27 januari 2022

Agro: pilot mineralenconcentraat

De pilot mineralenconcentraat loopt door in 2022. Wil je hier voor het eerst gebruik van maken? Meld je dan aan bij RVO. 

Pilot mineralenconcentraat

Binnen deze pilot telt mineralenconcentraat niet als dierlijke mest. Je kunt dit aanvoeren en gebruiken als ‘kunstmest’. De werkingscoëfficiënt is 100%.

Voorwaarden gebruiker

Wil je mineralenconcentraat aanvoeren? Dan gelden deze voorwaarden:

  • Je moet je eenmalig voor de eerste vracht melden bij RVO.
  • Je moet een contract met een producent afsluiten.
  • Je neemt het mineralenconcentraat rechtstreeks af van de producent.
  • Je houdt een administratie bij, waarin je per perceel vastlegt hoeveel mineralenconcentraat je gebruikt. Ook moet je een eventuele eindvoorraad opgeven.

Geen melding voor bestaande deelnemers

Bedrijven die al eerder mineralenconcentraat binnen de pilot gebruikten hoeven zich niet opnieuw aan te melden. 

Met mineralenconcentraat kun je besparen op jouw kunstmestkosten. Heb je interesse? Meld je dan tijdig aan bij een producent en RVO.

Tot slot

Lees ook de andere agro gerelateerde nieuwsartikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Assistent accountant
Wil jij meedenken met onze uitdagende portefeuille van mkb-ondernemers? Ga je graag verder dan enkel cijfers inkloppen en jaarrekeningen opmaken? Dit alles met de vrijheid en ruimte om jouw rol te pakken en jouw ambities verder uit te bouwen?
Lees verder
arrow right
Bijzonder tarief vakantiegeld
Hoe zit het met de loonheffing (voorheffing van de inkomstenbelasting) en de uiteindelijke inkomstenbelasting bij de aangifte? Je vindt hier meer uitleg over uitbetalingen eenmalige uitkeringen zoals vakantiegeld, bonussen etc.
Lees verder
arrow right
Assistent accountant controlepraktijk
Ontelbare uitdagingen, afhankelijk van jouw ambities. Variërend van zelfstandig relatiebeheer tot het meewerken aan een controle. Doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn hier écht aanwezig. Net als een prettige sfeer en hoge mate van professionaliteit.
    Lees verder
    arrow right
    Agro: Energiebesparende investeringen: profiteer van EIA
    Ben je van plan om met je bedrijf te investeren in maatregelen die leiden tot energiebesparing, verminderde CO2-uitstoot, of wil je investeren in duurzame energie? Dan kun je gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) regeling. Door deze regeling kun je 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst, wat resulteert in een verlaging van de fiscale winst.
    Lees verder
    arrow right