Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

1 februari 2021

Agro: ISDE nu ook voor energiebesparing

De ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE) is bedoeld voor particulieren en zakelijke gebruikers. Voor zakelijke gebruikers komen kleinschalige installaties voor de productie van duurzame energie in aanmerking.

Zakelijk gebruiker

Ook voor jouw bedrijf kun je ISDE aanvragen voor een zonneboiler en/of warmtepomp. Vanaf 2021 komen ook zonnepanelen en windturbines voor ISDE in aanmerking. Voor de categorieën ‘Zonneboiler’ en ‘Warmtepomp’ is een apparatenlijst opgesteld met apparaten die voor subsidie in aanmerking komen.

Aanvragen subsidie

Je kunt ISDE het gehele jaar aanvragen bij RVO, zolang het budget toereikend is. De subsidie wordt toegewezen op volgorde van binnenkomst van de aanvraag. Als zakelijk gebruiker vraag je de subsidie aan voordat je de koopovereenkomst voor het apparaat sluit.

Hoogte subsidie

De hoogte van de subsidie is o.a. afhankelijk van de soort installatie en van het vermogen van de installatie. Heb je interesse? Vraag jouw subsidie dan tijdig aan. De aanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Onze adviseurs kunnen je ondersteunen bij de aanvraag. Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Coronatest en vaccin personeel vergoed en belastingvrij

Coronatest en vaccin personeel vergoed en belastingvrij

10-02-2021

Wil je jouw personeel laten testen op corona? Dit kan belastingvrij. Ook kun je onder voorwaarden een vergoeding krijgen. Dit geldt ook voor de kosten van een vaccin. 
Belastingadviseur

Belastingadviseur

  • Leeuwarden
  • 32-40 uur per week
  • WO Fiscaal Recht/Fiscale Economie