Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

15 maart 2022

Agro: toeslag Jonge landbouwer

Ben je een Jonge landbouwer? Dan kun je ook dit jaar de uitbetaling van de Toeslag Jonge landbouwers aanvragen. De ‘vijfjaarstermijn’ loopt door in het nieuwe GLB.

Uitbetaling aanvragen

Heb je, als Jonge landbouwer, eerder de toeslag aangevraagd? En is de ‘vijf jaarstermijn’ nog niet afgelopen? Dan kun je opnieuw uitbetaling van de toeslag aanvragen. Je kunt de uitbetaling ook voor de eerste keer aanvragen, als je aan de definitie van Jonge landbouwer voldoet.

Toeslag loopt door na 2022

Vanaf 2023 gaat het nieuwe GLB in. Voor de Toeslag Jonge landbouwers gaat een overgangsregeling gelden. Dit betekent dat Jonge landbouwers, die de huidige toeslag uiterlijk in 2022 hebben aangevraagd, de toeslag kunnen blijven ontvangen binnen de ‘vijfjaarstermijn’.

Van toeslag per hectare naar toeslag per bedrijf

Dit jaar wordt de toeslag Jonge landbouwers nog uitgekeerd als een toeslag per hectare. In 2021 was deze toeslag € 58,70 per ha (voor maximaal 90 ha). De nieuwe toeslag wordt vanaf 2023 niet per ha, maar per bedrijf uitgekeerd. In de plannen staat een bedrag van € 2.800. Dit staat echter nog niet vast!

Wil je als Jonge landbouwer de Toeslag Jonge landbouwer voor de eerste keer aanvragen? Informeer dan bij ons naar de exacte voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de regeling

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Gosse Piet van der Veen

Gosse Piet van der Veen

Relatiebeheerder

Zelfstandig aangiftemedewerker

Zelfstandig aangiftemedewerker

  • Den Helder
  • 32-40 uur
  • studerend/afgerond HBO (Fiscaal) Recht
Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Beginnend Assistent-accountant

Beginnend Assistent-accountant

  • Schagen
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy of Finance & Controle