines voor ISDE in aanmerking. Voor de categorieën ‘Zonneboiler’ en ‘Warmtepomp’ is een apparatenlijst opgesteld met apparaten die voor subsidie in aanmerking komen.

Aanvragen subsidie

Je kunt ISDE het gehele jaar aanvragen bij RVO, zolang het budget toereikend is. De subsidie wordt toegewezen op volgorde van binnenkomst van de aanvraag. Als zakelijk gebruiker vraag je de subsidie aan voordat je de koopovereenkomst voor het apparaat sluit.

Hoogte subsidie

De hoogte van de subsidie is o.a. afhankelijk van de soort installatie en van het vermogen van de installatie. Heb je interesse? Vraag jouw subsidie dan tijdig aan. De aanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Onze adviseurs kunnen je ondersteunen bij de aanvraag. Neem gerust contact met ons op. 

Tot slot

Bekijk ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Update lonenspecial 2023
In de update van de lonenspecial 2023 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
Vermogen in box 3? Wijzig op tijd je voorlopige aanslag IB 2023!
Heb je vermogen in box 3? Overweeg dan vóór 1 mei 2024 je voorlopige aanslag IB 2023 aan te passen, vanwege verschillen tussen voorlopige en definitieve rendementspercentages.
Lees verder
arrow right
Wat als de belastinginspecteur niet reageert op bezwaar?
Indien je het niet eens bent met de belastinginspecteur, kun je bezwaar maken tegen zijn beslissing. Je zaak wordt herzien en je hoort dan of je bezwaar wordt aanvaard. Maar wat als de inspecteur niet reageert op je bezwaar?
Lees verder
arrow right
Is bijtelling mogelijk zonder dat de werkgever de auto bezit?
Indien iemand een auto van de zaak ter beschikking heeft, wordt hij of zij geconfronteerd met de bekende bijtelling. Het is niet noodzakelijk dat de ter beschikking gestelde auto eigendom is van de werkgever. Deze uitspraak is gedaan door de rechtbank Noord-Holland.
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right