15 maart 2022

Agro: toeslag Jonge landbouwer

Ben je een Jonge landbouwer? Dan kun je ook dit jaar de uitbetaling van de Toeslag Jonge landbouwers aanvragen. De ‘vijfjaarstermijn’ loopt door in het nieuwe GLB.

Uitbetaling aanvragen

Heb je, als Jonge landbouwer, eerder de toeslag aangevraagd? En is de ‘vijf jaarstermijn’ nog niet afgelopen? Dan kun je opnieuw uitbetaling van de toeslag aanvragen. Je kunt de uitbetaling ook voor de eerste keer aanvragen, als je aan de definitie van Jonge landbouwer voldoet.

Toeslag loopt door na 2022

Vanaf 2023 gaat het nieuwe GLB in. Voor de Toeslag Jonge landbouwers gaat een overgangsregeling gelden. Dit betekent dat Jonge landbouwers, die de huidige toeslag uiterlijk in 2022 hebben aangevraagd, de toeslag kunnen blijven ontvangen binnen de ‘vijfjaarstermijn’.

Van toeslag per hectare naar toeslag per bedrijf

Dit jaar wordt de toeslag Jonge landbouwers nog uitgekeerd als een toeslag per hectare. In 2021 was deze toeslag € 58,70 per ha (voor maximaal 90 ha). De nieuwe toeslag wordt vanaf 2023 niet per ha, maar per bedrijf uitgekeerd. In de plannen staat een bedrag van € 2.800. Dit staat echter nog niet vast!

Wil je als Jonge landbouwer de Toeslag Jonge landbouwer voor de eerste keer aanvragen? Informeer dan bij ons naar de exacte voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de regeling

Tot slot

Lees ook de andere agro-gerelateerde nieuwsartikelen:

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Agro: Weer tijd voor de gecombineerde opgave
Het is weer mogelijk om de Gecombineerde opgave van 2024 in te dienen. Een opgave met een groot belang, omdat je hiermee jouw bedrijfstoeslag aanvraagt. De deadline voor het indienen van deze opgave is 15 mei en je kunt dit doen via 'mijn.rvo.nl'. Hoewel er minder vragen zijn dan in 2023, blijft het belang ervan even groot.
Lees verder
arrow right
Verzuimverzekering vergelijken
Verzuimpercentages stijgen fors en hiermee ook de schadelast van verzuimverzekeraars. Er zijn veel redenen, maar het effect van economische onzekerheid, corona en een toenemende AOW-leeftijd speelt zeker mee. We zien in de markt een forse stijging van verzuimpremies. Juist nu is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze Inkomen- en Verzuimadviseurs helpen jou daar graag bij. Ze zetten de verschillen op een rij en vertellen je ook graag over hoe jij verzuim kunt beperken dan wel voorkomen.
Lees verder
arrow right
Bedrijfswaardering
Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is? 
Lees verder
arrow right
Casemanager Taakdelegatie
Ken jij de Wet Verbetering Poortwachter tot in de detail en ben je helemaal thuis in verzuimbeleid? Werk je graag samen met bedrijfsarts en casemanager om samen de inzetbaarheid van de werknemers van de relaties van Omnyacc te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right