1 februari 2021

Agro: omschakelfonds 

Heb je interesse in een meer duurzame bedrijfsvoering? En wil je in die hoedanigheid je bedrijf verduurzamen of extensiveren? Er zijn regelingen aangekondigd die je bij deze omschakeling financieel kunnen ondersteunen. De details zijn echter nog niet bekend.

Omschakelfonds

Minister Schouten wil bedrijven stimuleren en ondersteunen, die willen extensiveren of omschakelen naar een meer duurzame bedrijfsvoering. Hiervoor worden twee ‘sporen’ uitgewerkt.

Omschakelspoor

Je kunt financiële ondersteuning krijgen voor jouw investeringen die nodig zijn voor omschakeling. Hiervoor gaan drie regelingen gelden:

  • Investeringsfonds Nationaal Groenfonds. Hiermee kun je in aanmerking komen voor achtergestelde leningen voor (risicodragend) kapitaal.
  • Subsidieregeling Bedrijfsplan voor omschakeling. Je kunt subsidie krijgen voor het opstellen van een (verplicht) bedrijfsplan voor omschakeling.
  • Subsidieregeling demonstratiebedrijven. Hiermee kunnen demonstratiebedrijven subsidie krijgen voor o.a. kennisoverdracht.

Overbruggingsspoor

Met het overbruggingsspoor kun je tijdelijke dips in de kasstroom (werkkapitaal), die tijdens de omschakeling ontstaan, overbruggen. Overweeg je een ‘omschakeling’? Laat dit dan weten, zodat wij de ontwikkelingen voor jou in de gaten kunnen houden.

Tot slot

Bekijk ook onze andere agro-gerelateerde artikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Brenda Westra

Brenda Westra

Salarisadviseur

Financieren met de overheid
Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.
Lees verder
arrow right
Wtl beschikking 2023
Als je in 2023 recht hebt gehad op LIV, jeugd-LIV en/of een LKV dan heb je waarschijnlijk een voorlopige berekening Wtl 2023 ontvangen. Het is belangrijk om deze voor 1 mei 2024 te controleren op juistheid en eventuele fouten te corrigeren.
Lees verder
arrow right
Bijzonder tarief vakantiegeld
Hoe zit het met de loonheffing (voorheffing van de inkomstenbelasting) en de uiteindelijke inkomstenbelasting bij de aangifte? Je vindt hier meer uitleg over uitbetalingen eenmalige uitkeringen zoals vakantiegeld, bonussen etc.
Lees verder
arrow right